• دوشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۳:۲۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1401112418863
  • خبرنگار : 71653

در سفر فرهنگی وزیر به ترکمنستان چه گذشت؟

در سفر فرهنگی وزیر به ترکمنستان چه گذشت؟

روزهای فرهنگی و صنایع دستی ایران در ترکمنستان با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عشق آباد پایتخت این کشور به طور رسمی افتتاح شد. در این مراسم اسماعیلی اعلام کرد که ایران در تمامی جشنواره های هنری، آمادگی میزبانی از هنرمندان ترکمنستانی را دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روزهای فرهنگی ایران و نمایشگاه صنایع دستی ایران در ترکمنستان با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعباس ارباب خالص سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمدرضا بهمنی معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مقامات عالی رتبه این کشور به طور رسمی گشایش یافت.

** آمادگی وزارت فرهنگ برای انجام مفاد فرهنگی و هنری تفاهم‌نامه مشترک با ترکمنستان

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای افتتاح روزهای فرهنگی و نمایشگاه صنایع دستی ایران عازم عشق آباد پایتخت کشور ترکمنستان شده است، عصر امروز دوشنبه بیست و چهارم بهمن ماه با مایسا مرادوف باز محمود اوا، معاون رئیس جمهور ترکمنستان در امور فرهنگ و رسانه دیدار و گفتگو کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار گفت: پیوندهای عمیق فرهنگی، به تعمیق روابط همه جانبه دو کشور منجر شده است؛ بطوری که روسای جمهور دو کشور، از اراده راسخ برای گسترش همکاری بین ایران و ترکمنستان برخوردارند.

وی با بیان اینکه در سفر اخیر رییس جمهور ترکمنستان، تفاهم نامه های مشترک بین دو کشور به امضا رسید، تصریح کرد: اهتمام به مفاد این تفاهم نامه ها در تحکیم روابط دو کشور اهمیت بسزایی دارد و وزارت فرهنگ دولت جمهوری اسلامی به اجرای مفاد فرهنگی و هنری این تفاهم‌نامه پایبند خواهد بود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه در تمامی جشنواره های هنری، آمادگی میزبانی از هنرمندان ترکمنستانی را داریم، خاطرنشان کرد: برگزاری آیین نوروزی در یکی از شهرهای مرزی، تولید فیلم سینمایی با حوزه تمدنی مشترک و تولید آثار در حوزه کودک و نوجوان بخشی از توافقات کارگروه مشترک این تفاهم نامه به شمار می‌رود که بر اساس تجربیات و ظرفیت های عظیمی که در این حوزه ها داریم، آمادگی همکاری همه جانبه با دولت ترکمنستان هستیم.

در سفر فرهنگی وزیر به ترکمنستان چه گذشت؟

وزیر فرهنگ در ادامه به حوزه وسیع همکاری های دو کشور در حوزه های فرهنگ، هنر و رسانه اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۴ هزار سایت خبری از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ مجوز فعالیت دارند و بر همین اساس آماده توسعه همکاری های رسانه ای دو کشور و برپایی دوره های آموزش روزنامه نگاری برای اهالی رسانه ترکمنستان هستیم.

وی در ادامه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را یکی از بزرگترین نمایشگاه های کتاب در سطح منطقه برشمرد و گفت: در این نمایشگاه که با حضور نمایندگان فرهنگی ده ها کشور برگزار می‌شود، هر دوره یک کشور به عنوان مهمان ویژه حضور خواهد داشت و برای دوره جدید علاقمندیم که کشور ترکمنستان به عنوان میهمان ویژه در این نمایشگاه حضور داشته باشد.

روابط فرهنگی ترکمنستان با ایران از سابقه طولانی برخوردار است

همچنین مایسا مرادوف باز محمود اوا، معاون رئیس جمهور ترکمنستان در امور فرهنگ و رسانه در این دیدار با تاکید بر اینکه روابط فرهنگی ترکمنستان با ایران از سابقه طولانی برخوردار است از حضور چشمگیر هنرمندان ایرانی در برنامه های هفته فرهنگی ایران قدردانی کرد و گفت: با حمایت های ویژه روسای جمهور دو کشور، هیات‌های فرهنگی در حال تبادل نظر ‌هستند تا راهکارهای مختلفی برای گسترش روابط فرهنگی ایران و ترکمنستان را مورد بررسی قرار دهند.

وی در پایان از حضور اهالی فرهنگ و هنر ایران در جشنواره های پیش روی ترکمنستان استقبال کرد و گفت: می توان در راستای  چهارچوب بعضی از برنامه های مشترک، تفاهم نامه هایی را به امضا برسانیم.

همچنین شاهمرادف، وزیر فرهنگ ترکمنستان در حاشیه این دیدار ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص جزئیات هفته فرهنگی ایران در ترکمنستان و نمایشگاه صنایع دستی هنرمندان ایرانی در عشق آباد گفت: وزارت فرهنگ ترکمنستان از اراده کافی برای تولیدات مشترک و اجرای برنامه های مشترک با وزارت فرهنگ ایران برخوردار است‌.

بنا بر این گزارش، بیش از ۵۰ نفر از هنرمندان حوزه های مختلف فرهنگی هنری اعم از موسیقی، صنایع دستی تجسمی، نقاشی، بازی های رایانه ای و .. از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای حضور در هفته فرهنگی ایران در ترکمنستان اعزام شده اند و قرار است در قالب هفته فرهنگی ایران در ترکمنستان برنامه هایی چون نمایش فیلم‌های سینمایی ایرانی با ترجمه زبان ترکمنی، اجرای موسیقی هنرمندان دو کشور، صنایع دستی، جشنواره غذاهای ملی ایرانی و ... برگزار شود.

** اهدای مستند «سفر به سرزمین خویشاوند» به ترکمنستان

مستند «سفر به سرزمین خویشاوند» از سوی وزیر فرهنگ به معاون رئیس جمهور ترکمنستان در حاشیه روزهای فرهنگی ایران در این کشور اهدا شد.

همچنین در جریان این سفر، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه دیدار با معاون رییس جمهور ترکمنستان، مستند «سفر به سرزمین خویشاوند» (مستند سفر رسمی سال گذشته رییس جمهور کشرومان به عشق آباد) را که از سوی اداره کل روابط عمومی ریاست جمهوری تولید شده و از صداوسیما پخش شد را به معاون رئیس جمهور ترکمنستان هدیه داد.

در سفر فرهنگی وزیر به ترکمنستان چه گذشت؟

** صحبت های وزیر ارشاد در افتتاحیه روزهای فرهنگی و نمایشگاه صنایع دستی ایران

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین ظهر امروز دوشنبه ـ بیست و چهارم بهمن ماه ـ در مراسم افتتاحیه روزهای فرهنگی و نمایشگاه صنایع دستی ایران در ترکمنستان که با حضور مقامات عالی رتبه ترکمنستان و هنرمندان دو کشور در موزه هنرهای زیبای عشق آباد برگزار شد، بیشترین ظهور و بروز خویشاوندی دو کشور را در حوزه روابط فرهنگی دانست و گفت: اشتراکات فرهنگی دو کشور به قدری وسیع است که دل‌های مردمان ایران و ترکمنستان را به یکدیگر نزدیک کرده است. 

وی با بیان اینکه فرهنگ، اصلی‌ترین عنصر پیوند دهنده دو ملت ایران و ترکمنستان به شمار می‌رود، گفت: هنر مشترک برخاسته از سرزمین دو کشور همواره پیوند دهنده ارتباطات عمیق فرهنگی و هنری ایران و ترکمنستان بوده است.

اسماعیلی با اشاره به اینکه به همراه هنرمندان ایرانی حاضر در هفته فرهنگی ترکمنستان، پیام‌آور دوستی و مودت بین دو کشور هستیم، خاطرنشان کرد: چهار سال پیش نیز هفته فرهنگی ترکمنستان در شهر زیبای تهران برگزار شد، همچنین امیدواریم این رفت وآمدهای فرهنگی با وسعت بیشتری ادامه پیدا کند و ایران از آمادگی لازم برای برپایی هفته فرهنگی ترکمنستان در تهران برخوردار است.

وزیر فرهنگ در ادامه خاطرنشان کرد: جغرافیای دو کشور از اورگنج، ابیورد و میهنه گرفته تا نیشابور، اصفهان و شیراز همواره در فرهنگسازی برای جهان نقش مهمی ایفا کرده است از سویی هر دو کشور روزگاری قلب جاده ابریشم و محل تردد اقوام و فرهنگ های مختلف بوده اند و تحت هر شرایطی استقلال فرهنگی خود را حفظ کرده‌ و نه تنها به فرهنگ بیگانه اجازه نفوذ در فرهنگ بومی خود را نداده اند، بلکه مشاهیر بزرگی را به جهان معرفی کرده اند.

در سفر فرهنگی وزیر به ترکمنستان چه گذشت؟

وی ادامه داد: مشاهیر مشترکی که امروز جهان به آنها افتخار می‌کند، زاییده و بالیده هر دو کشور هستند. مختومقلی فراغی، دولت محمد آزادی، مال نفس، ابوسعید ابوالخیر، انوری ابیوردی، شیخ نجم الدین کبری ، خواجه یوسف همدانی، سعدی، حافظ و فردوسی و بسیاری از بزرگان دو کشور، میراث علمی و فرهنگی بزرگی را به جهان عرضه کرده‌اند که سهم دو کشور عزیز ایران و ترکمنستان را در عرصه فرهنگی جهان به نمایش می گذارد. 

اسماعیلی با اشاره به اینکه رئیس جمهور کشورمان همواره بر همکاری و روابط بیشتر با کشورهای همسایه تأکید دارد، گفت: گسترش روابط با همسایگان در دستور کار دولت مردمی قرار گرفته است و با افتخار  مراتب سلام و محبت رییس جمهور را به دولت و ملت ترکمنستان ابلاغ می‌کنم.

وی در پایان گفت: جمهوری اسلامی ایران از همان روزی که کشور دوست و برادر ترکمنستان به استقلال رسید، جزو اولین کشورهایی بود که استقلال ترکمنستان را به رسمیت شناخت و مقام معظم رهبری از استقلال ترکمنستان و تشکیل حکومت مستقل در این کشور به عنوان یک نعمت الهی برای ملت ترکمنستان نام بردند و ابراز امیدواری کردند که پایه های این استقلال استحکام روزافزون یابد همچنین ایشان دو ملت ایران و ترکمنستان را همسایگانی همچون دو خویشاوند توصیف کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۲۷ ۱۸:۴۷

نام ایشان مهری جمال ممدوا است لطفا اصلاح بفرمایید