به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، امروز( چهارشنبه، ۱۹بهمن ماه) در دیدار محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری و علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، تفاهمنامه همکاری میان حوزه هنری انقلاب اسلامی و فدراسیون کشتی امضا شد.
محمدمهدی دادمان در این جلسه، روایت هنرمندانه ورزش و نسبت متقابلی که با انقلاب اسلامی داشته را یکی از ضرورتهای تاریخی این دوره دانست و گفت: جامعه را روحیه قهرمانی و پهلوانی پیش میبرد و وقتی مردم قهرمانان خود را میبینند که میتواند شانه حریفش را به خاک بمالد و مدال بیاورد، احساس میکنند خودشان روی سکو هستند و این غرور ملی و موفقیت جمعی، حسی است که کشتی میتواند در جامعه ایجاد کند.
رئیس حوزه هنری اظهار کرد: روحیه پهلوانی که همواره در میان ورزشکاران اصیل ایرانی وجود داشته، میان جامعه و نسل آینده کشتی عمومیت دارد و همین امر باعث شد تا ضرورت کار فرهنگی، رسانهای و ادبی بیشتر جدی گرفته شود.
دادمان با اشاره به اهمیت کشتی تاکید کرد: طبیعتا کشتی بخاطر سابقه تاریخی و دینیاش از اهمیت ویژهای برخوردار است. کشتی در ادبیات اساطیری جای ویژهای دارد و روایتهای فردوسی بزرگ، بدون پهلوانهای کشتیگیرش خالی از معنا است؛ حتی قصه پدر بزرگها و مادربزرگها هم بدون پوریای ولی خالی از قهرمان است.
او با اشاره به نقش اهالی کشتی در دوره پیش از انقلاب اسلامی و پس از آن، فعالیت کشتیگیران در حمایت از مظلومیتهای مردم و پایبندی آنها به انقلاب اسلامی و شهدای دفاع مقدس برای بالا بردن پرچم جمهوری اسلامی را غیرقابل انکار دانست و گفت: سابقه آثار هنری نشان میدهد که مخاطب به واسطه انس و الفتی که میان ایران اسلامی با کشتی است و ظرفیتهای قصهگویی و داستانپردازی که در دل ماجراهای کشتی است، پرداختن به شخصیتهای ورزشی خصوصا کشتی را دوست دارد.
دادمان با اشاره به ضرورت دیده شدن و الگو قرار گرفتن قهرمانان کشتی برای نسل جدید تصریح کرد: کاری که طی چند سال اخیر در مجموعه فدراسیون کشتی انجام شده، اتفاق بزرگی است که باید قدردان آن بود.
سوژهیابی و قصهپردازی و خلق جهان روایت آغاز شد
او در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: دوستان ما منتظر آماده شدن تفاهمنامه میان حوزه هنری و فدراسیون کشتی نشدهاند و سوژهیابی، قصهپردازی و خلق جهان روایت آغاز شده و ما آمادگی داریم اتفاقاتی که در حال وقوع است را با پیوست رسانهای مطرح کنیم. ما فکر میکنیم باید به صورت عملیاتی وارد این صحنه شویم و به واسطه قدمهای کوچک و مداوم، نیل به اهداف مشترک را محقق کنیم.
کشتی هنر است
علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی، نیز در این دیدار گفت: همه فکر میکنند ورزش کشتی فقط زور است؛ در حالی که کشتی هنر است. کشتی جزو سختترین ورزشهای دنیا است. هنر و فرهنگی در ورزش کشتی وجود دارد که حوزه هنری میتواند آن را به درستی نشان دهد.
رییس فدراسیون کشتی تاکید کرد: کشتی با چندهزار سال قدمت در کتابهای مذهبی مورد توجه قرار گرفته است؛ به طوری که حتی در تورات گفته میشود یعقوب با خدا کشتی گرفت یا در اسلام به کشتی گرفتن امام حسن (ع) و امام حسین (ع) اشاره میشود. همچنین در شکل ملی و در دوره هخامنشیان و قبل از آن نیز کشتی همیشه وجود داشته است.
لو یادآور شد: کشتی، ورزش ملی و مذهبی ما محسوب میشود و من خوشحال هستم که امروز نهادی پای این ورزش آمده که کار بلد است.
ورزش احتیاج به ثبت شدن دارد
دبیر با بیان اینکه ورزش احتیاج به ثبت شدن دارد گفت:شما میدانید چگونه این ورزش را با ادبیات مردم یکی کنید تا راحتتر آن را لمس کنند. یکی از دغدغههای بزرگ ما ماندگار شدن زندگی قهرمانان کشتی است.
او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که شروع به نگارش کتاب شهدای کشتیگیر کردهاند، گفت: هر صنف، ادبیات خاص خود را دارد و کشتی هم ادبیات خود را میطلبد. مل سعی کردهایم کتابهای درباره شهدای کشتی گیر را با ادبیات کشتی بنویسیم تا نسل جدید این ورزش بهتر آن را یاد بگیرند.
وی افزود: امیدواریم با امضای این تفاهم نامه راهی برای ورود حوزه هنری به ورزش باز شود و کنترل و آموزش فرهنگی از سنین پایین انجام شود.
دبیر با اشاره به اینکه بیش از ۸۲ درصد مدالهای جهانی کشور از طریق کشتیگیران کسب شده، ثبت شدن نام شهید مصطفی صدرزاده را در متن تفاهم نامه میان فدراسیون کشتی با حوزه هنری انقلاب اسلامی به فال نیک گرفت.
در پایان این جلسه، تفاهم نامه همکاری با موضوع: «توسعه و ارتقای سطح همکاریهای دوجانبه و همکاری مشترک در جهت تولید آثار و محصولات ادبی، فرهنگی و هنری پیرامون ورزش کشتی»، بین حوزه هنری انقلاب اسلامی و فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران به امضاء رسید.
انتهای پیام
نظرات