حسن نادری رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قم در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری استان که امروز 17 بهمنماه با هدف آشنایی با آخرین دستاوردهای فناورانه و دانشبنیان پارک علم و فناوری استان قم انجام شد، اظهار کرد: اطلاعات دقیق مبنای برنامهریزی و تصمیمگیریهای مدیریتی است، بنابراین استفاده حداکثری از توان شرکتهای دانشبنیان در سطح استان مستلزم تبیین دقیق توانمندیهای تخصصی این شرکتها است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان همچنین به روند کوچک شدن دولت در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ظرف بودجه دولت محدود و در عین حال برنامههای توسعهای بسیار است، باید در حمایت از شرکتهای فناور و دانشبنیان به گونهای عمل کرد تا این شرکتها به کمکهای مستقیم دولتی وابسته نمانند.
وی همچنین با اشاره به جایگاه ویژه علوم انسانی در استان قم گفت: در حال حاضر نیمی از ظرفیت دانشگاههای استان در اختیار رشتههای علوم انسانی است که از یک طرف انتظارات از خروجی این رشتهها را در دولت و جامعه بالا میبرد و از طرف دیگر موجب کاهش نیروی کار ماهر مورد نیاز در حوزههای فنی و تخصصی شده است.
نادری همچنین به اهمیت نقش آموزش و پرورش، فنی و حرفهای و آموزش عالی در پرورش نیروی کار ماهر مورد نیاز صنعت اشاره کرد و گفت: به نظر من اگر این سه نهاد مهم با نقشآفرینی پارک علم و فناوری استان به یک همافزایی در امکانات و فعالیتهای خود دست پیدا کنند در نهایت نیاز امروز کشور به منابع انسانی متخصص و کارآمد و ایدهپردازان و فناوران مجرب انجام مرتفع خواهد شد.
حفظ جایگاه دانشبنیانی استان قم مستلزم تخصیص بودجهای متناسب با برنامههای توسعهای است
دکتر خیرالله رهسپار فرد رییس پارک علم و فناوری استان قم نیز در ابتدای این جلسه با اشاره به ماهیت رقابتی اقتصاد دانشبنیان عنوان کرد: از آنجایی که شرکتهای دانشبنیان محصولات و خدمات با ارزش افزوده بالایی تولید میکنند، لذا این حوزه نه فقط در جهان که حتی در داخل کشور هم عرصهای به شدت رقابتی محسوب میشود.
رهسپار فرد گفت: از این منظر حفظ و ارتقاء جایگاه فعلی دانشبنیانی استان قم که در حال حاضر در بین ۱۰ استان برتر کشور قرار دارد در گرو تحقق اهدافی چون مردمیسازی فناوری و توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری به اقصی نقاط استان اعمّ از دانشگاهها و مراکز صنعتی حتی در شهرستانهای جدیدالتأسیس است.
وی افزود: بر همین اساس پارک علم و فناوری استان قم برنامه مدوّن و مشخصی را برای توسعه زیستبوم و تقویت شرکتهای دانشبنیان استان آماده کرده است که بالطبع عملیاتی شدن آن مستلز تخصیص بودجه متناسب با این برنامههاست.
رهسپار فرد تأکید کرد: البته این توسعه به معنی افزایش نیروی انسانی پارک و اضافهکردن به تعداد کارکنان دولتی مجموعه که باعث بالا رفتن هزینههای دولت میشود نیست بلکه پیش از هرچیزی هدف از آن حداکثرسازی ضریب نفوذ ادبیات و فرهنگ کسب و کارهای مبتنی بر فناوری و نوآوری در استان است تا استان قم از این روند پرشتاب در سطح کشور عقب نماند.
انتهای پیام
نظرات