• یکشنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۰:۵۰
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401111612435
  • خبرنگار : 50377

استاندارمازندران تاکید کرد

توسعه و تامین آب سالم در مناطق روستایی مازندران

توسعه و تامین آب سالم در مناطق روستایی مازندران

ایسنا/مازندران استاندار مازندران با اعلام اینکه توسعه و تامین آب سالم در بسیاری از مناطق روستایی استان در دستور کار قرار دارد، گفت: با همراهی نهادهای دولتی و حاکمیتی اقدامات خوبی در استان انجام شد.

سید محمود حسینی‌پور امروز در همایش دهیاران مازندران که با حضور وزیر کشور در مجتمع نیاوران ساری برگزار شد، با اشاره به اینکه این همایش برای نخستین‌بار در استان با حضور بیش از ۲ هزار دهیار برگزار شد امیدواریم این اقدام شروع بسیار خوب برای همگرایی بزرگ باشد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران مفتخر است براساس آموزه‌های دینی، ارزشی و راهبرد امام راحل خدمات زیادی به روستاییان ارائه دهد.

وی افزود: مازندران دارای ۳هزارو ۶۰۰ روستا است که قبل از انقلاب اسلامی حتی از راه ارتباطی هم برخوردار نبودند هم اکنون ۹۵ درصد روستاهای استان با وجود آنکه صعب‌العبور هستند، از نعمت گاز بهره‌مند شدند.

استاندار مازندران با اعلام اینکه پوشش اینترنت، تلویزیون، رادیو و همچنین خدمات بهداشتی در مناطق روستایی همانند مناطق شهری وجود دارد، تصریح کرد: اما با وجود این امکانات روستاهای ما خالی از سکنه شدند.

این مسئول یکی از دلایلی که باعث شد روستاهای ما خالی از سکنه باشند را بحث اشتغال دانست و ادامه داد: ما نتوانستیم شغل در این مناطق را نهادینه کنیم، جوانان برای شغل از روستاها به شهرها مهاجرت کردند.

حسینی‌پور با بیان اینکه روستاهای استان چه از حیث تعداد شهید و ایثارگر و هم از نظر تخصص کمتر از مناطق شهری نیستند، گفت: باید برای احیای اقتصاد و توسعه این مناطق استان اقدام کنیم.

وی افزود: باتوجه به این که ظرفیت خوبی در مناطق روستایی وجود دارد، احیای اقتصاد روستا را در دستور کار قرار دادیم و خدماتی که در یکسال گذشته به مناطق روستایی داشتیم با سال‌های قبل به هیچ عنوان قابل قیاس نیست.

استاندار مازندران با اعلام اینکه توسعه و تامین آب سالم در بسیاری از مناطق روستایی استان در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: با همراهی نهادهای دولتی و حاکمیتی اقدامات خوبی در استان انجام شد.

این مسئول افزود: به دلیل برخی از سیاست‌ها، تولید در روستاهای استان متوقف شده بود که با توجه به این موضوع فعال کردن اقتصاد روستا در دستور کار قرار گرفت در این زمینه آسیب‌ها، نیازمندی‌ها و ظرفیت‌های روستاهای مازندران شناسایی شدند.

مقام عالی دولت در مازندران تصریح کرد: در روستاهای استان نیروی انسانی ماهر، آب کافی و خاک باکیفیت وجود دارد و با بررسی این سه مولفه با افزایش تولید می‌توان برای رشد اقتصادی مازندران اقدام کنیم.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه به لحاظ جغرافیایی روستاها بیشترین وسعت مازندران را تشکیل می‌دهند که متاسفانه از این ظرفیت اقتصادی برای ایجاد اشتغال پایدار و تولید توجه نشد، اظهار کرد: نسبتی بین نیروی انسانی و نیازمندی‌ها در مناطق روستایی وجود ندارد و با وجود آنکه این استان رتبه اول تولید ۱۴ محصول کشاورزی را دارد به دلیل ناپایداری در تنوع و برند نشدن کشاورزی مازندران با مشکلاتی مواجه شود.

این مسئول افزود:امسال پنج میلیون تن انواع مرکبات در استان تولید شد با توجه به تولید سنتی محصولات، کشاورزی را با آسیب مواجه کرد.

حسینی‌پور تصریح کرد: با این وجود باید با احیای کریدور شمال به جنوب و توسعه کشاورزی مدرن و افزایش صادرات برای رفع این چالش بکوشیم.

وی با اشاره به اینکه طبق برنامه ریزی ۵۰۰ روستای مازندران به صورت پایلوت توانمند می‌شوند، خاطرنشان کرد: براساس ظرفیت‌ها هر روستا به برند تبدیل شوند.

استاندار مازندران از ایجاد دهکده کشاورزی در استان خبرداد و گفت: این دهکده‌ها با نقش آفرینی مهندسین کشاورزی و پشتیبانی دولت و همراهی کشاورزان محقق می‌شود.

حسینی‌پور با اشاره به اینکه راه اندازی دامپروری ۲ هزار دام سنگین در روستاهای مازندران در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: در مازندران پالایشگاه شیر وجود دارد اما برای تهیه شیر باید به ۲۱ استان متوسل شویم اما روستاهای مازندران این قابلیت را برای افزایش تولید شیر دارد.

وی افزود: مسئولیت راه اندازی، تضمین خرید شیر و تامین علوفه با همراهی بخش خصوصی و جهاد کشاورزی انجام خواهد شد که با تحقق این امر انقلاب در روستاهای استان ایجاد می‌شود.

استاندار مازندران با اعلام اینکه روستاها استان ظرفیت تولید چوب را دارد و اکنون صنایع چوب و کاغذ مازندران مواد اولیه خود را از روسیه وارد می‌کند، گفت: اما این توانایی وجود دارد تا نهال رایگان برای اجرای این طرح در اختیار روستاییان قرار گیرد.

وی به توسعه گردشگری در روستاهای مازندران اشاره کرد و افزود: در روستاها باید به بومگردی توجه ویژه داشته باشیم باید با تولیدات فاخر بار دیگر جمعیت را به مناطق روستایی برگردانیم.

استاندار مازندران به تولیدات مبتنی بر دانش بنیان در روستاها تاکید کرد و یادآور شد: در بحث گیاهان دارویی با تکیه بر دانش بنیان‌ها برای روستاهای استان برنامه داریم در این زمینه تسهیلاتی هم به تولید کنندگان تعلق می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha