• شنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401111511489
  • خبرنگار : 50570

حضرت علی(ع)؛ دروازه شهر دانش

حضرت علی(ع)؛ دروازه شهر دانش

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: پیامبر اکرم (ص) درحدیثی می‌فرماید من شهر دانش هستم و علی(ع) دروازه آن است.

حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت ولادت حضرت علی(ع)، با اشاره به شان و مقام این حضرت اظهار کرد: شان و مقام حضرت علی(ع) بخشی از فضایل ایشان است که در روایات متعدد نقل شده است که مقام حضرت علی (ع) از پیامبران اولوالعزم بالاتر است و هنگامی که از خود ایشان در این باره سوال شد، حضرت علی(ع) تمام فضیلت‌های برتر خود را نسبت به دیگر پیامبران اولوالعزم بیان کرد و هنگامی که به حضرت محمد(ص) رسید گفت: من شاگرد مکتب پیامبر(ص) هستم.

وی در خصوص علم حضرت علی (ع) بیان کرد: حضرت محمد(ص) متصل به وحی الهی و علم غیب بود. ایشان تمام علم خود را به حضرت علی(ع) آموخت و کسی که می‌خواهد به علم پیامبر برسد باید از مسیر حضرت علی(ع) عبور کند، همان‌گونه که در حدیثی پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید : من شهر دانش هستم و  علی(ع) دروازه آن است.

این کارشناس مذهبی با تاکید بر لزوم مطالعه کتاب نهج‌البلاغه عنوان کرد: نهج‌البلاغه مجموعه سخنان حضرت علی(ع) است که توسط مرحوم سید رضی گردآوری شده و در این کتاب  سخنان ایشان که از لحاظ فصاحت و بلاغت ارزش ادبی دارد جمع آوری شده است،  یا سخنرانی‌های آن حضرت که از لحاظ ادبی بسیار مقام و جایگاه ارزشمندی دارد. کتاب نهج‌البلاغه نمونه‌ای بارز از علم حضرت علی(ع) است.

 ابراهیمی با اشاره بر روایات اهل سنت در شان و مقام حضرت علی (ع) گفت: سیوطی، عالم اهل سنت در کتاب تفسیر قرآن خود ذکر می‌کند که حدود ۳۰۰ آیه در شان و مقام حضرت علی(ع) وجود دارد  و در آیه‌ای  نسبت به حضرت علی(ع) گفته شده که او کسی است که علم کتاب الهی در نزد اوست؛ همان کتابی که تمام تر و خشک دنیا در آن نوشته شده است و حضرت علی(ع) می‌فرماید از من درباره تمام اسرار خلقت سوال کنید که به آن آگاه هستم و  کسی جز با علم لدنی و الهی به این مقام نمی‌رسد.

وی ادامه داد: در روایتی نقل شده است که پیامبر به حضرت علی (ع) می‌گوید اگر تردید نداشتم که درباره تو قضاوت نمی‌شود  بیشتر از فضایلت می‌گفتم، همان‌گونه که در تاریخ عده‌ای حضرت علی(ع) را به دلیل وجود فضایل بسیار به عنوان خدا قبول داشتند  و  حتی عده‌ای از اهل سنت که ایشان را خلیفه چهارم می‌دانند معتقد هستند که فضایل این حضرت بر تمام اصحاب آشکار است.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: یکی دیگر از مواردی که تمام مسلمانان با فرقه‌های مختلف آن را قبول دارند ولادت حضرت علی (ع) در کعبه است که مفاهیم بسیاری در بر دارد و باید از  فرصت این روزها  برای شناخت بیشتر از حضرت استفاده کنیم  هرچه شناخت ما بیشتر شود به همان نسبت محبت ما به ایشان بیشتر می‌شود.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: یکی از موارد بسیار خوب نام‌گذاری این روز به عنوان روز پدر است، همان‌گونه که در روایتی پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید من و علی پدران این امت هستیم و در حدیثی دیگر نیز امام صادق(ع) می‌فرماید یک پدر خوب سه ویژگی دارد: یکی آنکه با اعضای خانواده خود خوش‌رفتار باشد و دیگر آن که برای رفاه و آرامش خانواده خود تلاش کند و سوم آنکه اهل غیرت باشد و امنیت خانواده برایش مهم باشد.

وی در خصوص  خصلت‌های بارز حضرت علی(ع) عنوان کرد: عبادت و نیایش ایشان در میان شیعیان بسیار مورد تاکید است و یکی دیگر از صفات بارز ایشان شجاعت و جنگ‌آوری حضرت علی (ع) است. امیدوارم بتوانیم پیرو ایشان باشیم اما یکی از مواردی که کمتر به آن پرداخته شده این است که ایشان با شان و مقام بالایی که در زمانه خود داشتند از کمک کردن به همسر خود در کارهای منزل امتناع نمی‌کرد، با فرزندان خود وقت می گذارند و  حتی با کودکان یتیم بازی می‌کرد و آنان را مانند فرزند خود می دانست‌.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha