• چهارشنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401111209304
  • خبرنگار : 50404

/ولادت نهمین امام شیعیان/

امام جواد(ع) در فضل و کمال سرآمد دوران زندگی خود بود

امام جواد(ع) در فضل و کمال سرآمد دوران زندگی خود بود

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: امام جواد(ع) در دوران زندگی خود سرآمد فضل و کمال بود و همه مردم مبهوت علم و معارف فراگیر این حضرت بودند.

حجت‌الاسلام سیدمهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت ولادت نهمین امام شیعیان اظهار کرد: زندگی امام جواد(ع) در دوران بنی‌عباس سپری شده و بنی‌عباس بسیار مرموزانه به قدرت رسیده بودند و زیرکانه اهداف شوم خود را دنبال می‌کردند. در چنین شرایطی عمر امامان معصوم ما یکی پس از دیگری کوتاهتر می‌شد، چراکه سخت‌گیری‌های شدیدی در مورد امامان شیعه از سوی بنی‌عباس صورت می‌گرفت. بنابراین امام جواد(ع) نیز عمر کوتاهی داشت اما در این عمر کوتاه آثار بسیار خوبی از خود بر جای گذاشت.

وی افزود: یکی از آثار قیمتی که از امام جواد(ع) به یادگار مانده مناظرات زیبای ایشان است و این مناظرات عرصه‌ای برای دیده شدن فضل و کمال این حضرت بوده که سرآمد دوران بوده است. در دوران زندگی این حضرت، کسی به پای فضل و کمال ایشان نرسید و همه مبهوت دانش و معارف فراگیر امام جواد(ع) بودند.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه عرصه‌ زندگی این حضرت عرصه جود و کرم بود، عنوان کرد: هرچند تمام امامان ما کریم هستند اما در موقعیت و ظرف زمانی و مکانی که امام جواد(ع) در آن زندگی می‌کرد جود ایشان به منصه ظهور نشست و بسیار دیده شد. امام رضا(ع) نیز در نامه‌ای که از خراسان به مدینه خطاب به امام جواد(ع) می‌نویسد، می‌فرماید: هرکس سر راه تو قرار گرفت را از جود خود بهره‌مند کن و از در اصلی خانه عبور و مرور کن که وقتی نیازمندان در آنجا تجمع می‌کنند به آن‌ها کمک کنی و امام جواد(ع) نیز چنین می‌کرد.

واعظ موسوی با اشاره به روایتی از امام جواد(ع) در خصوص آسان گرفتن در امر ازدواج خاطرنشان کرد: حضرت جواد فرموده است: که اگر کسی از دختر شما خواستگاری کرد و از دین و امانتداری او رضایت داشتید حتما به او دختر بدهید. ایشان در این روایت شرط دین و امانتداری که در حوزه اخلاق قرار دارد را برای این موضوع بیان می‌کند و به راضی بودن اشاره می‌کند. این یعنی دین و اخلاق هردو باید توامان باشد و به تنهایی کفایت نمی‌کند و همچنین میزان رضایت اشخاص مختلف نیز متفاوت است و ممکن است خانواده‌ای به سادگی رضایت پیدا نکند.

وی ادامه داد: همان‌گونه که حضرت زهرا(س) به کم راضی نبودند و تمام خواستگاران خود را رد کردند و به حضرت علی(ع) پاسخ مثبت دادند، یا حضرت معصومه(س) که به کم راضی نشد و چون هم‌کفو خود را نیافت ازدواج نکرد، ممکن است میزان رضایت‌ها متفاوت باشد که البته این موضوع با سخت‌گیری بیش از اندازه تفاوت دارد.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: حضرت جواد(ع) در ادامه می‌فرماید: اگر این کار را انجام ندهید و سخت‌گیری بیش از اندازه در امر ازدواج داشته باشید، فتنه و فساد بزرگی در زمین رخ می‌دهد که امروز ما نیز این فتنه‌هایی که به‌ دلیل‌ سخت‌گیری در امر ازدواج در زمینه‌های اخلاقی و عفت عمومی به وجود آمده را مشاهده می‌کنیم و به سخن صحیح این حضرت پی می‌بریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha