به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفتوگوی ادیان جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود در دومین گفتوگوی دینی اسلام و مسیحیت آفریقای جنوبی با اشاره به اهمیت برگزاری این دور از گفتوگوها گفت: آفریقای جنوبی و شخصیتهای مذهبی آن، جایگاه ارزشمندی در سطح جهانی دارند. اخیراً با عالیجناب جری پیلای در شورای جهانی کلیساها آشنا شدم و از اینکه یک شخصیت آفریقایی، دبیرکلی این شورا را عهدهدار شده است، بسیار خرسند شدم.
وی اظهار داشت: عنوان دور دوم گفتوگوهای ما «اخلاق در ادیان» است. تاریخچه گفتوگوهای اخلاقی در میان انسانها به درستی روشن نیست، اما ردپای گفتارهای اخلاقی در کهنترین آثار دینی و غیردینی انسانها کاملا مشهود است.
خداوند؛ محور همه ارزشهای دینی و قرآنی
رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفتوگوی ادیان ایران افزود: اهمیت «اخلاق» در تفکرات و اندیشههای آدمی به دلیل نقش اخلاق در راه و روش زندگی و در نهایت، در سعادت و شقاوت آدمی است.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور مطرح کرد: موضوع اخلاق در ادیان و آیینهای بزرگ جهان به عنوان یکی از مهمترین جلوههای حیات انسانی دارای اهمیت منحصر به فردی است، از این رو امروزه بخش وسیعی از مطالعات اخلاقی به مطالعه اخلاق در ادیان متمرکز شده است.
وی با تأکید بر اینکه در نظام اخلاقی اسلام، هدف اصلی رفتارهای اخلاقی، رسیدن به کمال و تقرب به خداوند است گفت: نخستین اصل در اخلاق اسلامی و قرآن کریم مسئله خدامحوری است. در این نگاه خداوند محور همه ارزشهاست. او خالق کل است، «الله خالق کل شیء» خداوند پدیدآورنده هر چیزی است و عالم به خیر و شر بشر است.
تکمیل مکارم اخلاق هدف بعثت رسول اکرم(ص) است
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: در نگاه توحیدی، خداوند کمال مطلق و همه حقیقت است «ذلک بان الله هو الحق» و عمل به فرامین الهی که از سوی پیامبران به ما رسیده است، اگر نگوئیم تنها راه رسیدن به کمال است، نزدیکترین و مطمئنترین راه است، از این رو رسول اکرم(ص) نیز هدف از رسالت خود را تکمیل کردن مکارم اخلاقی معرفی میکند «انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق» من برانگیخته شدم تا مکارم اخلاقی را تکمیل و تمام کنم.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور توضیح داد: اخلاق در جوامع معاصر بیش از هر چیزی آسیب دیده است و شایسته است که گفتوگوهای دینی با محور «اخلاق در ادیان» ثمرات عملی در این حوزه به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به برگزاری نشست گفتوگوی دینی و تبادل آراء و مقالات در دانشکده الهیات دانشگاه تهران تأکید کرد: امیدوارم در نشست فردا (9 بهمنماه) در دانشگاه تهران به جمعبندی خوبی از دیدگاهها و نظرات اندیشمندان دانشکدههای الهیات دانشگاه پرتوریا و دانشگاه تهران برسید و پیشنهاد میکنم نتایج این گفتوگو در قالب کتابی ارزشمند به صورت مشترک چاپ و منتشر شود.
رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفتوگوی ادیان ایران درباره اقدامات پیش روی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها گفت: این مرکز زمینه برنامهریزی دو سالانه گفتوگوها را فراهم و تمهید مقدمات دور سوم گفتوگوی دینی را (اواخر سال جاری میلادی) در پروتوریا به انجام رسانده است و امیدوارم شاهد آثار و برکات عملی در این گفتوگوها بین اندیشمندان و آحاد جامعه دو کشور باشیم.
وی بخش پایانی سخنان خود را به مسئله اهانت به مقدسات ادیان اختصاص داد و گفت: مقدسات ادیان و در رأس آنها پیامبران و کتب آسمانی هر از گاهی مورد تهاجم و توهین قرار میگیرند. هر چند عاملان این حرکات وقیح، در بین جوامع خودشان نیز مترود هستند، ولی تکرار این حوادث در سایه سکوت و توجیه ساختارهای رسمی حکومتها به بهانه آزادی نشانگر نفرت پراکنی سیستمی و هدایت شده است. انتظار میرود که افراد خیرخواه با واکنش مناسب در برابر این حوادث مانع از جریحهدار شدن احساسات جامعه متدین و آسیب به «ارزشهای اخلاقی» شوند.
بنابر اعلام این خبر، به اهتمام رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پرتوریا و با همکاری دانشکده الهیات دانشگاه تهران دومین گفتوگوی دینی اسلام و مسیحیت آفریقای جنوبی با عنوان «اخلاق در ادیان» صبح امروز (8 بهمنماه) با حضور اندیشمندان دینی دو کشور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات