دکتر محمدرضا اکبری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه شیوع بیماری کووید ۱۹ طی دو سه سال گذشته سبب شد تا سبک زندگی افراد تغییر و بیماری های غیرواگیر در سطح جامعه رشد بیشتری پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با معضل بیماری های چاقی و فشار خون در استان مواجه هستیم، گفت: از مشاوران تغذیه برای راهنمایی بیماران و کنترل بیماری های دیابت و اضافه وزن و فشار خون استفاده خواهد شد.
اکبری افزود: معضل چاقی در شهرستان های بجنورد و گرمه بیش از سایر نقاط در این استان است.
دکتر افشین دلشاد کارشناس بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز چندی پیش در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: میانگین کنترل بیماری قند خون در این استان کمتر از میانگین کشوری است.
وی با اشاره به اینکه میزان شیوع بیماری قند خون در این استان نسبت به میانگین کشوری کمتر است، اظهار کرد: اما مدل کنترل این بیماری در افراد بیمار این استان کمتر از میانگین کشوری است.
دلشاد افزود: از سوی دیگر تعداد افراد چاق در این استان کمتر از میانگین کشوری است اما افراد چاقی که در این استان زندگی می کنند از میانگین کشوری، چاق تر هستند.
وی ادامه داد: عواملی همچون عدم مراجعه بیماران مبتلا به دیابت به پزشک و یا عدم رعایت رژیم های غذایی سبب شده تا کنترل این بیماری در بیماران نسبت به میانگین کشوری پایین تر باشد.
دلشاد تصریح کرد: متاسفانه کنترل فشار خون نیز در این استان نسبت به میانگین کشوری از وضعیت خوبی برخوردار نیست.
وی تاکید کرد: برخی از بیماران داروی تجویز شده را مصرف کرده اما رژیم غذایی را رعایت نمی کنند و بالعکس که باید دو مورد در کنار یکدیگر قرار گیرد تا بتوان بیماری را کنترل کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه افراد بالای ۳۰ سال باید تکلیف خود را در مقابل بیماری های غیرواگیر همچون فشار و چربی خون، دیابت و... مشخص کنند، گفت: با مراجعه به پزشک مشخص می شود که فرد بیمار است، بیمار نیست و یا در آستانه ابتلا به بیماری های غیرواگیر قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات