• سه‌شنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401102718624
  • خبرنگار : 71619

تشریح وضعیت سفر و آثار تاریخی در مازندران

اقامتگاه‌های مازندران دوگانه‌سوز شدند/ با زنجیر چرخ سفر کنید

اقامتگاه‌های مازندران دوگانه‌سوز شدند/ با زنجیر چرخ سفر کنید
عکس تزیینی است.

به گفته مسؤولان میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران، شرایط آثار تاریخی و اقامتگاه‌های این استان مناسب است و اقامتگاه‌ها با سیستم‌های گرمایشی دوگانه‌سوز دایر هستند.

شرایط جوی و برودت دما در برخی مناطق ایران، جریان سفر را به‌ویژه در استان‌هایی که مسیر مشهد قرار دارند، تحت شعاع قرار داده است، با این حال، معاون گردشگری استان مازندران به ایسنا گفت: تاکنون گزارشی از مسدودی و خرابی در جاده‌ها نداشتیم و با زنجیر چرخ ترددها انجام می‌شود.  

مهران حسنی درباره وضعیت اقامتگاه‌ها برای اسکان مسافران در شرایط اضطراری نیز اظهار کرد: درباره مراکز اقامتی و پذیرایی از سال گذشته به واحدهای اقامتی استان اعلام شد سیستم‌های گرمایشی را دوگانه‌سوز کنند تا بتوانند در مواقعی که گاز شهر قطع شده، با نفت، گازوئیل و گاز مایع، دایر بمانند. بر اساس اطلاعاتی هم که داریم تمام مراکز اقامتی دوگانه‌سوز شده‌اند.

او اضافه کرد: سهمیه گاز مایع و سوخت به شکل سامانه‌ای تخصیص می‌یابد و امسال هم تاکنون مشکلی با تأمین آن‌ها نداشتیم و هر واحدی درخواست کرده، این سوخت و گاز مایع به آن‌ها تعلق گرفته است. در موارد محدودی مشکلاتی داشتیم که دوگانه‌سوزی را انجام نداده‌اند، مانند آشپزخانه‌های صنعتی که این موارد هم با مدیریت استانداری و فرمانداری و تشکل‌های بخش خصوصی حل شدند.

ابوالفضل نیکو بیان ـ جانشین معاونت میراث‌فرهنگی مازندران ـ نیز درباره وضعیت آثار تاریخی استان مازندران در شرایط جوی اخیر به ایسنا گفت: در روزهای اخیر و با توجه به شرایط جوی موجود گزارشی از آسیب در آثار تاریخی نداشتیم و یگان‌های حفاظت در حال سرکشی از این آثار هستند و اگر مشکلی باشد به ما گزارش می‌دهند.

او ادامه داد: یکسری از بناهای تاریخی که تحت مالکیت میراث فرهنگی است، پایش دوره‌ای می‌شوند، اما تعدادی آثار هستند که در دسترس نیستند و مثلا در کوه و یا مناطق صعب‌العبور قرار دارند، درباره حفاظت از آن‌ها بر اساس گزارش‌های یگان حفاظت عمل می‌کنیم و به آن‌ها در چندین مرحله آموزش داده‌ایم که چگون وضعیت این آثار را پایش کنند و مشکلات احتمالی ناشی از رطوبت ممکن است چگونه بروز کند. در بازدیدهای دوره‌ای از این آثار اگر مشکلی وجود داشته باشد به ما گزارش می‌دهند و کارشناسان برای بررسی به محل مورد نظر می‌روند و اقدامات حفاظتی برای آن‌ها انجام می‌شود.

نیکوبیان گفت: معضل اصلی آثار تاریخی مازندران، رطوبت است، این در حالی است که در مناطق کویری بنای تاریخی اگر رها شوند ممکن است تا ۲۰۰ سال بدون هیچ آسیبی پابرجا بماند، اما برای آثار مازندران معضل رطوبت همیشه وجود دارد و اقدامات حفاظتی و پایش برای آثار تاریخی همیشه انجام می‌شود و فقط به شرایط آب‌وهوایی بستگی ندارد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha