• چهارشنبه / ۲۱ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401102113956
  • خبرنگار : 50534

بین سلامتی جسم و افزایش طول عمر با خنده رابطه قوی وجود دارد

بین سلامتی جسم و افزایش طول عمر با خنده رابطه قوی وجود دارد

ایسنا/زنجان یک روانشناس گفت: مطابق مطالعات فیزیولوژی که بر روی بدن انسان صورت گرفته، نشان داده شده است که خندیدن یک سری سازوکار زیستی ما را تغییر می‌دهد و رابطه قوی میان سلامتی جسمی و طول عمر با خنده وجود دارد.

وحیده جوادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خندیدن اثرات مثبت زیادی بر سلامت جسم و روان انسان دارد و این امر از طریق مطالعاتی که انجام شده تأیید و ثابت شده است.

وی خنده‌درمانی را به عنوان یک رویکرد درمانی معرفی کرد و افزود: مطالعات نشان داده است که خندیدن در کاهش اضطراب و تنش‌روانی افراد بسیار  مؤثر است. همین‌طور در بهبود اختلالات خواب، بهبود کارکردها و روابط اجتماعی افراد نیز نقش بسیار مهمی دارد.

این کارشناس در ادامه با اشاره به اینکه خنده باعث می‌شود تا افراد علائم افسردگی را کمتر تجربه کنند، افزود: کسانی که آدم‌های خوش‌رویی هستند و حس شوخ طبعی بالایی دارند، همیشه از یک اعتماد و عزت به نفس بالایی برخوردار هستند و معمولاً میزان رضایت‌شان از زندگی بالاتر است. با این اوصاف این دسته از افراد کیفیت زندگی بهتری نسبت به دیگران دارند.

جوادی ادامه داد: افراد خنده‌رو و شوخ طبع، از آنجایی که نسبت به آینده خوش‌بین هستند، انگیزه بیشتری برای رسیدن به اهداف و مقاصدی که در ذهن‌شان است، دارند. لذا در جهت برآورده کردن اهداف و آرزوهای‌شان بیشتر تلاش می‌کنند.

وی افزود: هنگام خنده، اندروفین در بدن آزاد می‌شود که مسئول احساس خوشایندی و ایجاد شادی و لذت است. لذا هنگام خندیدن هورمون‌های استرس کمتری ترشح شده و باعث می‌شود که فرد تنش کمتری را تجربه کند.

کارشناس روانشناسی متذکر شد: سیستم ایمنی بدن افرادی که خنده‌رو از قدرت بالایی برخوردار هستند و نیز عملکرد عروق خونی‌شان بهتر است و ضربان قلب منظم‌تری دارند.

وی با اشاره به مطالعات محققان در خصوص اثرات خنده در زندگی، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد افرادی که خنده را به عنوان جزء مهم زندگی‌شان تلقی می‌کنند، کمتر از دردهای جسمانی شکایت می‌کنند، زیرا خنده در انبساط و شل شدن عضلات بدن تأثیر بسزایی دارد.

جوادی با اشاره به اثرات مثبت خندیدن بر ابعاد مختلف زندگی اعم از جسم و روح، توصیه کرد: در  صورتی که خنده در زندگی‌ ما کمرنگ است، آن را پر رنگ‌تر کنیم.

 وی افزود: برای اینکه حس شوخ طبعی را در خودمان تقویت و خندیدن را در زندگی وارد کنیم با افرادی که بشاش و شوخ طبع و خنده‌رو هستند، بیشتر رفت‌وآمد داشته باشیم؛ از آنجایی که خنده یک امر مسری هست است؛ علاوه بر اینکه خود فرد می‌تواند از حالات این افراد متأثر باشند، خود نیز می‌تواند بعد از اثرپذیری و رسیدن به زندگی شاد بر روی دیگران تاثیرگذار باشند.

کارشناس روانشناسی بالینی بیمارستان شهید بهشتی زنجان، فراهم کردن محیط شاد و همنشینی با افراد شاد را گام بلندی در جهت ورود شادی به زندگی عنوان کرد و گفت: گذراندن وقت با بچه‌ها هم باعث می‌شود تا حس شادی و نشاط و خنده در فرد بیشتر احساس شود. فعال نگه داشتن کودک درون و بازگشت به دوران خردسالی و انجام کارهایی که در آن دوران از آن لذت می‌بردیم و همچنین یه یاد آوردن رویدادهای طنزآمیز و خنده‌دار زندگی را در ذهن و تکرار آن لحظات می‌تواند به شیوه شاد زندگی کردن کمک شایانی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha