به گزارش ایسنا به نقل از خانه ملت، نادر یاراحمدی درباره اقدامات مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در ساماندهی اتباع به نشست مشترک خود با کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اشاره کرد و گفت: کمیسیون اصل ۹۰ در راستای وظیفه نظارتی خود اقدام به پاسخگویی دستگاهها میکند؛ ما نیز از ارائه توضیحات به نمایندگان خرسندیم چرا که باعث روشنسازی مسائل میشود.
۷۰۰ پزشک فوق تخصص و متخصص افغان در بیمارستانهای ایران مشغول به کار هستند
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، اتباع را در دو دسته تقسیمبندی کرد و افزود: دسته اول مربوط به اتباع مجاز است که از سالهای گذشته از طریق ارتباط با دستگاههای خدمترسان موفق به دریافت کارتهایی شدهاند که به موجب آن خدماتی به آنها ارائه میشود و محدودیتی نیز در این حوزه وجود ندارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه بسیاری از این افراد تحصیلکرده هستند، نزدیک به ۷۰۰ پزشک فوق تخصص و متخصص افغان در کشور داریم که مشغول به کار در بیمارستانها هستند و خوب است تا مردم نیز نسبت به این موضوع مطلع شوند.
یاراحمدی با بیان اینکه بزرگترین مشکل مربوط به دسته دوم اتباع و ورود اتباعی است که به دلیل شرایط جنگی در کشور افغانستان وارد کشور ما شدهاند، اضافه کرد: جمهوری اسلامی نمیتوانست نسبت به شرایط این افراد بیتفاوت باشد اما تصور میشد که این افراد در مدت زمان کوتاهی از کشور خارج شوند که متأسفانه با تخلف از سوی برخی کارفرمایان ایرانی در راستای به خدمت گرفتن آنها، امروز شاهدیم که آنها خود را صاحب حق می دانند و خواهان خروج از کشور نیستند، ما در تلاشیم تا از طریق مذاکره با کارفرمایان ایرانی و همچنین ایجاد محدودیت برای اتباع غیرمجاز این موضوع را مدیریت کنیم.
اخراج حدود سه میلیون نفر از اتباع غیرمجاز طی سه سال گذشته
مشاور وزیر کشور از اخراج حدود سه میلیون نفر از اتباع غیرمجاز طی سه سال گذشته خبر داد و گفت: شرایط سخت حاکم بر کشور افغانستان منجر به ورود مجدد این افراد به داخل کشور شده که با پیگیری قاطعانه نیروی انتظامی شاهد اخراج این اتباع از کشور خواهیم بود.
وی بیان کرد: از اتباع افغانستانی خواستاریم تا با توجه به فراهم شدن دریافت ویزا اقدام به اخذ پاسپورت کرده و به صورت قانونی به کشور ما سفر کنند چرا که از این طریق دیگر آنها درگیر مشکلات و مسائل غیرقانونی در مرز نخواهند شد. همچنین با ایجاد اطلس اشتغال شغلهایی نیز مصوب شده است، از این رو از کارفرمایان ایرانی خواهشمندیم با مراجعه به اداره کل اشتغال اتباع خارجی در راستای رفع نیازمندی خود برای استفاده از کارگر خارجی اقدام کنند.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی ادامه داد: اگرچه بکارگیری اتباع غیرقانونی برای کارفرمایان ارزان به نظر میرسد اما متاسفانه از آنجا که از مالیات تک تک شهروندان برای این موضوع هزینه میشود لذا برای کشور گران تمام میشود. بنابراین برای رفع مشکل از کارفرمایان تقاضا داریم بصورت قانونی نسبت به استخدام نیروی کار اقدام کنند.
یاراحمدی با بیان اینکه سالانه بیش از یک میلیون نفر از اتباع غیرمجاز از مرزها خارج میشوند، ادامه داد: نیمی از این تعداد افرادی هستند که با شرایط ایجاد شده بصورت خود معرف جهت بازگشت به کشورشان اقدام کرده و ما هم با فراهم نمودن امکانات لازم، این افراد را به مرز رسانده و در ادامه از طریق سازمانهای بینالمللی تحویل مقامات طالبان میشوند.
مشاور وزیر کشور ادامه داد: افرادی که در حال حاضر روزانه به صورت قانونی وارد میشوند، حدود ۳ تا ۴ هزار نفر هستند اما متأسفانه به دلیل شرایط مرزها افرادی نیز به صورت غیرقانونی وارد میشوند که امیدواریم با ایجاد تسهیلات در حوزه قانونی تعداد این افراد نیز کاهش یابد.
لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت مجدد تقدیم مجلس شد
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی درباره رویکرد دولت چهاردهم در حوزه ساماندهی اتباع خارجی نیز گفت: در این حوزه هیچ تغییری به وجود نیامده و وزیر کشور تمامی بخشنامههای گذشته را تایید کردهاند و در همان مسیر حرکت میکنیم، تنها تأکید در حوزه اتباع اطمینان مردم به پیگیریهای انجام شده است.
یاراحمدی در پایان گفت: لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت که در ماده ۸۶ برنامه توسعه هفتم نیز به آن اشاره شده است، توسط مجلس به دولت برگردانده و با اعمال اصلاحاتی به مجلس مجددا تقدیم شد. امیدواریم تا هفته آینده این لایحه در مجلس اعلام وصول شود چرا که با تصویب این لایحه و تشکیل سازمان ملی مهاجرت میتوان اقدامات موثری در این راستا انجام داد.
پایان پیام
نظرات