• یکشنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403101611684
  • خبرنگار : 50160

اجرای طرح «مدیریت مورد» با محوریت توانمندسازی معتادان بهبودیافته در بهزیستی زنجان

اجرای طرح «مدیریت مورد» با محوریت توانمندسازی معتادان بهبودیافته در بهزیستی زنجان
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان سرپرست اداره فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی استان زنجان با اشاره به حمایت این نهاد از ۴۶۴ معتاد بهبودیافته و بازگشت موفق این افراد به جامعه، گفت: طرح «مدیریت مورد» یکی از اقدامات بسیار مؤثر در توانمندسازی و بازگشت معتادان بهبودیافته به اجتماع است.

مریم کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: نیازهای معتادان بهبودیافته با سایرین متفاوت است و چون بیشتر این افراد طرد شده و از توانمندی‌های خود بی‌خبرند، برای بهبودی کامل آنها نیازمند اقدامات مددکاری اجتماعی هستند.

وی شناسایی نیازها و اولویت‌بندی آنها در مسیر درمان، کمک به تداوم مراقبت و درمان جسمی و روانی، فراهم کردن محیط امن و حمایت‌کننده از سبک زندگی بدون مواد، افزایش دسترسی به خدمات حمایتی پس از درمان، آماده‌سازی خانواده‌ها برای پذیرش فرد در حال بهبودی، مشاوره و حمایت در زمینه دسترسی به خدمات اولیه را از اهداف اختصاصی این طرح برشمرد.

سرپرست اداره فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی استان زنجان همچنین به نقش مددکاران در این طرح اشاره کرد و گفت: در طرح «مدیریت مورد» هر معتاد تحت حمایت یک مددکار به عنوان تسهیل‌گر قرار می‌گیرد تا ضمن کمک به درمان، بازگشت فرد به خانواده و جامعه را تسهیل و صیانت اجتماعی افراد در مسیر درمان را فراهم کند.

وی افزود: این طرح قصد دارد تا وضعیت معتادان بهبودیافته را پس از درمان نیز پیگیری کند و در صورت نیاز، حمایت‌هایی همچون اسکان و سرپناه، کمک‌های معیشتی، خدمات مشاوره فردی و خانوادگی، حرفه‌آموزی، خدمات بهداشت و درمان، پیگیری حقوقی و قضائی را به آنان ارائه دهد.

کرمی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین خدمات این طرح، ارجاع مراجعان بی‌خانمان به مرکز توانمندسازی برای اقامت موقت (حداکثر یک سال) است تا پس از دریافت آموزش‌های لازم و با کمک مددکار، به شبکه اجتماعی و به ویژه خانواده بازگردند. این مرکز محیطی امن و عاری از مواد است و مطابق با دستورالعمل‌های تدوین‌شده فعالیت می‌کند.

سرپرست اداره فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی استان زنجان همچنین بر تأثیر معضلات اجتماعی مانند بیکاری در بازگشت فرد بهبودیافته به اعتیاد تأکید کرد و گفت: در این طرح، مهارت‌ها، علایق و استعدادهای افراد شناسایی و براساس آن، برنامه‌های اشتغال‌زایی برای آنها تدوین می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha