• شنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403120402477
  • خبرنگار : 50160

سرپرست معاونت محیط زیست استان:

آنفلوآنزای پرندگان در زیستگاه‌های استان زنجان دیده نشده است

آنفلوآنزای پرندگان در زیستگاه‌های استان زنجان دیده نشده است
تصویر آرشیوی است

ایسنا/زنجان سرپرست معاونت محیط‌ زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌ کل حفاظت محیط‌ زیست استان زنجان گفت: زیستگاه‌های پرندگان آبزی و کنارآبزی این استان توسط محیط‌بانان رصد و پایش می‌شود و اکنون عاری از بیماری آنفلوآنزای پرندگان (آنفلوآنزای مرغی) است.

امجد باقری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این اداره‌ کل به دلیل حساسیت موضوع همواره زیستگاه‌های پرندگان وحشی را زیر نظر دارد. هر سال در فصل زمستان، انواع پرندگان مهاجرآبزی و کنارآبزی مهمان آبگیرها، سدها و رودخانه‌های جاری این استان می‌شوند و زمستان‌گذرانی می‌کنند و محیط‌بانان وارد عمل می‌شوند و این زیستگاه‌ها را از نزدیک به دقت کنترل و نظارت می‌کنند تا از نبود بیماری آنفلوآنزای پرندگان مطمئن شوند.

وی ادامه داد: همواره تمهیدات و تدابیر لازم از سوی این اداره‌ کل برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای پرندگان اتخاذ می‌شود و تاکنون لاشه هیچ پرنده تلف‌شده‌ای در این زیستگاه‌ها مشاهده نشده است. از مردم درخواست می‌شود در صورت مشاهده لاشه پرندگان وحشی در محیط‌های طبیعی، موضوع را با محیط‌ زیست و محیط‌بانان در میان بگذارند تا موضوع بررسی شود.

او با بیان اینکه آبگیرها و سدهای مختلف استان زنجان اعم از گلابر، تهم، فیله‌خاصه، قره‌تپه و کهلا، در فصول سرد سال پذیرای خیل پرندگان مهاجرند، افزود: انواع پرندگان از جمله خوتکا، انواع مرغابی، انواع اردک (سرسبز، نوک پهن و سرحنایی)، باکلان، بوتیمار کوچک، کاکایی، انواع حواصیل (خاکستری و سفید)، تنجه، چنگر در این مناطق زمستان‌گذرانی می‌کنند و با مساعد شدن وضعیت جوی به سمت زیستگاه‌های اصلی خود می‌روند.

سرپرست معاونت محیط‌ زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌ کل حفاظت محیط‌ زیست استان زنجان با بیان اینکه بازگشت پرندگان مهاجر به زیستگاه‌های اصلی‌شان از اسفند آغاز می‌شوند و تا اردیبهشت طول می‌کشد، ادامه داد: هر سال در فصول سرد، پرنده‌های مهاجرآبزی و کنارآبزی در مناطق مختلف استان زنجان مشاهده و سرشماری می‌شوند.

وی با بیان اینکه سرشماری پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی این استان هر سال در پایان سال از سوی کارشناسان و محیط‌بان در سدها، آبگیرها و ردودخانه قزل‌اوزن انجام می‌شود، گفت: رودخانه‌ها، سدهای طبیعی و مصنوعی متعددی در زنجان وجود دارد که پرندگان زیادی به صورت دائم و موقت در این مکان‌ها زیست یا اتراق موقت می‌کنند و این زیستگاه‌ها، مکان‌های هدف برای سرشماری هستند.

سرپرست معاونت محیط‌ زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌ کل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان اضافه کرد: پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی در هشت سایت زنجان که شامل سد تهم در شهرستان زنجان، سد قره‌تپه در منطقه حفاظت‌شده سرخ‌آباد و فیله‌خاصه در منطقه شکار ممنوع واقع در شهرستان‌های زنجان و طارم، سد گلابر در شهرستان ایجرود، سد خندقلو در شهرستان ماه‌نشان، سد قاهران (کهران) در ارمغانخانه و رودخانه قزل‌اوزن در شهرستان‌های ماه‌نشان و طارم است، زمستان‌گذرانی می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha