• چهارشنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1401101409102
  • خبرنگار : 71442

در یک مستند بررسی می شود

پشت پرده پناهندگی کیمیا علیزاده و سعید مولایی

پشت پرده پناهندگی کیمیا علیزاده و سعید مولایی

مستند «بی خداحافظی» روایتی متفاوت از مهاجرت ورزشکاران ایرانی و سه پرونده مهم در این موضوع را مورد بررسی قرار داده که قرار است از شبکه مستند سیما روی آنتن برود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شبکه مستند، مستند «بی‌خداحافظی» به کارگردانی سجاد رجب بلوکات و تهیه‌کنندگی محمدرضا کربلایی و احساس شادمانی تولید جدید شبکه مستند سیما است که روز پنج‌شنبه(۱۵ دی ماه) روانه آنتن می‌شود.  

کربلایی، تهیه‌کننده این فیلم با اشاره به سوژه این مستند گفت: در این اثر، از منظر جدیدی به موضوع پناهندگی ورزشکاران نگاه کرده‌ و این مسئله را به شیوه‌ای نقادانه مورد بررسی قرار داده‌ایم. مسئله پناهندگی و مهاجرت موضوعی است که در همه کشورها و در بین همه اقشار وجود دارد، اما ما از دریچه جدیدی به این موضوع نگاه کردیم.  

وی ادامه داد: برای ساخت این مستند از سه جنبه اساسی، موضوع پناهندگی ورزشکاران را مورد بررسی قرار دادیم. موضوعاتی که شاید در جای خود نوعی خط قرمز نیز به شمار بروند. اولین موضوع، مسئله حاضر نشدن ورزشکاران ایرانی در برابر ورزشکاران رژیم غاصب صهیونیستی است که اتفاقات بعد از آن به نوعی می‌تواند بستر را برای پناهندگی ورزشکاران ایرانی فراهم کند. سوال اصلی ما در این بخش این است که چرا مسئولان، از ورزشکارانی که حاضر نشدند در برابر اسرائیلی‌ها حاضر شوند، حمایت نمی‌کنند یا حمایت‌شان کم‌رنگ است؟  

او با اشاره به پرداختن به پرونده سعید مولایی در این مستند گفت: از همین منظر، نگاهی به پرونده سعید مولایی داریم و اتفاقاتی که سبب شد او به خارج از ایران برود را بررسی کرده‌ایم. در این بخش یادآور شده‌ایم که خیلی از ورزشکاران ما دوست ندارند مهاجرت کنند، اما برخی مسئولان با بی‌محلی‌هایشان کار را به جایی می‌رسانند که آنها چنین تصمیمی بگیرند.  

تهیه‌کننده «بی خداحافظی» اضافه کرد: در بخش بعدی، سراغ ورزشکارانی رفتیم که از قضا به دلیل توجه بیش از حد، مسیر پناهندگی را در پیش گرفتند. نمونه این اتفاق را در ماجرای کیمیا علیزاده می‌بینید. او علیرغم اینکه مورد توجه مسئولان بود و حمایت‌های زیادی را به سمت خود می‌دید، تصمیم به مهاجرت گرفت. به نظرمان این مسئله هم باید مورد بحث قرار می‌گرفت.  

وی با اشاره به گفت‌وگو با ورزشکارانی که دوباره به کشور بازگشتند، گفت: پرونده سوم که در مستند «بی خداحافظی» مورد بررسی قرار گرفته، بحث و گفت‌وگو درباره اتفاقات بعد از پناهندگی ورزشکاران ایرانی است. به همین منظور سراغ تعدادی از ورزشکارانی رفتیم که از ایران مهاجرت کردند، اما دوباره به کشور بازگشتند. سخنان آنان قابل تأمل است و بسیاری‌شان درباره تبلیغاتِ خلاف واقعی سخن می‌گویند که ورزشکاران ایرانی را به سمت پناهندگی سوق می‌دهد.  

کربلایی درباره فرم روایی این اثر گفت: عمده مستند، مصاحبه‌هایی است که با چهره‌های مختلف گرفته‌ایم. هم مصاحبه با ورزشکاران داشتیم و هم مسئولین. از جمله چهره‌های مشهور که در برابر دوربین ما قرار گرفتند می‌توان به آقای صالحی امیری رئیس وقت کمیته ملی المپیک، رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و روسای وقت فدراسیون تکواندو و جودو اشاره کرد. از تصاویر آرشیوی نیز به فراخور مصاحبه‌ها استفاده کرده‌ایم.  

عوامل تولید این مستند ۴۵ دقیقه‌ای عبارتند از: 
نویسنده و کارگردان: سجاد بلوکات، تهیه‌کنندگان: احسان شادمانی و محمدرضا کربلایی، تصویربرداران: نوید پورحقیقی، وحید ظریف، رضا عزیز فرخانی، سیدهادی قاسمی، صدابرداران: کامیار خدابنده، امیرحسین محشتم رضوی، تدوین: علی زندیه، پژوهش: محمدرضا کربلایی و احسان شادمانی و مدیر تولید: محمد ارشادی.
براساس این گزارش، مستند «بی‌خداحافظی» پنج‌شنبه ( ۱۵ دی ماه) ساعت ۲۲ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۰-۱۴ ۲۲:۴۳

،😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۱۴ ۲۲:۵۸

بیشترین مقصر فدراسیون جودو داشت اگر مدیریت میکرد و آسیب شناسی الان. مولایی برای ایران مدال کسب میکرد

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۱۶ ۱۲:۱۳

متاسفانه مستندی سطحی از پناهندگی سعید ملایی و ..... بود . پناهندگی این ورزشکاران بسیار عمیق و متاثر از مدیریت ضعیف ورزشی بوده که مستندسازان نخواستند یا نتوانستند وارد دلایل اصلی این پناهندگی ها بشوند . درباره سعید ملایی نکات ناگفته بسیاری است که مربی سازنده او میتواند آنها را بازگو نماید.

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۱۶ ۱۷:۱۹

چرا نگفتند سرمربی تیم ملی جودو و رییس وقت فدراسیون جودو چه نقشی در پناهندگی ملایی داشته اند ؟ یکبار در سال 1388 دو نوجوان جودوکار رو با خود به لبنان برد تا پناهنده شوند! چگونه مجددا سرمربی تیم ملی ایران شد ؟ دستهای پشت پرده چه بوده است ؟ چرا با اعزامهای تیم ملی جودو نماینده حراست اعزام نمیشد ؟ و دهها سوال بی پاسخ دیگر......

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۱۷ ۱۳:۰۲

چه کسی در مسابقات خارجی دست سعید ملایی رو در دست وحید سرلک (نماینده اسراییل) قرار داد؟ رییس فدراسیون وقت چه نقشی داشت ؟ مدیر تیمهای ملی جودو چه عکسها و فیلمهایی در گفتگوهای جلسات شبانه با نمایندگان اسراییل داشته اند؟