به گزارش ایسنا، سیمین کاظمی، محقق جامعهشناس امروز در نشست تخصصی بررسی آینده جمعیتی ایران با نگاه به روند مهاجرت ایرانیان که در محل رصدخانه مهاجرت ایران برگزار شد، پدیده مهاجرت را یک پدیده پیچیده اجتماعی دانست که با یک عامل به تنهایی نمیتوان را مورد بررسی قرار دارد.
وی از اجرای طرح تحقیقاتی با موضوع "مهاجرت کادر درمان" خبر داد و گفت: مشارکت کنندگان در این مطالعات، دانشجویان رشتههای علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی بودند و این مطالعات نتیجه مصاحبه با این دانشجویان بوده است که نتایج این پژوهش به زودی منتشر خواهد شد.
کاظمی با اشاره به نتایج این مطالعات، توضیح داد: بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه، ۸ عامل "وضعیت نامطلوب تحصیلی"، "وضعیت نامطلوب شغلی"، ""تنزل جایگاه اجتماعی پزشکان"، "فقدان تعادل کاری و شغلی"، "فقدان انگیزه"، "تاثیرپذیری از دیگران"، "شرایط عمومی کشور (اقتصادی، سیاسی و اجتماعی)" و "مقایسه وضعیت ایران با سایر کشورها" در مهاجرت کادر درمان مؤثر بوده است.
این محقق جامعهشناس با اشاره به شرایط نامطلوب دانشجویان پزشکی، یادآور شد: کیفیت آموزشهای ارائه شده به دانشجویان رشته پزشکی و سایر رشتههای مرتبط با آن بالا نیست، ضمن آنکه در این رشتهها سلسله مراتبی حاکم است که این امر برای دانشجویان قابل قبول نیست.
وی مشکلات معیشتی و شرایط نامطلوب شغلی را از دیگر چالشهای دانشجویان رشتههای پزشکی نام برد و یادآور شد: اقلیتی از پزشکان که سهام بیمارستانها را خریداری کردهاند، دارای درآمدهای بسیار بالایی هستند و به دلیل وجود همین جمعیت اقلیت، تصور عموم جامعه بر این است که همه پزشکان دارای درآمدهای بالایی هستند.
کاظمی اضافه کرد: همچنین در این مطالعه مشارکت کنندگان اعلام کردند که فرصتهای شغلی در کلانشهرها کم است و این عامل یکی از دلایل مهاجرت آنها به خارج شده است.
وی "فقدان امید به اصلاح" را از دیگر دلایل مهاجرت کادر درمان ذکر کرد.
انتهای پیام
نظرات