• شنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1401101005327
  • خبرنگار : 71461

/بخش سوم: دشمن‌شناسی/

چرا منافقین راهبرد حذف حضرت فاطمه زهرا(س) پس از سقیفه را انتخاب کردند؟

چرا منافقین راهبرد حذف حضرت فاطمه زهرا(س) پس از سقیفه را انتخاب کردند؟

یک کارشناس مسائل دینی گفت: یکی از تلاش‌های حضرت زهرا(س) نشان دادن چهره‌های منافقین بعد از ماجرای «سقفیه بنی ساعده» بود. در واقع ایشان در این مورد سکوت نکرد و تمام تلاش خود را برای بصیرت‌افزایی به کار گرفت. به همین خاطر منافقین پروژه‌ حذف ایشان را حتی باوجود اینکه دامان‌شان لک‌دار شود به جان خریدند تا حکومت را از دست ندهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی منصوریان دامغانی - کارشناس مسائل دینی - در گفت‌وگو با ایسنا درباره نقش حضرت زهرا(س) در بصیرت‌افزایی مردم برای تمام ادوار تاریخی و نشان دادن دشمنان اسلام گفت: باتوجه به منابع تاریخی، برخورد با حضرت زهرا(س) از پیش طراحی شده بود. امیرالمومنین(ع) وارد سقیفه نشد و از حق خودش هم دفاع نکرد و تنها چند نفر از امام علی(ع) دفاع کردند که به گفته امام، جز سلمان فارسی، مقداد و عمار هیچ کسی از ایشان دفاع نکرد.حامیان حضرت علی(ع) در فضای سیاسی نتوانستند حرفی بزنند چون فضای سیاسی به گونه‌ای شده بود که امکان حرف زدن وجود نداشت. بنابراین تنها کسی که امکان داشت در این فضا فعالیت کند امام علی(ع) بود که ایشان هم سکوت کردند.اگر حضرت علی(ع) در مورد حق خود حرفی می‌زد، این سکوت باعث شد که حضرت فضای منفی تبلیغاتی علیه خود را بشکند. در این میان حسنین(ع) هم که از نظر سنی کوچک بودند و توقعی نمی‌توان از آنها داشت.

حجت‌الاسلام منصوریان دامغانی تاکید کرد: تنها یک نفر در این میان بود که اگر حرف می‌زد سخن او مهم بود و آن هم حضرت زهرا(س) بود زیرا ایشان که ادعای حکومت نداشت، ایشان تنها کسی بود که امکان‌ اعتراض داشت و اعتراض‌اش تاثیرگذار بود. زیرا این شخصیت ملاک رضایت و غضب رسول اکرم(ص) بود و پیغمبر(ص) بارها اهمیت شخصیت فاطمه زهرا(س) را به همگان نشان داده بود تا تاریخ در مورد وی قضاوت کند. هرکسی می‌خواهد تاریخ صدر اسلام بخواند دقیقا خط‌ کش معیار حق و باطل را حضرت زهرا(س) می‌بیند. در این شرایط افرادی که در مقابل علی بن ابیطالب(ع) بودند می‌دانستند دختر حضرت محمد(س) چه جایگاهی دارد.

این کارشناس مسائل دینی بیان کرد: مخالفان ولایت و خلافت حضرت علی(ع) در برخورد با حضرت زهرا(س) طرح‌شان حذف صریح این بانو بود چون اگر با ایشان کار نداشتند حضرت همانند امام علی(ع) سکوت نمی‌کرد، ایشان در حالی که لطمه و آسیب دیده بودند کارهای زیادی انجام دادند، در این شرایط تصور کنید اگر ایشان آسیب نمی‌دیدند و جسم‌شان سالم بود چه کارهایی انجام می‌داد.

حجت‌الاسلام منصوریان دامغانی اظهار کرد: درواقع شهادت ایشان، خود یک اتفاق برای نشان داده شدن چهره منافقین بود تا ۱۴۰۰سال بعد مخاطب متوجه شود که ایشان حق بوده است و چه تلاش‌هایی کرده است. بنابراین مخالفین حضرت علی(ع) به این نتیجه رسیدند که ننگ قتل دختر پیامبر در دامان‌شان بماند اما حضرت زهرا(س) نباشد. زیرا حکومت‌شان را متزلزل خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha