• شنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401092617151
  • خبرنگار : 71666

قرق‌های اختصاصی در بلاتکلیفی؟

قرق‌های اختصاصی در بلاتکلیفی؟

یک کارشناس اکولوژی و مدیریت حیات وحش با اشاره به وضعیت کنونی قرق‌های اختصاصی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست باید دوباره پروانه‌های بهره‌برداری از قرق‌ها را صادر کند.

عبداله سالاری در گفت و گو با ایسنا درباره قرق‌های اختصاصی در ایران اظهار کرد: در پنج سال گذشته در ایران برای پنج قرق اختصاصی مصوب شورای عالی گرفته شد که برخی افراد مانند تشکل‌ها، انجمن‌ها و گروه‌های مردمی داوطلبانه به‌صورت کاملا غیردولتی و خصوصی به حفاظت از محدوده‌های انتخاب شده پرداخته‌اند.

وی افزود: آنان تمام هزینه‌های لازم برای قرق‌ها را خود پرداخت می‌کنند همچنین قرق‌بان استخدام و تمام زیرساخت‌های لازم را نیز ایجاد کرده‌اند. شرایط به‌نحوی مطلوب بود که جمعیت گونه‌ها بسیار رشد کرد.

سالاری با اشاره به قرق منصورآباد رفسنجان گفت: این قرق یکی از بهترین و موفق‌ترین نمونه‌های این پنج قرق اختصاصی است، به‌طوری که برای قرق‌های دیگر به جز قرق جاشلوبار الگو به حساب می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: قرق جاشلوبار خیلی موفق نبود اما چهار قرق دیگر همگی بسیار نمونه موفقیت‌آمیزی بودند.

این کارشناس حیات وحش به روند فعالیت قرق‌های اختصاصی طی این پنج سال اشاره و اظهار کرد: بنای قرق‌های اختصاصی براساس این است که ابتدا افزایش جمعیت گونه‌ها در آن محدوده صورت بگیرد سپس کارشناسان برای برآورد و تخمین جمعیت در محل حضور پیدا می‌کنند. از مازاد جمعیت افزایش یافته برای تعدادی پروانه شکار داخلی و خارجی صادر می‌شود تا هزینه‌های جاری قرق و هزینه‌های حفاظتی آن از محل شکار پرداخت شود.

وی افزود: این روند طی چهارسال گذشته به همین شکل ادامه داشت و قرق‌ها نیز در موضوع حفاظت مشکلی نداشتند حتی در یکی از قرق‌ها به‌قدری حفاظت خوب و امنیت کامل در مناطق برقرار شده بود که گور ایرانی نیز دیده شد.

سالاری با اشاره به روند کار قرق‌های اختصاصی در سال جاری گفت: متاسفانه امسال باتوجه به شنیده‌ها قصد صدور پروانه شکار برای بهره‌برداری از قرق‌های اختصاصی را ندارند. در نتیجه تاکنون مسئولان قرق علی‌آباد چهل گزی استعفای خود را به سازمان حفاظت محیط زیست برای تحویل قرق اعلام کرده‌اند چراکه نمی‌توانند مخارج خود و هزینه‌های حفاظت را تامین کنند.

این کارشناس حیات وحش خاطرنشان کرد: قرق‌ها نمونه موفق خودگردانی هستند که هیچ‌گونه تحمیل هزینه بر دولت، سازمان و کشور ندارند و به‌تنهایی اشتغال‌زایی و کسب درآمد دارند. شکست خوردن چنین نمونه موفقی اتفاق ناخوشایند و ناراحت‌کننده‌ای است.

سالاری ضمن با این ادعا که گویی تمام تلاش‌های این چند سال هدر رفته است، اظهارکرد: مردم جوامع محلی به فعالیت در این زمینه بسیار علاقه‌مند شده‌اند چراکه از نظر منابع مالی و اشتغال از مواردی مانند قرق‌بانی، اقامتگاه‌های بومگردی، راهنما، راننده برای شکارچیان در مواقع صدور پروانه شکار و ... منتفع می‌شدند.

سالاری در پایان در پاسخ به سوال ایسنا که آیا می‌توان برای برگرداندن این قرق‌ها اقدامی انجام داد، گفت: تنها اقدامی که سازمان حفاظت محیط زیست می‌تواند انجام دهد این است که بنا بر گذشته پروانه‌های بهره‌برداری از این قرق‌های اختصاصی را صادر کند اما به علت برخی مسائل مقداری این موضوع با مشکل مواجه شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha