• چهارشنبه / ۲۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1401092315732
  • خبرنگار : 71461

با حضور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی؛

آیین نکوداشت حجت‌الاسلام والمسلمین بی آزار شیرازی برگزار شد

آیین نکوداشت حجت‌الاسلام والمسلمین بی آزار شیرازی برگزار شد

آیین نکوداشت حجت الاسلام والمسلمین بی‌آزار شیرازی عضو شورای عالی مجمع تقریب و رئیس اسبق دانشگاه مذاهب اسلامی صبح امروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع تقریب، در سالن ماموستا شیخ الاسلام دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این آیین که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، حجت الاسلام احمد شفیعی نیا معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی در سخنانی اظهار داشت: در این یکسال اخیر که از ریاست دکتر صالحی می‌گذرد با تدوین طرح تحول و جامع و کاربردی می‌توان دانشگاه مذاهب اسلامی را به مراتب بالاتر رساند چراکه این طرح نگاه به آینده دارد.

وی تصریح کرد: یکی از مسائلی که ما در زمینه پژوهش در دانشگاه مذاهب اسلامی از آن رنج می‌بردیم عدم وجود راهبرد بود، بنابراین اولین کاری که انجام شد تصویب و تدوین آیین نامه، کتب و مقالات و…  بوده است.

حجت الاسلام شفیعی نیا خاطرنشان کرد: تنظیم و بومی سازی آیین نامه گرنت یکی دیگر از اقداماتی بود که در دانشگاه مذاهب اسلامی تحقق یافت، بنابراین این ارکان باید تشویق شوند.  

معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: راه اندازی کمیته‌های دستیابی، برگزاری حدود ۱۷ نشست علمی و ۶ کارگاه آموزشی، تقویت کتابخانه‌ها بوده است، امروزه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به سمتی می‌روند که طرح جلد ثابتی برای خود داشته باشند و این کار در دانشگاه مذاهب اسلامی صورت گرفته است، راه اندازی یک نرم افزار داخلی، اقدام به تثبیت جایگاه مجلاتی که از قبل وجود داشت و رفتن به سمت ایجاد یک مجله جدید از دیگر اقدامات این دانشگاه بوده است.

در ادامه عثمان یوسفی سرپرست دانشگاه مذاهب اسلامی سنندج نیز در سخنانی اظهار کرد: استاد حجت‌الاسلام والمسلمین بی آزار شیرازی از همان ابتدا به تحقق وضع مطلوب جهان اسلام در مجمع تقریب و دانشگاه مذاهب اسلامی اهتمام ورزیدند.

وی افزود: ایشان از اعماق دل سخن می‌گفتند و با ایمان قلبی نسبت به بحث پژوهش روح نظری را وارد آثار خود کردند و هدف اصلی ایشان پردازش در سیره پیامبر(ص) و قرآن کریم بوده است. آنچه در شخصیت استاد بی‌آزار و آثار ایشان احصا کردم این چند نکته است. اول اینکه ایشان از ابتدای تحصیل برای ایمان و باوری که به وضع موجود و تحقق وضع مطلوب دنیای اسلام داشتند پژوهش کردند. با عنایت به تخصص حوزوی و دانشگاهی، خصوصا در حوزه علوم قرآن، ایشان روح تقریب نظری و عملی را در آثار خود آشکار کردند و دنبال این مطلوب بودند.

یوسفی تصریح کرد: در حوزه پژوهش یکی از ملاک‌هایی که وجود دارد امانت داری است و دکتر بی‌آزار شیرازی به عینه این ویژگی بارز را در خود دارند؛ ایشان به شدت ژرف نگر و ناظر به وضعیت موجود هستند و از زبان و ادبیاتی استفاده می‌کنند که عامه پسند است و همگان را به خود جذب می‌نمایند.

وی تصریح کرد: ما شاهد بودیم که برخی از افراد مسئله وحدت و تقریب را به عنوان مصلحت به کار می‌گیرند اما حجت‌الاسلام بی‌آزار شیرازی مسیر پژوهش خود را با تاسی از سیره پیامبر(ص) و بزرگان دارالتقریب ادامه می‌دهند. محمد حسن شاهنگی معاون فرهنگی انتشارات

سروش در ادامه این مراسم اظهار کرد: حجت‌الاسلام بی‌آزار شیرازی جزو نوابغی هستند که در شاخه‌های مختلف علمی ورود پیدا کرده‌اند یعنی اندیشه تقریب از جمیع علوم برآمده است و باید به آن توجه شود.

وی ادامه داد: حجت‌الاسلام بی آزار شیرازی التزام عملی به تقریب دارند در سلوک مختلف ایشان دغدغه فرهنگ تقریب را همواره داشته و دارند و به خوبی چنین ویژگی در شخصیت ایشان احساس می‌شود.

وی در پایان گفت: بی‌آزار شیرازی سعه صدر بی‌سابقه ای دارند که ناشی از صفای درون ایشان است و همواره گوش شنوایی به مخاطب دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در سخنانی در این نشست خاطرنشان کرد: حجت ‌الاسلام بی‌آزارشیرازی یافته ها و تحقیقات دینی را در خدمت ارتقاء فرهنگ دینی جامعه قرار دادند، بسیاری از افراد در میان سالی خود نسبت به نگارش و تحقیق در قرآن کریم اقدام می‌کنند، اما حجت‌الاسلام بی آزار شیرازی در عنفوان جوانی معطوف به اهل بیت(ع) نبی‌مکرم اسلام(ص) و قرآن کریم بودند، اینها توفیقاتی است که خداوند متعال در اختیار ایشان قرار داده است.

وی در ادامه به حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای حسن انتصاب سید عباس صالحی به عنوان رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تبریک گفت.

حجت‌الاسلام واعظی در ادامه به افق‌های نو در عرصه پژوهش اشاره کرد و گفت: پژوهش رشد قابل توجهی در بعد از انقلاب اسلامی داشته است و  حجم و گستره شاخه‌های دانشگاهی آن بسیار افزایش یافته است.

وی ادامه داد: درکنار این رشد علمی نواقصی هم وجود دارد؛ ۱- ضعف فرآوری پژوهش ۲- بازنمایی رسانه‌ای پژوهش در ورای مرزهای ما بسیار ضعیف است. بسیاری از تحقیقات را در داخل کشور حبس می‌کنیم در حالی که باید به این سمت حرکت کنیم بازنمایی گسترده‌ای در جهان اسلام پیدا کند.

حجت الاسلام واعظی تصریح کرد: ما در حوزه مطالعات اسلامی دوپیشران می‌توانیم داشته باشیم که موجبات ارتقا و رشد ارتباطات اسلامی شود: ۱- حرکت به سمت مطالعات تطبیقی۲- حرکت به سمت مطالعات تقریبی در واقع امروز باید نگاه حداقلی به مطالعات تقریبی کنار زده شود.

وی در پایان گفت: اگر مطالعات تمدن اسلامی کلان‌پروژه ما در امر تقریب شود بسترساز بسیاری از دغدغه‌های مشترک خواهد شد. اساسا عطف توجه به تمدن اسلامی بسیار پربرکت خواهد بود. قریب دویست سال است در جهان اسلام با چالش سنت و مدرنیسم مواجه هستیم و اینجا راه حل‌های عدیده ارائه شده است. بهترین راه حل خروج از چالش سنت و مدرنیته مسئله احداث تمدن نوین اسلامی است که اگر جامعه اسلامی به این سمت برود که بر اساس اصالت‌های ایمانی تمدن نوینی را پایه‌ریزی کند، دریایی از مباحث و دغدغه‌های مشترک برای ما باز می‌شود. بنابراین مطالعات تقریبی اگر به سمت دغدغه‌های مشترک سمت و سو پیدا کند مجال رشد و پویایی پیدا می‌کند.

در پایان این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین بی‌آزار شیرازی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: امیدوارم این دانشگاه در آینده توسعه فراوان پیدا کند کما اینکه الآن تقریب آنقدر توسعه پیدا کرده که در دانشگاه ادیان و مذاهب رشته دکتری تقریب تاسیس شده است.

وی افزود: پیامبر اسلام(ص) دو معجزه داشتند یکی قرآن کریم است و دیگری وحدت میان قلب‌ها؛ خداوند در قرآن می‌فرماید: اگر همه ثروت جهان را خرج می‌کردی بین اینها الفت برقرار کنی نمی‌توانستی ولی خداوند میان اینها الفت برقرار کرد.

عضو شورای عالی مجمع تقریب در ادامه گفت: این همه کتاب‌های عمیقی که درباره اسلام و قرآن توسط غیر عرب‌ها نوشته شده نمی‌تواند با اعمال زور و اجبار باشد بلکه از صمیم قلب تدوین شده و بسیاری از اینها کتاب‌های درسی حوزه‌ها است. اولین گام در راه وحدت این است که با هم جمع شویم. تقریب مهمترین گام است یعنی نفس اجتماع باعث می‌شود بسیاری از سوء تفاهمات کنار برود.

حجت‌الاسلام والمسلمین بی‌آزار شیرازی تاکید کرد: اختلافات ما بسیار اندک است. به اعتقاد یکی از اندیشمندان اهل سنت فقط در هفده مسئله شیعیان نظریه منفرد دارند والا در بقیه مطالب با مذاهب اهل سنت مشترک هستند. ما با این همه مشترکاتی که داریم روز به روز بایستی در راه تقریب گام برداریم و مایه خوشبختی است در اثر سخنان امام(ره) و مقام معظم رهبری، تقریب موفق شده گام‌های فراوانی بردارد.

در پایان این آیین با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سیدعباس صالحی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، مولوی اسحاق مدنی رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مولوی نذیر احمد سلامی نماینده مردم زاهدان در مجلس خبرگان رهبری با اهدای لوح یادبودی از تلاش های بی شائبه حجت الاسلام والمسلمین بی آزار شیرازی در زمینه تقریب تقدیر به عمل آمد.

همچنین در این آیین از جدیدترین آثار پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت‌الاسلام سید ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، سیدعباس صالحی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و حجت‌الاسلام و المسلمین واعظی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha