• چهارشنبه / ۲۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401092315514
  • خبرنگار : 71631

کشف زیورآلات طلای مصریان باستان

کشف زیورآلات طلای مصریان باستان

باستان‌شناسان زیورآلات طلای باستانی را در گورستانی واقع در مصر کشف کردند.

به گزارش ایسنا،‌ پروژه باستان‌شناسی مشترک مصر و بریتانیا در گورستان «عمارنه» واقع در مصر به کشف چندین زیورآلات مجلل منجر شد.

این گورستان در حقیقت به عنوان گورستان شهر «عمارنه»‌ که در سال ۱۳۴۶ پیش از میلاد تاسیس شده بود، مورد استفاده قرار می‌گرفت. شهر «عمارنه»‌ در دوران حکومت «آخناتون‌»، دهمین فرعون هجدهمین دودمان مصر باستان به عنوان پایتخت انتخاب شده بود. «آخناتون» که در ابتدا با نام «آمن‌هوتپ چهارم»‌ شناخته می‌شد، به مذهب چندخداپرستی سنتی مصر پشت کرد و مذهب تک خدایی را برای پرستش «آتون» ترویج کرد و معابدی را برای پرستش «آتون» در شهرهای سراسر مصر بنا کرد. با درگذشت «آخناتون‌»‌،‌ جانشینان او به مذهب قبلی مصر بازگشتند و از «آتون» فاصله گرفتند.

باستان‌شناسان در قالب پروژه کاوش باستان‌شناسی «عمارنه‌»‌، با کمک محققان دانشگاه «کمبریج»‌ از سال ۲۰۰۵ تاکنون در گورستان «عمارنه»‌ تحقیق کرده‌اند.

کشف زیورآلات طلا مصریان باستان

باستان‌شناسان با کاوش در بخش شمالی این گورستان زن جوانی را کشف کردند که به همراه یک گردنبند متشکل از مٌهره‌های گلبرگ‌شکل و سه انگشتر طلا دفن شده بود.

کاوش‌گران بقایای پارچه‌پیچ‌شده این زن جوان را در اتاقک کوچکی به همراه بقایای چند نفر دیگر کشف کردند. گمان می‌رود این زن در دودمان هجدهم مصر باستان(۱۵۵۰ تا ۱۲۹۲ پیش از میلاد) و حوالی دوران حکومت «آخناتون» زندگی کرده باشد.

بر روی یکی از انگشترهایی که به همراه این زن کشف شده است، تصویری از «بِس»‌،‌ ایزد محافظ زنان،‌ کودکان و زایمان مصریان باستان نقش بسته است. «بِس»‌ با گذشت زمان در بین مصریان باستان به عنوان محافظ تمام خوبی‌ها و دشمن تمام شرارت‌ها شناخته شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

این جواهرات به ملت تورک تعلق دارند چون فراعنه تورکتبار و به جهان تورک تعلق دارند فراعنه به قوم تورک زبان قبطی تعلق دارند و زبان آنها الصاقی می باشد

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۴ ۱۴:۴۵

اصلااونزمان ترک نبوده ترکهابعدازحمله مغول ظاهرشدن