• سه‌شنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401092215066
  • خبرنگار : 30165

رئیس کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم:

انجمن‌های علمی راهکار خود را برای افزایش مرجعیت ارائه کنند

انجمن‌های علمی راهکار خود را برای افزایش مرجعیت ارائه کنند

رئیس کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم در مورد اولویت‌های برنامه‌های اجرایی کمیسیون انجمن‌های علمی توصیح داد: ما می خواهیم انجمن‌های علمی راهکار خود را برای افزایش مرجعیت انجمن‌های علمی، کسب کرسی‌های علمی در نهادهای بین المللی، ارتقای رتبه‌های علمی آن‌ها در سطح ملی و بین‌المللی ارائه دهند.

به گزارش ایسنا، دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم امروز (سه‌شنبه) به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در نشست بازآفرینی نقش انجمن‌های علمی و ایجاد هم‌افزایی بین آن‌ها،  به اهداف پیش‌بینی شده برای انجمن‌های علمی اشاره و اظهار کرد: براساس اساس‌نامه مصوب انجمن‌های علمی،  نقش آن‌ها  کمک به تحقیقات علمی فرهنگی در سطح ملی و بین‌المللی، همکاری با نهادهای اجرایی، ارائه خدمات آموزشی پژوهشی و ترغیب و تشویق پژوهشگران و تجلیل از محققان است.

وی با تاکید بر اهمیت انجمن‌های علمی در زیست‌بوم پژوهش و فناوری کشور اظهار کرد: بر اساس توافقی با معاونت آموزشی وزارت علوم، تصمیم گرفته شد هیچ برنامه درسی مصوب نشود؛ مگر نماینده انجمن علمی مربوطه در شورای برنامه‌ریزی حضور داشته باشد.

رئیس کمیسیون انجمن‌های علمی تاکید کرد: حتی انجمن‌های علمی باید در معرفی پژوهشگران و فناوران برتر نقش داشته باشند.

وجود ۴۲۲ انجمن علمی، عضویت ۲۵۴ هزار نفر در انجمن‌ها

صالحی در مورد پراکندگی موضوعی انجمن‌های علمی، گفت: ۳۵ درصد انجمن‌های علمی علوم انسانی، ۲۳ درصد فنی مهندسی، انجمن‌های بین رشته‌ای نیز حدود ۲۵ درصد از کل انجمن‌ها را شامل می‌شوند.

وی گفت: تعداد انجمن‌های علمی ثبت شده امروز ۴۲۲ انجمن در وزارت علوم است، در حالی‌که در کشوری مثل آمریکا کمتر از ۱۵۰ انجمن ثبت شده وجود دارد.

معاون پژوهشی وزیر علوم ادامه داد: از این تعداد انجمن علمی، ۸۲ انجمن یعنی تنها ۱۹ درصد اعضای بالای ۱۰۰۰ نفر عضو دارند. بر اساس آمار کلا در ۴۲۲ انجمن علمی، ۲۵۴ هزار و ۵۵۳ نفر عضو هستند.

وی در تشریح عملکرد انجمن‌های علمی، توضیح داد: تعداد انجمن‌های علمی که نشریات آن‌ها در اسکوپوس نمایه می‌شود، ۵۶ انجمن است که ۱۳ درصد کل انجمن‌ها را دربر می‌گیرد.

صالحی در مورد رتبه‌های انجمن‌های علمی نیز اظهار کرد: تعداد انجمن‌های علمی رتبه الف ۳۸ انجمن، رتبه ب ۶۳ انجمن، رتبه ث ۱۰۴ انجمن است و ۱۶۹ انجمن هیچ عملکردی را گزارش نداده‌اند یا غیرفعال هستند، یا گزارش نداده‌اند.

معاون پژوهشی وزیر علوم یادآور شد: باید در مورد این انجمن‌ها تصمیم گرفت، بر اساس آیین‌نامه انجمن‌های علمی، کمیسیون باید جلسه تشکیل دهد و در مورد ادامه فعالیت آن‌ها تصمیم بگیرد.

وی در مورد اولویت‌های برنامه‌های اجرایی کمیسیون انجمن‌های علمی نیز توضیح داد: ما می‌خواهیم انجمن‌های علمی راهکار خود را برای افزایش مرجعیت انجمن‌های علمی، کسب کرسی‌های علمی در نهادهای بین‌المللی، ارتقای رتبه‌های علمی آنها در سطح ملی و بین‌المللی ارائه دهند.

معاون وزیر علوم با اشاره به تشکیل انجمن‌های مشابه از جهت موضوعی، گفت: تعداد انجمن‌ها در بعضی حوزه‌های مشترک به شدت افزایش یافته است، در حالی‌که می‌توان این انجمن‌ها را همگرا کرد.

به گفته صالحی در یک سال گذشته حدود ۷۰ درخواست تاسیس انجمن در کمیسیون انجمن‌های علمی به دلیل مشابهت موضوعی فعالیت انجمن رد و از آن‌ها خواسته شده با انجمن‌های مادر که حوزه‌های همکاری مشترک دارند، همکاری کنند.

وی با تاکید بر افزایش فعالیت‌های بین‌المللی وزارت علوم در یک سال گذشته، گفت: اگر انجمن‌های علمی بتوانند در سطح بین‌المللی حضور بیابند، وزارت علوم هم حمایت می‌کند.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، صالحی با اشاره به ظرفیت نقش‌آفرینی انجمن‌های علمی اظهار کرد: سپردن ماموریتی های علمی از طرف وزارت علوم به انجمن ها از جمله اولویت های کمیسیون انجمن های علمی وزارت علوم است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha