معصومه صالحی منش، در گفتوگو با ایسنا در رابطه با ویژگیهای جامعه مدرن و تفاوتهای این جامعه با جامعه دینی، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای جامعه مدرن عقلگرایی است و مدافعین این جامعه معتقد هستند که تمام کارها در جامعه مدرن باید بر مبنای عقلگرایی شکل بگیرد چرا که مهمترین ویژگی جامعه مدرن، عقلانیت است.
وی با بیان اینکه عقلانیت مطرح شده در جامعه مدرن بیاعتمادی به سنتها، شرایع آسمانی و اعتقاد به خودپسندی را به دنبال داشته است، اضافه کرد: به این نگاه نیز «عقل ابزاری» گفته میشود و زمینه انسانگرایی را ایجاد میکند.
استاد حوزههای علمیه خراسان شمالی با تأکید براینکه «عقل ابزاری» زمینه انسانگرایی را در جامعه ایجاد میکند، افزود: این نگاه در حالی وجود دارد که دین مبین اسلام با آن مخالف است. در مکتبهای جامعه غربی تعلیم و تربیتها متفاوت است.
وی با بیان اینکه در دین اسلام پرستش خداوند هدف اصلی است، ادامه داد: این در حالی است که هدف نهایی مکتبهای مدرن یا همان مکتبهای غربی رسیدن به جامعه دموکراتیک است و نظم اجتماعی را حول محور اقدامات خود قرار میدهند.
صالحیمنش با بیان اینکه در مکتبهای غربی، «انسان» محور قرار میگیرد، اضافه کرد: در جوامع غربی، «انسان» محور است و چون عقل انسان دچار خطا میشود این جامعه رو به انحطاط کشیده میشود.
وی با اشاره به اینکه جوامع غربی آزادی انسان را محدود به قوانین و مقررات خاص قرار میدهد، افزود: این در حالی است که امکان خارج شدن عقل انسان از مسیر اصلی خود وجود دارد که همان پیروی از نفس ایجاد میشود و مشکلات بسیاری را در جامعه ایجاد میکند.
استاد حوزه علمیه خراسان شمالی در پایان تصریح کرد: در جامعه مدرن مهمترین وظیفه یک شخص هدایت زندگی خود و اطرافیان به سمت زندگی قویتر سرشار از لذتهای متنوع است اما دین مبین اسلام در این خصوص راه و روش زندگی صحیح را به انسانها آموزش داده و برنامه کامل روحی و جسمی در اختیار انسانها قرار گرفته است.
خبرنگار: زهرا محمدیان
انتهای پیام
نظرات