به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، فضاپیمای اوریون فیلم جدیدی منتشر کرده است که در آن دو دهانه بسیار بزرگ ماه در طول گذر این کپسول آرتمیس ۱ از نزدیکی قمر زمین در روز دوشنبه(پنجم دسامبر) دیده میشوند.
ناسا در توییتهای خود یا در طول پوشش زنده خود از این لحظه، دهانهها را شناسایی نکرد، اما فیلیپ هنارجوس(Philippe Henarejos)، روزنامهنگار فضایی، اذعان دارد که دهانه بزرگتر که تقریبا در مرکز ویدیو قابل مشاهده است، دهانه ۱۹ مایلی(۳۱ کیلومتر) کپلر است که تقریباً نزدیک به منطقه فرود آپولو ۱۲ قرار دارد.
دهانه گاسندی(Gassendi) که به سختی در نزدیکی افق دیده میشود، ۶۹ مایل(۱۱۱ کیلومتر) قطر دارد. هنارجوس در توییتی گفت: هر دو دهانه از روی سطح زمین با استفاده از یک تلسکوپ کوچک قابل مشاهده هستند. گاسندی محل فرود جایگزین برای ماموریت آپولو ۱۷ بود که تقریباً ۵۰ سال قبل در تاریخ ۱۹ دسامبر سال ۱۹۷۲ در منطقه توروس-لیترو(Taurus–Littrow) فرود آمد.
کپلر یکی از هشت دهانهی اصلی است که میتوان آن را با تلسکوپ شخصی مشاهده کرد. به گفته ناسا، یافتن این دهانه لذتبخش خواهد بود، زیرا کپلر یک دهانه پیچیده است که شامل یک کف مسطح و همچنین بخشهایی مانند قلهها و بامها است.
مقامات ناسا درباره کپلر نوشتند: دهانههای پیچیده بالای یک دهانه با قطر معین قرار دارند، قطر برشی به گرانش بستگی دارد، بنابراین از سیارهای به سیاره دیگر یا قمری به قمر دیگر متفاوت است. دهانههای سادهتر ماه، که شبیه به یک کاسه هستند، کمتر از ۶ مایل(۱۰ کیلومتر) قطر دارند و دهانههای پیچیده تا حدودی بزرگتر هستند.
به گفته ناسا، آپولو ۱۷ قرار بود در منطقهای در جنوب قلههای مرکزی دهانه گاسندی فرود بیاید، با این امید که به یافتن سنگهای باستانی در ارتفاعات بپردازد. این سنگها میتوانستند به تعیین تاریخ برخوردی که باعث ایجاد دهانه گاسندی و همچنین حوضه هوموروم(Humorum) در نزدیکی آن شد، کمک کنند.
با این حال، محدودیتهای مهندسی از تبدیل شدن گاسندی به مکانی برای فرود آپولو جلوگیری کرد، زیرا مشخص نبود که آیا سطح داخل گاسندی برای فضانوردانی که میخواهند به قله مرکزی برای نمونهبرداری نزدیک شوند، ناهموار و خطرناک است یا خیر.
ماموریتهای آینده برنامه آرتمیس ناسا، مناطق دیگری از ماه را در نزدیکی قطب جنوبی این قمر مورد هدف قرار خواهند داد.
شرکت فضایی لاکهید مارتین که کپسول اوریون را ساخته است نیز به تازگی فیلمی از درون این کپسول فضایی هنگام پرتاب در صفحه توییتر خود منتشر کرده است.
این فیلم باورنکردنی، محیط داخلی کپسول اوریون را نشان میدهد که نمایانگر تجربهی فضانوردان در طول ماموریت آرتمیس ۲ است. قرار است انسانها سوار بر فضاپیمای اوریون ناسا طی ماموریتهای آرتمیس ۲، ۳ و ۴ به سمت ماه پرواز کنند و در دو ماموریت آرتمیس دو و سه بر روی سطح تنها قمر زمین فرود بیایند.
هنگام آغاز پرتاب فضاپیمای اوریون بر فراز موشک سامانه پرتاب فضایی ناسا، نوری صورتی رنگ درون کپسول میدرخشد. این فیلم به بینندگان این امکان را میدهد که آنچه فضانوردان در طول ماموریت سرنشین دار آرتمیس ۲ تجربه میکنند را تصور کنند.
در حال حاضر قرار است ماموریت آرتمیس ۲ ناسا که در آن فضانوردان تا نزدیکی ماه سفر میکنند در سال ۲۰۲۴ انجام شود. به دنبال آن ماموریت آرتمیس ۳ اولین فرود انسانها پس از دههها را روی ماه در سال ۲۰۲۵ رقم خواهد زد.
انتهای پیام
نظرات