به گزارش ایسنا، فراخوانی با همکاری ستاد توسعه فناوری نانو و مرکز نوآوری آمپر به منظور ساخت جاذب فعال برای استفاده در مخازن ذخیره سازی گاز طبیعی به روش جذبی با هدف سنتز یک ماده جاذب جهت جذب گاز طبیعی در مخازن ANG منتشر شد که مهلت ارسال طرحها تا ۲۴ آذرماه تمدید شد.
ایران بهعلت دارا بودن ۲۸ تریلیون متر مکعب گاز و رتبه اول ذخایر گازی جهان، میتواند از گاز طبیعی بهعنوان یک منبع انرژی مهم و سوخت جایگزین در وسایل نقلیه استفاده کند و از مزایای آن بهرهمند شود.
استفاده از گاز طبیعی بهعنوان سوخت جایگزین در وسایل نقلیه مزایای اقتصادی، عملیاتی و زیستمحیطی بسیاری دارد. امروزه تکنولوژی ذخیرهسازی گاز به روش جذبی (ANG) و بهعنوان جایگزین (CNG)، دارای مزایای متعدد و کاربردهای مختلف صنعتی و غیر صنعتی به ویژه در ناوگان خودروهای دوگانهسوز است و در کشورهای مختلف جهان تجربه موفقی را به همراه داشته است.
در این تکنولوژی، ذخیرهسازی و استفاده مجدد گاز با عملیات جذب و واجذب سطحی انجامپذیر است و جاذب سطحی نقش تعیینکنندهای بر عهده داشته، بطوری که کربنهای فعال شده با هندسه مناسب و توزیع یکنواخت اندازه حفرهها با ابعاد نانو و مساحت سطح بالا، میبایست حداکثر ظرفیت جذب را ارائه کنند.
بنابراین افزایش ذخیره گاز در جاذبهای کربنی در فشار پایین، میتواند در راستای دستیابی به این تکنولوژی بسیار حائز اهمیت باشد و مخازن ذخیرهسازی به هر اندازه در هر قسمت از خودرو قرار گیرد.
بر این اساس هدف اصلی این چالش سنتز، مشخصهیابی و آزمونهای عملکردی و نهایی جهت تولید کربن فعال به منظور استفاده در مخازن ANG است.
به نقل از ستاد نانو، مناسببودن منبع تامین ماده اولیه جهت تولید کربن فعال، قابل تعمیم بودن روش سنتز انتخاب شده از شروط طرحهای ارسالی برای این فراخوان است و خروجی این چالش، باید طرحی باشد که بتواند روند مشخصی را برای تولید این محصول مطابق ملاحظات فنی ارائه کند.
به نفر اول این فراخوان مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال اعطا میشود، ضمن آنکه ۱۰۰ میلیون ریال گرنت تولید نمونه محصول، ۱۰۰ میلیون ریال گرنت آزمایشگاهی، حمایت از توسعه و تجاریسازی محصول، به همرسانی فناوران برتر و متقاضی محصول و مشاوره به تیمهای برتر جهت اخذ مجوز دانشبنیان به مشارکت کنندگان در این رویداد ارائه خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات