به گزارش ایسنا، بنابر اعلام روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، گمانهزنی در این محوطه تاریخی بهمنظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم با هدف جلوگیری از تهدیدات اساسی در راستای تسطیح عرصه و تخریب حریم این اثر تاریخی ـ فرهنگی به سرپرستی مشترک «فهیمه همایون» و «یونس زارع» در حال انجام است.
فهیمه همایون ـ سرپرست هیأت باستانشناسی محوطه رفیعآباد ـ در اینباره گفت: این محوطه تاریخی در شهرستان مرودشت استان فارس در فاصله ۱۲ کیلومتری شمال این شهر و حد فاصل دو مجموعه ارزشمند تاریخی تخت جمشید و نقش رستم قرار گرفته است. بر اساس یافتههای فرهنگی سطحی و مطالعات اولیه، این محوطه قدمتی از دوران پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی دارد و در سالهای اخیر با توسعه فعالیتهای کشاورزی و خطوط انتقال برق، بخشهایی از محوطه در اثر تسطیح زمینهای اطراف از بین رفته است.
همایون افزود: با توجه به قرارگیری محوطه رفیعآباد در میان زمینهای کشاورزی و تهدیدات ناشی از فعالیتهای کشاورزی، راهسازی و عمرانی و همچنین جلوگیری از تخریب هر چه بیشتر این محوطه ارزشمند، لزوم اجرای پروژه تعیین عرصه و حریم محوطه تاریخی رفیعآباد ضروری و حائز اهمیت است.
سرپرست هیأت باستانشناسی محوطه رفیعآباد یادآور شد: این پروژه با حمایت مجموعه جهانی تخت جمشید، اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس و با مجوز رسمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در حال انجام است.
انتهای پیام
نظرات