حسین رحمانیزاده در گفتوگو با ایسنا، درباره اهدای کتاب، اظهار کرد: کتابخانهها به عنوان یک مجموعه فرهنگی محسوب میشوند که یکی از مهمترین عناصری که در کتابخانه وجود دارد، کتاب است و با وجود کتاب، کتابخانهها معنا مییابند و به هر اندازه که یک کتابخانه از نظر کتاب غنی باشد، آن کتابخانه غنیتر و پویاتر است.
وی افزود: در استان زنجان ۸۲ باب کتابخانه نهادی و ۱۸ باب کتابخانه مشارکتی وجود دارد که با توجه به مراجعه مردم به این مکان نیاز داریم منابع کتابخانهها را در راستای پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی مردم به روزرسانی کنیم.
این مسئول تصریح کرد: بخشی از منابع کتابی کتابخانهها، از طریق خرید کتاب به صورت متمرکز توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور و خرید استانی انجام میشود که این اقدامات پاسخگوی نیاز کتابی نیست و یکی از مهمترین منابع تامین کتاب، کتابخانههای عمومی کتابهای اهدایی است.
رحمانیزاده ادامه داد: در فرایند اهدای کتاب، مردم مازاد کتابهای خود را اهدا میکنند که این اقدام در طول ده سال گذشته فرهنگسازی شده و انجام میشود و مردم کتابهایی که نیاز ندارند را اهدا میکنند، البته اهدای کتاب منحصر به افراد نیست و با رایزنیهایی که انجام میشود برخی از ادارات، ناشران و کتابخانههای بزرگ خارج از استان و... نیز کتابهایی را اهدا میکنند.
این مسئول بیان کرد: اولین هدف غنی کردن منابع کتابخانهها است و همچنین یکی دیگر از اهداف اهدای کتاب است. همچنین سعی داریم از این طریق، مردم خود را متعلق به کتابخانه و کتابخانه را متعلق به خود بدانند که اگر این امر انجام شود، خود مردم به صورت مشارکتی کمک میکنند تا کتابخانهها نیز منابع خوبیی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در شش ماهه اول سال حدود ۲۰ هزار و ۶۰۰ نسخه کتاب به کتابخانههای استان اهدا شده که در خود هفته کتاب نیز با پخش فراخوان اهدای کتاب، اهدای دانایی، ۵ هزار ۹۲۸ نسخه کتاب دیگر نیز اهدا شد.
انتهای پیام
نظرات