• چهارشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1401090905730
  • منبع : دانشگاه تربیت مدرس

عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس:

نتایج علوم انسانی وارداتی از کشورهای دیگر، برای ما خوب نبوده است

نتایج علوم انسانی وارداتی از کشورهای دیگر، برای ما خوب نبوده است

مراسم معارفه دانشجویان نو ورود دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس با حضور جمعی از مسئولین دانشگاه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، مراسم معارفه دانشجویان نو ورود دانشکده علوم انسانی، روز گذشته (۸ آذرماه) با حضور هیأت رئیسه دانشکده و دکتر مسعود سلیمانی، عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس در سالن استاد میرحسنی دانشکده علوم انسانی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر محسن ایمانی، رئیس دانشکده علوم انسانی با اشاره به سوابق تمدنی ایران زمین گفت: کشور ایران یکی از ۴ تمدن اصلی دنیا ست و در طول تاریخ کهن خود همیشه از حضور فرهیختگانی بهره مند بوده که به اعتلا و توسعه دانش کمک کرده اند. این اندیشمندان با کمبود امکاناتی که در گذشته بوده است، میراثی ارزنده برای نسل های بعدی به جا گذاشتند.

وی به وسعت دانش در عصر کنونی اشاره کرد و افزود: وسعت دانش در دوران حاضر همچنین منابع و اطلاعات بسیار سبب شده است که دانشجویان و دانشمندان گزینشی عمل کنند و به یک بخشی از دانش موجود در رشته خود دسترسی داشته باشند.

دکتر ایمانی ادامه داد: بزرگان ما همواره بر اهمیت تعلیم و تربیت تاکید کرده‌اند. امیدوارم دانشجویان در طول دوره تحصیل خود در دانشکده فرصت را مغتنم شمرده و در کنار رشته اصلی خود، به دنبال فراگیری یک یا دو رشته مرتبط و نزدیک به آن باشند، چرا که در پیشرفت و رشد دانش آنها در رشته تخصصی‌شان بسیار اثرگذار خواهد بود.

وی تصریح کرد: وظیفه دانشگاهیان این است که میراث دانش را از اساتید خود به خوبی دریافت کنند آن را رشد، بسط و توسعه و به خوبی به نسل بعد انتقال دهند. این امر با عشق ورزیدن به دانش و دانش اندوزی مقدور است. از دانشجویان انتظار داریم که با عشق به دانش در کلاس حاضر شوند که این رمز بالندگی تلقی می‌شود و از سوی دیگر با ایجاد تعامل دو طرفه اساتید را هم تشویق به تلاش بیشتر می‌کند.

جامع بودن دانشگاه تربیت مدرس و حضور علوم مختلف در کنار یکدیگر

دکتر مسعود سلیمانی، عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس نیز در این مراسم گفت: پذیرش دانشجو توسط دانشگاه‌های معتبر دنیا در رشته‌های علوم انسانی بسیار کمتر از رشته‌های علوم پزشکی و مهندسی اتفاق می‌افتد، چرا که این رشته‌ها و مشاغل مرتبط آن‌ها باید دست خودشان بماند. آنها بهترین‌های رشته‌های مختلف را جذب می‌کنند، اما سیاستمداران و اقتصادان‌های بزرگ از بین خودشان انتخاب می شوند.

وی با یادآوری این مطلب که رشته های حوزه علوم انسانی مظلوم و مورد غفلت واقع شده اند، اظهار داشت: رشته علوم انسانی چه در دوران مدرسه و چه در دانشگاه رشته‌ای اضافه و بی‌اهمیت تلقی شده است. یکی از دلایل آن شاید خود دانشجویان و اساتید علوم انسانی باشند که خودشان را دست پایین گرفته و از علوم انسانی و حق و حقوق این رشته ی مهم و تأثیرگذار بر جامعه، دفاع نکرده‌اند.

دکتر سلیمانی افزود: کمکی که علوم انسانی می تواند به کشور بکند، رشته های فنی و مهندسی یا علوم پزشکی نمی تواند بکند. متأسفانه ما در کشورمان از علوم انسانی و اهمیت و اثرگذاری آن غافل شدیم. در کشورهای پیشرفته، بهترین ها به سمت علوم انسانی می روند تا بتوانند برای جامعه خود کاری کنند. تنظیم جامعه به عهده رشته های علوم انسانی است. علوم انسانی ست که با درست کار کردن می تواند جامعه را در تعادل نگه داشته و سلامت آن را حفظ کند.

وی خطاب به دانشجویان نوورود دانشکده علوم انسانی گفت: وظیفه شما بسیار سنگین است. سایر علوم را می توان وارد کرد اما نتایج علوم انسانی وارداتی از کشورهای دیگر، برای ما خوب نبوده است. ما در علوم انسانی بسیار کمبود داریم در حالیکه جهان در این رشته ها خوب کار می کند.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی، جامع بودن دانشگاه تربیت مدرس و حضور علوم مختلف در کنار یکدیگر را امتیازی که باید از آن بهره برد، قلمداد کرد و گفت: ما در دانشگاه تربیت مدرس کنار یکدیگر هستیم و می‌توانیم از امکانات این دانشگاه جامع و تجربیات اساتید برای حل مشکلات کشور استفاده کنیم. جایگاه علوم انسانی جایگاه رفیعی است که در قدم اول باید توسط خود دانشجویان این رشته باور شود. باید علوم انسانی را باور کنیم و بدانیم تصمیماتی که از این دانشکده و علوم انسانی بیرون می‌آید، می‌تواند برای جامعه کارساز باشد و وضعیت جامعه را بهتر کند.

وی اضافه کرد: دانشجویان علوم انسانی باید از همین دانشگاه شروع کنند. جامعه علمی حوزه علوم انسانی خواسته یا ناخواسته خود و توانمندی‌های خود را کم‌اهمیت تلقی کرده، در حالیکه علوم اقتصادی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی و... می‌توانند معضلات عدیده جامعه را برطرف کنند. این علوم انسانی هستند که پایه‌های جامعه را برای ورود به عصر نوین قوی می‌کند.

دکتر سلیمانی در پایان با بیان اینکه هیچ وقت برای انجام کار دیر نیست، گفت: از شما دانشجویان می خواهم که از همین امروز برای اعتلای جایگاه علوم انسانی تلاش کنید. به سمت تغییر بروید و تغییر را ایجاد کنید تا برای کشور و جامعه خود مفید باشید.

دکتر محمدرضا محمدی، معاون پژوهشی دانشکده علوم انسانی ضمن معرفی همکاران اداره پژوهش، در خصوص امکانات دانشکده شامل کتابخانه، آزمایشگاه ها، سایت و سالن مطالعه همچنین آئین نامه ها و مقررات پژوهشی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری توضیحاتی ارائه کرد. دکتر علی شمس الدینی، معاون آموزشی نیز در خصوص بخشنامه‌ها و ضوابط آموزشی نکاتی را یادآور شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha