به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتالترندز، درست زمانی که فضاپیمای بدون سرنشین اوریون ناسا در آستانه رسیدن به فاصله رکوردشکنی از زمین است، آژانس فضایی اروپا فیلمی شگفتانگیز منتشر کرده که لحظه پرتاب آن را از مرکز فضایی کندی در فلوریدا نشان میدهد.
این زاویه غیرمعمول از طریق دوربین متصل به فضاپیمای اوریون در بالای موشک سامانه پرتاب فضایی(SLS) ثبت شده است. با نگاهی مستقیم رو به پایین، موتورها را میبینیم که روشن میشوند و موشک و فضاپیما را به سمت فضا، و دستکم اوریون را به سمت ماه هدایت میکنند.
این فیلم کوتاه، سه دقیقه و ۳۳ ثانیه به طول میانجامد، اما موتورها تا رسیدن به دقیقهی سوم روشن نمیشوند، بنابراین اگر از انتظار طولانی لذت نمیبرید کافی است برای تماشای لحظه پرتاب فیلم رو کمی جلو ببرید.
این پرتاب که در روز ۱۶ نوامبر(۲۵ آبان) انجام شد، موشک سامانه پرتاب فضایی را به قویترین پیشرانی که از زمین بلند شده است، تبدیل کرد. این پیشران که حدود ۸.۸ میلیون پوند نیروی رانش دارد، قدرتمندتر از موشک سترن ۵(Saturn V) است که فضانوردان را در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۷۰ به سمت ماه فرستاد.
با این حال، زمانی که شرکت فضایی خصوصی اسپیس ایکس سرانجام نسل بعدی موشکهای سوپرهوی(Super Heavy) خود را به فضا پرتاب کند، رویدادی که انتظار میرود طی ماههای آینده رخ دهد، قدرت آن از موشک سامانه پرتاب فضایی ناسا پیشی خواهد گرفت. انتظار میرود قدرت رانش پیشران سوپرهوی حدود ۱۷ میلیون پوند باشد که با کمک آن مرحله اول و دوم فضاپیمای استارشیپ(Starship) به مدار زمین میرود.
موشکهای قدرتمند برای شتاب دادن به فضاپیماها برای گذر از کشش گرانشی زمین و حرکت در یک مسیر دقیق به سمت مقصد، ضروری هستند. آنها همچنین به فضاپیماها اجازه میدهند تا بارهای بیشتری را به فضا حمل کنند، که اگر بخواهیم مواد را به ماه و فراتر از آن انتقال دهیم تا پایگاههایی برای اقامت طولانی مدت فضانوردان بسازیم، داشتن چنین قدرتی ضروری خواهد بود.
در حال حاضر، ناسا بر روی ماموریت فعلی اوریون متمرکز شده است و طی آن، این سختافزار را برای انجام ماموریتی مشابه در آینده با سرنشین آزمایش میکند. به نظر میرسد تاکنون، اوریون در حین گردش به دور ماه عملکرد خوبی داشته است. این ماموریت قرار است در روز ۱۱ دسامبر(۲۰ آذر) به پایان برسد و این فضاپیما در آبهای سواحل کالیفرنیا فرود بیاید.
اما پیش از آن، اوریون در روز دوشنبه ۲۸ نوامبر، در ساعت ۱۶:۱۳ به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۰:۴۳ بامداد سهشنبه به وقت ایران) به دورترین فاصله خود از زمین یعنی در فاصله ۲۶۸۵۵۲ مایلی(۴۳۲ هزار و ۱۹۲ کیلومتری) از سیاره ما خواهد رسید.
انتهای پیام
نظرات