• پنجشنبه / ۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۷:۳۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401090301884
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

خدمات طب سنتی در نظام ارجاع و پزشک خانواده به کار گرفته می‌شود

خدمات طب سنتی در نظام ارجاع و پزشک خانواده به کار گرفته می‌شود

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عنوان کرد: مطابق اسناد بالادستی از جمله برنامه‌های پنجم و ششم توسعه کشور ۷۵ درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی باید خدمات طب سنتی را در قالب شبکه بهداشت به مردم ارائه کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی رضایی با بیان این مطلب در نشست «طرح ادغام آموزه‌های طب ایرانی در نظام سلامت کشور»، گفت: در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه کشور پیش بینی شده بود که تا سال ۹۹ باید ۷۵ درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی خدمات طب سنتی را در قالب شبکه بهداشت ارائه کنند ولی متاسفانه این کار انجام نشده است و از برنامه عقب هستیم.

وی افزود: در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه کشور همچنین پیش بینی شده بود که تعداد مراکز طب سنتی و گیاهی از ۲۰ به ۵۰۰ مرکز، خدمات بخش خصوصی در این زمینه از صفر به ۲۵ درصد، تعداد بیمارستان‌های مخصوص این طب به ۹۰ بیمارستان و تعداد کلینیک‌های خدمات طب سنتی نیز از ۲۰ به ۱۵۰ کلینیک افزایش یابند که امیدواریم با اجرای طرح ادغام آموزه‌های طب ایرانی در نظام سلامت به سمت تحقق این اهداف حرکت کنیم.

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به این که بند ۱۲ سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت بر نهادینه سازی طب سنتی و شیوه زندگی سالم تاکید دارد، بیان کرد: در نسخه ۰۳ برنامه پزشک خانواده نیز بر به کارگیری خدمات طب سنتی در تمام سطوح نظام ارجاع و پزشک خانواده تاکید شده است.

رضایی با بیان این که نیاز محسوس امروز مردم گرایش به گیاهان دارویی و طب سنتی است، اظهار کرد: در راهبرد چهارم سند تحول مردمی دولت سیزدهم به روزرسانی و احیای شبکه بهداشت کشور متناسب با نیازهای روز مورد تاکید قرار گرفته است. 

وی خاطرنشان کرد: ارائه خدمات کم هزینه و تایید شده طب سنتی در شبکه بهداشت کشور از اهم اقدامات وزارت بهداشت خواهد بود به نحوی که در سند تقویت شبکه بهداشت که ۲۱ راهبرد دارد، بهره گیری عالمانه از دانش طب سنتی، ایرانی و مکمل مورد توجه قرار گرفته است.

بنابر اعلام وبدا، رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت اجرای طرح پایلوت ادغام برنامه‌های طب سنتی در حوزه سلامت در ۱۴ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی کشور در فاز اول را مورد اشاره قرار داد و گفت: طب ایرانی در زمینه الگوسازی زندگی سالم قادر است خلاء‌ها را پر کند. طب ایرانی همچنین این ظرفیت را دارد که عوامل خطر و بار بیماری های غیرواگیر را که بالاترین بار بیماریها در کشور است، تا حدود زیادی کنترل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha