معصومه حسنی خوانسار مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، امروز(29 آبان) در این مراسم با اشاره به شعار هفته کتاب با عنوان "ما همانیم که می خوانیم"، گفت: این شعار بسیار پرمعنا و پرنکته به خوبی جایگاه کتاب و کتابخوانی را مشخص می کند و نشان می دهد که باید نگاه ویژه تری به این مقوله داشت.
حسنی خوانسار با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ارتقا فرهنگ کتاب و کتابخوانی، گفت: در همین راستا بار مسئولیت سنگینی بر روی دوش دستگاه های فرهنگی و بویژه نهاد کتابخانه های عمومی قرار دارد و همه باید در کنار هم تلاش کرده و جامعه را به سمت کتابخوانی سوق دهیم.
وی افزود: در چند سال اخیر گرایش به کتاب های صوتی، دیجیتالی و الکترونیکی بیشتر شده، اما این دلیل نمی شود که جایگاه کتاب های چاپی تضعیف شود و باید جایگاه کتاب و کتابخانه حفظ شود.
حسنی خوانسار در ادامه با اشاره به وجود 90 باب کتابخانه عمومی در سطح استان گفت: از این تعداد 64 باب کتابخانه شهری و 23 باب کتابخانه روستایی هستند و سه باب بصورت کتابخانه سیار در سطح شهرستان های هرسین، جوانرود و قصرشیرین فعالیت دارند.
وی افزود: هریک از این کتابخانه های سیار بین پنج تا 25 روستا را پوشش می دهد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در حال حاضر موجودی کتابخانه های استان یک میلیون و 200 هزار جلد کتاب است و 60 هزار نفر نیز در آنها عضویت دارند.
حسنی خوانسار در ادامه در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه کتابخانه ها در یک سال گذشته، از افتتاح سه باب کتابخانه طی این مدت خبر داد وافزود: علاوه بر این دو بخش مهم نسخ سنگی، چاپی و خطی و بخش ناشنوایان و کم شنوایان در کتابخانه امیرکبیر افتتاح شده است.
این مسئول از برگزاری آیین اختتامیه جشنواره کتابخوانی رضوی به عنوان یکی از برنامه های شاخص نهاد کتابخانه های استان طی یک سال گذشته خبر داد و افزود: در این جشنواره 40 هزار نفر شرکت کردند و 512 نفر نیز به عنوان برگزیدگان استانی آن معرفی شدند.
وی افزود: همچنین طی یک سال گذشته، دومین دو سالانه قصه گویی با ارسال 270 اثر برگزار شد.
وی از برگزاری 14 نشست کتابخوانی با عنوان "محفل کتابدانان" طی این مدت خبر داد و افزود: در ایام اربعین حسینی نیز سه موکب در کرمانشاه، قصرشیرین و خسروی برگزار کرده و بالغ بر 500 برنامه فرهنگی را در آنها اجرا کردیم.
حسنی خوانسار گفت: علاوه بر اینها طی یک سال گذشته شش هزار فعالیت فرهنگی در سطح کتابخانه های استان اجرا شده است.
وی در ادامه در تشریح اعتبارات نهادکتابخانه های استان در سال گذشته و سال جاری گفت: سال گذشته سه میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار تخصیص شد که صرف تعمیر و تجهیز 25 کتابخانه استان کردیم.
حسنی خوانسار گفت: امسال هم 14 میلیارد و 600 میلیون تومان اعتبار گرفتیم که صرف تجهیز کتابخانه های استان می شود.
مدیرکل کتابخانه های استان کرمانشاه با اشاره به تصویب بودجه 30 میلیارد تومانی برای تکمیل کتابخانه مرکزی در سفر هیات دولت به استان گفت: امیدواریم با تخصیص این اعتبار بتوانیم پس از سالها کرمانشاه را صاحب یک کابخانه مرکزی کنیم.
وی با قدردانی از استاندار کرمانشاه برای پیگیری این مصوبه و اجرای آن گفت: درخواست دیگر ما مساعدت مجموعه مدیریتی استان برای راه اندازی شش کتابخانه در مناطق زلزله زده است که در حال حاضر هرکدامشان به پیشرفت فیزیکی حدود 30 تا 40 درصدی رسیده اند.
در پایان این مراسم انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان های دالاهو، هرسین، سرپل ذهاب، اسلام آبادغرب، گیلانغرب و کنگاور به عنوان برترین انجمن های کتابخانه های عمومی استان معرفی و از فرمانداران این شهرستان ها به عنوان روسای این انجمن ها تقدیر شد.
در این مراسم همچنین از خانواده زنده یاد محبعلی فشی خیر برتر در حوزه کتاب تجلیل شد.
از سمیه جلیلیان به عنوان پیشکسوت برتر عرصه کتاب و زهرا آقایی مسئول کتابخانه کانون ولایت کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان کرمانشاه هم به عنوان کتابدار برتر تجلیل شد.
در این مراسم کتابخوانان برتر استان نیز معرفی و تجلیل شدند که بر این اساس در رده سنی هفت سال، آوا فدایی از اسلام آبادغرب، در رده سنی هشت تا 12 سال، فاطمه خزایی از شهرستان صحنه، در رده سنی 12 تا 18 سال امیرمحمد ادیب منش از شهرستان گیلانغرب، در رده سنی 19 تا 29 سال معین قاسمی از شهرستان سنقر و کلیایی و در رده سنی 30 سال به بالا سهیلا کرم بسی از شهرستان کرمانشاه به عنوان کتابخوانان برتر معرفی و تجلیل شدند.
در این مراسم علیشاه وفاعهد نیز به عنوان خدمتگزار برتر کتابخانه های عمومی استان معرفی شد.
در بخش ویژه برتر کتابخانه های استان هم بخش ناشنوایان کتابخانه عمومی امیرکبیر منتخب شد و از الهام خنجر کتابدار این بخش تجلیل شد.
کتابخانه نبی اکرم (ص) شهرستان هرسین هم با مسئولیت رضا ویس مریدی به عنوان کتابخانه برتر استان معرفی و تجلیل شد.
در بخش مسئولین برتر کتابخانه های استان هم از ملیحه حاتمی از شهرستان هرسین و آرش محمدخانی از شهرستان دالاهو تجلیل شد.
در بخش پایانی هم سونیا مرادی از شهرستان اسلام آبادغرب به عنوان کتابدار برتر استان معرفی و تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات