دکتر "فردین قنبری" در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: کورکومین مادهای زیست فعال طبیعی است که از زردچوبه به دست میآید که قابلیت استفاده از آن در فرمولاسیونهای غذایی و دارویی را امکان پذیر کرده و حلالیت پایین این ماده در سیستمهای آبی از محدودیتهای اصلی کاربرد کورکومین است.
وی گفت: خواص ضدویروسی، آنتیاکسیدانی، ضدسرطانی، کاهش سطح کلسترول خون و کبد، افزایش عملکرد ایمنی بدن، جلوگیری از بیماریهای قلبی-عروقی، جلوگیری از آسیب غشاءهای زیستی در مقابل پراکسیداسیون، خاصیت ضدالتهابی و کاهش آرتروز روماتیسمی و حفاظت در مقابل بیماری آلزایمر از جمله مهمترین اثرات بیولوژیکی و دارویی کورکومین است.
مدیر پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام تصریح کرد: کورکومین یک پلیفنل هیدروفوب مشتقشده از ریزوم گیاه زردچوبه است که تقریباً در آب نامحلول است و با توجه به ماهیت چربی دوستی کورکومین و حلالیت کم آن در فاز آبی، جذب خوراکی این ماده در فرمهای معمول خوراکی مانند پودر، کپسول و قرص، بسیار پائین است.
قنبری ادامه داد: در این پژوهشکده به منظور افزایش حلالیت آن در محیط آبی و افزایش پایداری و جذب این ترکیب در سیستم گوارشی از نانوانکپسولاسیون و تولید نانوحاملها به عنوان ناقلهایی برای کورکومین استفاده شد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر دانش تولید کورکومین به صورت محلول در آب، در پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام موجود بوده که دارای کاربردهای گسترده در صنایع مختلف غذایی و اشکال مختلف دارویی است.
مدیر پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام تصریح کرد: در مطالعه حاضر برای افزایش حلالیت کورکومین در آب، از یک ترکیب طبیعی که غنی از ویتامین و امینو اسید، بدون حضور حلال آلی استفاده شده است از این رو میتوان از آن برای تولید نوشیدنیهای فراسودمند استفاده کرد.
قنبری ادامه داد: این موفقیت مرهون تلاش و همت کارشناسان پژوهشکده خانم دکتر زهرا طاهری نیا و خانم دکتر فرشته دارابی است.
انتهای پیام
نظرات