غلامرضا صفرپور در گفتوگو با ایسنا ضمن تبریک ۱۳ آبان و روز ملی استکبارستیزی و روز دانش آموز، به استراتژی آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران اشاره و بیان کرد: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی پادشاهان حاکم بر کشور به سیاست موازنه مثبت و دادن امتیازات سیاسی- اقتصادی به قدرتهای بزرگ عصر تلاش داشتند امنیت ملی کشور را تامین کنند.
او ادامه داد: میتوان گفت که امنیت ملی ایران تا قبل از انقلاب اسلامی متاثر از رقابت قدرتهای بزرگ بوده است. در یک زمانی با رقابت بین روس و انگلیس و در زمانی دیگر به ویژه در عصر پهلوی آمریکا و شوروی امنیت نسبی ایران تامین شده و بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ با ورود آمریکا به صحنه سیاسی- اقتصادی ایران، شاه را بعنوان دولت دست نشانده تلقی میکرد و در دکترین دو ستونی آمریکا به حافظ منافع غرب و ژاندارم منطقه درآمد و شاه سرمست از این فرصت بدست آمده در راستای تامین منافع آمریکا عمل میکرد.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی و در پیش گرفتن سیاست «نه شرقی، نه غربی» و خروج ایران از پیمان سنتو و اردوگاه غرب یکی از ارکان و پایههای مهم دکترین دو ستونی آمریکا در منطقه فرو ریخت؛ ایرانی که یک روز به عنوان ژاندارم و حافظ منافع غرب در منطقه عمل میکرد به زعم آنان بعد از انقلاب اسلامی عامل تهدیدی برای منافع آمریکا در منطقه در آمد و مبارزه با ایران در سرلوحه سیاست خارجی آمریکا قرار گرفت.
به گفته صفرپور، آمریکا که نمیتوانست نظاره گر نفوذ انقلاب اسلامی در میان ملل مسلمان منطقه غرب آسیا باشد و با توجه به تجربیاتی که از تحولات گذشته ایران از جمله؛ نهضتهای مشروطیت و ملی شدن صنعت نفت داشت، سعی کرد با کنار آمدن با شخصیتهای لیبرال و غرب گرا در دولت موقت، جمهوری اسلامی را از مسیر خود منحرف واستحاله کند و منافع از دست رفته خود را از قبل دولت موقت در ایران و منطقه استراتژیک خلیج فارس تداوم ببخشد.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: با تسخیر سفارت خانه آمریکا که به کانون توطئه علیه نظام نوپای جمهوری اسلامی آمده بود و بوسیله دانشجویان پیرو خط امام که از سوی حضرت امام راحل به عنوان انقلاب دوم تلقی شد و متعاقب آن با سقوط دولت موقت آمریکا امید خود را در ایران برای انحراف و استحاله جمهوری اسلامی از دست داد.
مدرس دانشگاههای آزاد فارس همچنین با بیان اینکه آمریکا بعد از آن به بهانه آزاد سازی گروگانهای خود دست به سیاست قهرآمیز زد و حمله به طبس راه انداخت و در این توطئه نیز ناکام ماند، گفت: آمریکا با طراحی کودتای سیاست قهر نوژه و چراغ سبز نشان دادن به رژیم بعثی برای تهاجم به ایران روی آورد.
صفرپور ادامه داد: آمریکاییها در دهه نخست بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به تهدید سخت ونیمه سخت برای سرنگونی نظام روی آوردند که خوشبختانه با حضور مردم در صحنه و هدایتگری رهبری حضرت امام (ره) توطئه آنان یکی پس از دیگری خنثی شد.بعد از فروپاشی شوروی هم سرمست از پایان جنگ سرد، خود را در نظم نوین و کدخدایی جهان دید و با شعار «هر که با ما نیست، علیه ماست»، به دنبال تحقق نظام تک قطبی بود و با تئوریهای برخورد تمدنهای هانتینگتون و نظریه پایان تاریخ فوکو یاماها مبنی بر لیبرال دموکراسی، سیاستمداران کاخ سفید را وا داشت که این نظریهها را عملیاتی کنند که شاهد وقایع ۱۱ سپتامبر بودیم.
او خاطرنشان کرد: آمریکاییها بعد از آن به بهانه مبارزه با تروریسم برای رهایی از کشورهای مخالف خود دو گزینه را در پیش گرفتند؛ نخست با تهدید سخت کشورهای افغانستان و عراق را اشغال کردند و دوم اینکه برای روسیه و کمونیسم زدایی به تهدید نرم در آسیای میانه و قفقاز رو ی آوردند و در چند کشور از جمله اوکراین، گرجستان و قرقیزستان به شیوه انقلاب مخملی و به صورت مسالمت آمیز و آن هم با عنوان تقلب در انتخابات حمایتهای رسانهای و مالی و بنیادهای همچون سوروس و... موفق شدند نیروی طرفدار خود را به کرسی قدرت بنشانند.
صفرپور اظهار کرد: آمریکاییها به این فکر افتادند که با تهدید نرم آن هم به شیوه انقلاب مخملی با رنگی یا گلی که در کشورهای اوکراین و گرجستان و... توانسته بودند مهرههای خود را به قدرت برسانند در ایران نیز شانس خود را آزمایش کنند که خلق حماسه ۹ دی از سوی ملت فهیم ایران روبرو شدند و این توطئه هم همچون توطئههای دیگر نقش برآب شد.
این مدرس علوم سیاسی خاطرنشان کرد: امروز نیز برای جلوگیری از شکل گیری ایران قوی به جنگ ترکیبی و شناختی روی آورده که این بار هم مثل گذشته با حضور مردم از طرح تجزیه سازی ایران با شکست مفتضحانهای روبرو خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات