• یکشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۸
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1401080100093
  • خبرنگار : 50126

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام:

برنامه‌ریزی بدون آمار امکانپذیر نیست / اولین سرشماری ثبتی مبنا سال ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

برنامه‌ریزی بدون آمار امکانپذیر نیست / اولین سرشماری ثبتی مبنا سال ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

ایسنا/ایلام معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام با تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی بدون آمار امکانپذیر نیست، گفت: در سال ۱۴۰۵ اولین سرشماری ثبتی مبنا برگزار خواهد شد.

«زهره‌سادات حائری» با حضور در ایسنا، اظهار کرد: با هدف استقرار آمارهای ثبتی مبنا باید گام‌های اساسی برداشته شود و اولین گام اصلاح قوانین از جمله قوانین مرکز آمار ایران است و در این راستا در حال حاضر پیش‌نویس قانون آمار کشور در در شورای عالی امارتصویب شده و گام بعدی استاندارسازی تعاریف و مفاهیم و طبقه‌‍بندی‌های استاندارد بین مرکز امار ایران و تمام دستگاه‌های اجرایی و ثبت شماره بکتای جمعیت، کسب‌و کار و املاک و مستغلات است.

وی گفت: برای  استقرار نظام آماری ثبتی مبنا تقریبا یک بازه زمانی  ۸ تا ۱۰ ساله به شرط همکاری ددستگاه‌های اجرایی مد نظر است و در نظام آماری ثبتی مبنای مدرن سرشماری ثبتی مبنا جایگزین سرشماری های سنتی می‌شود و داده‌های دقیق و باکیفیت جایگزین آمار بر مبنای خوداظهاری‌ها خواهد شد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام با بیان اینکه  بر اساس برنامه‌ریزی‌ها در سال ۱۴۰۵ اولین سرشماری ثبتی مبنا برگزار خواهد شد، تصریح کرد: بر اساس ابلاغ نامه رئیس جمهور در سال ۹۶ به تمام دستگاه‌ها، شرکت‌ها و نهادهای عمومی غیر دولتی موظفند تمام اطلاعات و ریزداده‌ها را بدون دریافت ما به ازاء در سریع ترین زمان ممکن در اختیار م آمار ایران قرار دهند.

حائری ادامه داد: مطابق ماده ۱۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مرکز آمار ایران مرجع رسمی انتشار آمار رسمی کشور است و و در راستای بند ب و پ این ماده مرکز آمار ایران با همکاری دستگاه‌های اجرایی سومین برنامه توسعه آمار کشور را که در بازه زمانی ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ در شورای عالی آمار تصویب و برای اجرا ابلاغ شد.

وی گفت: برنامه ملی توسعه آمار کشور مبتنی بر فناوری های نوین و مطابق با ضوابط تولید امارهای ملی و رسمی و استقرار و تغذیه مستمر پایگاه‌های اطلاعاتی آماری کشور است و در این راستا ثبت پایه جمعیت عشایر کوچنده کشور در دستور کار قرار گرفت.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام ادامه داد: از آخرین آمار عشایر کوچنده کشور مربوط به سال ۱۳۸۷ بود قاعدتا با توجه به بازه اجرای سرشماری ها که بین۵تا ۱۰ سال است باید در سال ۱۳۹۷ با توجه به نیاز سیاستگذاران این بخش ، باید مجددا سرشماری عشایر کوچنده کشور را می‌داشتیم اما مرکز آمار ایران در راستی اجرای سرشماری ثبتی مبنا اقدام به طراحی سامانه ملی کرد که با استفاده از دفترچه‌های عضویت در تعاونی‌های عشایر ی جمعیت عشایر کوچنده در این سامانه ثبت و بارگذاری شد و در زمستان ۹۸ اولین ریزداده‌ها در اختیار مرکز آمار ایران قرار گرفت و مرکز آمار هم با استفاده از کد ملی و پایگاه‌های اطلاعاتی که  در اختیار داشت داده‌ها را راستی آزمایی کرد و اولین نتیجه هم در سال ۱۳۹۹ برای کاربران منتشر شد.

حائری تاکید کرد: اجرای سرشماری‌ها هزینه‌های زیادی دارد و دیر به دیر به‌هنگام می‌شوند و نیاز است نظام برنامه‌ریزی ما از آمار به روز بهره‌مند شود و استقرار نظام آمارهای ثبتی مبنا یا مدرن سرشماری مدرن جایگزین سرشماری سنتی می‌شود و دیگر مأموران آمارگیر با مراجعه حضوری به صورت کاغذی یا از طریق تکمیل فرم الکترونیکی  و یا فرم های اینترنتی به دریافت اطلاعات اقدام نخواهند کرد و داده ها و اطلاعات ثبتی با کیفیت جایگزین خود اظهاری‌ها خواهند شد.

وی درباره اهمیت آمار، گفت: برنامه‌ریزی بدون آمار و اطلاعات صحیح، دقیق و بهنگام مانند راه رفتن در تاریکی است و ما را از اهدافی که تحت لوای برنامه‌های توسعه‌ای داریم، دور می‌سازد، مطابق بند الف ماده ۱۱ لایحه احکام برنامه های توسعه کشور، مرکز آمار ایران مرجع رسمی تهیه، اعلام و انتشار آمارهای رسمی کشور است، در همین راستا نظام آماری کشور، داده ها و اطلاعات آماری پایه ای جمعیت، حساب های ملی و منطقه ای، شاخص‌های قیمت (انواع تورم تولید کننده و مصرف کننده)، اشتغال و بیکاری و درآمد و هزینه را مطابق با استاندارد های بین‌المللی هم از نظر فرآیندهای تولید و هم از نظر زمان ارائه نتایج، ارائه و در قالب سالنامه های آماری حجم زیادی از داده ها و اطلاعات آماری را به صورت منظم و سالیانه منتشر می‌کند .

حائری ادامه داد: وظایف معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها مشتمل بر اجرای سرشماری ها و طرح های آمارگیری نمونه ای،  از جمله هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی، نیروی کار،  شاخص های قیمت مصرف کننده و تولید کننده و ... ، تهیه و تدوین حساب های منطقه ای، سالنامه آماری، تهیه و تدوین نشریه گزیده شاخص‌ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بهنگام رسانی نقشه های شهری و آبادی بلوکه و ... است.

حائری تاکید کرد: تحلیل‌های توصیفی وتبیینی نتایج طرح های آماری از دیگر اقدامات معاونت است که در قالب گزارش و مقاله در نشریه افق برنامه ریزی و توسعه سازمان جهت استفاده کاربران منتشر می‌شود.

وی گفت: در استان ایلام سالانه بیش از  ۳۰ طرح آمارگیری انجام می‌شود که هزینه و درامد خانوار، قیمت خدمات و کالاهای مصرفی خانوارها، شاخص قیمت تولید کننده، قیمت فروش هزینه محصولات کشاورزی، آمارگیری از معادن و کارگاه‌های صنعتی، تعداد تغییرات دام سبک وسنگین، میزان دام و طیور کشتارگاه‌های رسمی از این جمله است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha