• دوشنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۱ / ۱۷:۱۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401071809278
  • خبرنگار : 71619

تپه باستانی در لرستان را دانشجویان کاوش کردند

تپه باستانی در لرستان را دانشجویان کاوش کردند

کاوش گمانه‌زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم «تپه قِلا زکه» شهرستان خرم‌آباد، با حضور دانشجویان ورودی ۱۳۹۸ دانشگاه لرستان انجام شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، محمد بهرامی ـ سرپرست هیأت باستان‌شناسی تپه قِلا زکه ـ در این‌باره توضیح داد: بر اساس تفاهم‌نامه همکاری آموزشی و پژوهشی باستان‌شناسی میان پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و دانشگاه لرستان، کاوش گمانه‌زنی به منظور تعین عرصه و پیشنهاد حریم «تپه قِلا زکه» شهرستان خرم‌آباد، با حضور دانشجویان ورودی ۱۳۹۸ دانشگاه لرستان انجام شد. در طول کاوش هشت گمانه به ابعاد یک در ‌یک‌ونیم متر ایجاد شد که وضعیت گستره تپه را در جهات غرب، جنوب و تا حدودی شمال مشخص کرد. در شمال تپه و در فضایی که در گذشته برای گورستان روستا تسطیح شده بود گمانه شماره ۱ حفر و با برخورد به لایه‌های بر جای مانده باستان‌شناختی مربوط به دوره مس‌وسنگ، کاوش در آن متوقف شد.

او اضافه کرد: بر اساس نتایج، سه گمانه حفر شده در جهت غرب (گمانه‌های شماره ۴ و ۲)، هیچ‌کدام از آن‌ها به لایه‌های فرهنگی برخورد نکرد و با رسیدن به خاک بکر، مشخص شد که گستره عرصه تپه در این جهت، همان برجستگی موجود است.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی تپه قِلا زکه گفت: در جهت جنوب، گمانه‌های شماره ۵ و ۶ در شیب انتهایی تپه ایجاد شدند که هر دو گمانه با برخورد با لایه‌های فرهنگی دوره نوسنگی پایان یافتند و گمانه‌های شماره ۷ و ۸ با فاصله‌ای حدود ۲۰ متری در میان زمین‌های کشاورزی ایجاد شدند که هر دو گمانه با رسیدن به خاک بکر در عمق حدود ۱/۳۰ متری پایان یافت و مشخص شد که گستره تپه در این جهت بیشتر از عرصه ظاهری است.

بهرامی اظهار کرد: وضعیت گستره عرصه تپه قلازکه در جهات شرق و شمال در فصل دوم و با درس عملی کاوش ورودی‌های ۱۳۹۹ کارشناسی دانشگاه لرستان تکمیل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۲:۴۴

پس فکر پیدا کردن جسم با ارزش از سرتون بیرون کنید نهایتش چند قطعه سفال و چند تا جنس مفرقی سلفاته شده از آنجا تحویل داده شود

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۲۰:۴۳

با سلام موضوع کاوش بحثی است که در سطح کشور و حتی برای کل انسانها از نظر علمی ارزش مند است نه اینکه فردی ویا پیدا کردن سفال ویا طلا تشکر از کاوشگران دانشجو ومسیولین میراث فرهنگی موفق باشید خدا یارتان

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۰۰:۱۳

مفرغی درسته..

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۰۰:۴۷

عشق من باستانشناسی و کاوش هست

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۱ ۱۱:۵۴

خداقوت