به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، به دنبال اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای عضو سازمان علمی فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در مکزیک، روز جمعه وزیران فرهنگ و نمایندگان ۱۵۰ کشور با انتشار بیانیهای متعهد شدند تلاش برای استرداد آثار تاریخی به کشورهای اصلی را افزایش دهند.
در سالهای اخیر موزههای بزرگ، حراجیها و مجموعهداران خصوصی برای بازگرداندن آثار هنری ارزشمند و سایر آثار تاریخی متعلق به آمریکای لاتین و کشورهای آفریقایی تحت فشار بودهاند.
بیانیه اخیر اعضای فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) خواستار شکل گرفتن گفتوگو بینالمللی درباره آثار تاریخی که به صورت غیرقانونی خریداری شدهاند و اتخاذ اقدامات منسجم برای مقابله با تجارت غیرقانونی آثار تاریخی شدند.
با درگذشت ملکه الیزابت دوم، درخواست برای بازگرداندن یکی از بزرگترین الماسهای تراشنخورده جواهرات سلطنتی بریتانیا بار دیگر در هند مطرح شده است. این درحالی است که شیلی نیز سالهاست خواستار پس گرفتن یک مجسمه «موآی» از موزه بریتانیا است.
دولت مکزیک نیز پیش از این خواستار بازگشت یک کلاهخود آزتک ۵۰۰ ساله از موزهای در «وین» بوده است، اما کارشناسان جابهجایی این اثر تاریخی را بسیار آسیبپذیر توصیف کردهاند.
ایران نیز از سال گذشته حدود ۱۵ پرونده را برای استرداد به جریان انداخته که بازگشت الواح هخامنشی که در اختیار مؤسسه شیکاگو است، از آن جمله به شمار میآید.
وزارای فرهنگ در این کنفرانس درباره چگونگی حفاظت از میراث در مقابل جنگ و تغییرات اقلیمی نیز گفتوگو کردند.
انتهای پیام
نظرات