محمدهادی ایمانیه در جلسه شورای حفاظت منابع آب و سازگاری با کم آبی فارس، ضمن تاکید بر لزوم مواجهه علمی و دانش بنیان با مشکلات ناشی از کم بارشی احتمالی در ماه های پیشرو، تغییر در نوع کشت، بهره گیری از کنتورهای هوشمند و تلاش برای فرهنگسازی مصرف بهینه را یادآور شد.
به نقل از استانداری فارس، ایمانیه با اشاره به مُبهَم بودن میزان نزولات استان در فصل بارش ها،گفت:باید این آمادگی داشته باشیم چنانچه بارش ها مطلوب و قابل توجه نبود، با بحران مواجه نشویم.
استاندار فارس ضمن قدردانی از اقدامات مجموعه های آب و فاضلاب استان که موجب کاهش بحران در تابستان امسال شد، افزود: پیش بینی ها این بود که در تابستان امسال با بحران های جدی تری در بحث تامین آب مواجه شویم؛ اما با همت و تلاش این مجموعه ها، همچنین همراهی و همکاری مردم آنچه روی داد بسیار کمتر از تصور بود.
نمیتوان وضعیت بارندگی را ۱۰۰ درصد پیش بینی کرد
وی گفت: برای زمستان پیش رو، نمیتوان وضعیت بارش ها را به صورت صددرصد پیش بینی کرد، لذا برای جلوگیری از مواجه شدن با بحران باید براساس علم، تدبیر و مشورت اقداماتی انجام داد.
استاندار فارس گفت: یکی از این اقدامات به ویژه در مناطقی که تنش آبی بیشتری دارند، تغییر شغل مردم از کشاورزی به غیر کشاورزی است.
ایمانیه، تغییر الگوی کشت و کاشت محصولات کم آب را اقدام دیگری دانست و افزود: باید با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان این مُهِم به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: از آنجا که ۹۰درصد آب مصرفی استان در بخش کشاورزی مصرف می شود؛ ۱۰درصد صرفه جویی در این بخش، از کل آب آشامیدنی مردم بیشتر است.
ورود صنایع الکترونیک شیراز به ساخت کنتورهای هوشمند
نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به شکل گیری نهضت نصب کنتورهای هوشمند چاه های کشاورزی، گفت: کنتورهای ساخته شده توسط صنایع الکترونیک شیراز در اختیار شرکت آب منطقه ای قرار می گیرد تا بدون افزایش قیمت و سود، تحویل کشاورزان شود.
استاندار فارس با اشاره به اینکه این اقدام قطعا گامی موثر برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی خواهد بود، افزود: بر همین اساس، تفاهم نامه ای بین سازمان جهاد کشاورزی، آبفا، سرپرستی بانک کشاورزی استان فارس و شرکت صنایع الکترونیک شیراز منعقد خواهد شد تا بر اساس آن کشاورزان بتوانند کنتورهای هوشمند را با تسهیلات تهیه کنند.
اجرای خط ششم انتقال آب از خلیج فارس
ایمانیه همچنین گفت: با همفکری استاندار بوشهر به این نتیجه رسیدیم که می توان با اجرای خط ششم انتقال آب از خلیج فارس،آب مورد نیاز استان بوشهر و شهرستان های غرب استان فارس را تامین کرد.
وی خواستار اتمام سریعتر خط دوم انتقال آب درودزن به شیراز شد و افزود: این کار باید تا پایان سال به سرانجام برسد لذا در مسیر اجرا هر مشکل و مانعی که وجود داشت باید توسط متولیان و مجریان اعلام شود تا به سرعت پیگیری و نسبت به رفع آن اقدام کنیم.
فرصت چهار ساله صنایع برای تامین آب از پساب فاضلاب
استاندار فارس، در بحث تامین آب صنایع به ویژه صنایع آب بر استان نظیر فولاد گفت: صنایع استان حداکثر چهار سال فرصت دارند تا نسبت به تامین آب مورد نیاز خود از طریق پساب فاضلاب شهرهای مجاورشان اقدام کنند.
ایمانیه همچنین خاطرنشان کرد که صنایع استان این امکان را خواهند داشت که آب مورد نیاز خود را از طریق آب خلیج فارس که از سه مسیر وارد فارس می شود تامین کنند.
استاندار فارس گفت: انتظار داریم صنایع تا چهار سال آینده برنامه اجرایی خود را تدوین کنند و در این جهت هر سال ۲۵درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند تا پس از آن، بتوانند از آب پساب تصفیه شده فاضلاب شهری یا آب خلیج فارس استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات