به گزارش ایسنا، به نقل از راشا تودی، این هیئت به رهبری استانیسلاو زاس، دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی اعزام خواهد شد و ژنرال روسی آناتولی سیدوروف، رئیس ستاد مشترک این سازمان نیز حضور خواهد داشت.
این تصمیم طی ویدئو کنفرانس سازمان پیمان امنیت جمعی که توسط ارمنستان تشکیل شد و درحال حاضر ریاست این سازمان را بر عهده دارد، اتخاذ شد. نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان، متحدان خود را نسبت به درگیریهای شبانه در مرز با جمهوری آذربایجان مطلع کرد. به گفته وزارت دفاع در ایروان و باکو، دستکم ۴۹ نظامی ارمنستانی و ۵۰ تن از نیروهای جمهوری آذربایجان در این درگیریها کشته شدند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه متحدان را نسبت به اقدامات موثری که روسیه درخصوص تنشزدایی درگیری مرزی ارمنستان-جمهوری آذربایجان اتخاذ کرده، مطلع کرد.
سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرد که این سازمان از حلوفصل مناقشات و درگیریها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از طریق "سازوکار سیاسی و دیپلماتیکی، براساس قوانین بینالمللی شناخته شده و آتشبسی که با میانجیگری روسیه در نوامبر ۲۰۲۰ حاصل شد"، حمایت میکند.
بلوک CSTO در سال ۱۹۹۴ تاسیس شد و شامل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان است. جمهوری آذربایجان، گرجستان و ازبکستان تا سال ۱۹۹۹ اعضای این سازمان بودند اما سپس خارج شدند و با باکو و تفلیس به دنبال عضویت در ناتو بودند. تاشکند در سال ۲۰۰۶ مجدد عضو این سازمان شد و در سال ۲۰۱۲ مجدد آن را ترک کرد.
انتهای پیام
نظرات