• سه‌شنبه / ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401062216606
  • خبرنگار : 71129

درگیری شدید مرزی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان

درگیری شدید مرزی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان

دولت ارمنستان اعلام کرد، نخست وزیر در تماسی تلفنی با وزیر امور خارجه آمریکا درباره تنش در مرز با جمهوری آذربایجان صحبت کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در این بیانیه همچنین آمده است: نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان جزئیات مربوط به درگیری صورت گرفته "از سوی طرف جمهوری آذربایجان" علیه قلمروی مستقل ارمنستان را مطرح کرد.

در این میان، کابینه ارمنستان پس از نشست شورای امنیت ارمنستان به رهبری نیکول پاشینیان اعلام کرد که به دلیل وخامت اوضاع در مرز با جمهوری آذربایجان از روسیه کمک می‌گیرد.

درگیری مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان
پاشینیان و علی‌اف

کابینه ارمنستان اعلام کرد: در این دیدار گام‌های بعدی برای مقابله با اقدامات تجاوزکارانه جمهوری آذربایجان علیه ارمنستان که از نیمه شب آغاز شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در رابطه با تجاوز به قلمرو مستقل جمهوری ارمنستان، تصمیم گرفته شد به منظور اجرای مفاد معاهده دوستی، همکاری و کمک متقابل و همچنین سازمان معاهده امنیت جمعی و شورای امنیت سازمان ملل، رسما از فدراسیون روسیه درخواست کمک شود.

به گفته کابینه ارمنستان، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز نگرانی عمیق خود را بابت اوضاع پیش آمده اعلام کرد و آن را غیرقابل قبول دانست و اعلام کرد که آمریکا آماده انجام اقداماتی با هدف با ثبات سازی اوضاع است.

بلینکن نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: آمریکا به شدت نگران گزارش‌هایی درباره وقوع حملاتی در مرز دو کشور است و می‌خواهد هر چه سریعتر این درگیری پایان گیرد. ما مدت‌هاست که به صورت واضح گفته‌ایم که درگیری نظامی نمی‌تواند راه حلی برای این درگیری باشد. ما به طرف‌های درگیر تاکید داریم تا هر چه سریعتر این خصومت نظامی را پایان بخشند.

درگیری مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان
بلینکن

اواخر روز دوشنبه ارتش‌ جمهوری آذربایجان به قلمروی ارمنستان شلیک و از پهپادها و توپخانه استفاده کرد.

وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که در این حمله چندین نفر در این کشور کشته و زخمی شدند.

وزارت دفاع ارمنستان مدعی شده که زیرساخت‌های نظامی و مدنی این کشور در "سوتک"، "واردنیس"، "گوریس"، "کاپان"، "آرتانیش" و "ایشخاناسار" هدف این حملات قرار گرفته‌اند.

ایروان همچنین ادعای دولت باکو را مبنی براینکه تیراندازی‌ها ابتدا از سوی ارمنستان آغاز شد را رد کرد و آنها را نادرست دانست.

آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان نیز به سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه درباره اوضاع در مرز با جمهوری آذربایجان اطلاع داد.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه ارمنستان، میرزویان امروز (سه شنبه) به لاوروف درباره اوضاع پیش آمده در مرز با جمهوری آذربایجان اطلاع داد.

دولت باکو نیز اعلام کرد که ارتش ارمنستان به سمت مواضع سربازان جمهوری آذربایجان در مرز شلیک کرده و این درگیری مسلحانه تلفاتی در پی داشته است.

درگیری مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان
پاشینیان و پوتین

پاشینیان هم در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه درباره اوضاع مرزی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان اطلاعاتی را ارائه کرد.

 دفتر نخست وزیری ارمنستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: پاشینیان جزئیات اقدامات تحریک آمیز و تهاجمی نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان علیه اراضی مستقل ارمنستان را که از نیمه شب آغاز شد و با گلوله باران توپخانه و سلاح گرم کالیبر بزرگ همراه بود، بیان کرد. او اقدامات جمهوری آذربایجان را غیرقابل قبول دانست و بر اهمیت پاسخ کافی جامعه بین‌المللی تاکید کرد.

پاشینیان همچنین در ساعات اولیه امروز با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز تماس تلفنی داشت و درباره حملات توپخانه‌ای و سلاح سنگین طرف جمهوری آذربایجانی علیه مواضع ارمنستان به وی اطلاعاتی داد.

درگیری مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان
پاشینیان و ماکرون

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز در بیانیه‌ای "خرابکاران" ارمنی را متهم کرد که در روز دوشنبه جاده‌ها و زیرساخت‌ها را در سمت مرز جمهوری آذربایجان مین گذاری کرده‌اند که باعث تلفات نظامی نامشخصی شد. دولت باکو همچنین گزارش‌های مربوط به "تهاجم تمام عیار" این کشور به ارمنستان را "نادرست" خواند.

رسانه‌های ارمنستان گزارش کردند که روسیه آتش بسی را که در ساعت ۲:۳۰ به وقت محلی آغاز می‌شد، میانجی‌گری کرده اما دولت باکو آن را رد کرد و درگیری‌ها همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۲ ۱۰:۱۷

خرابکاری در ذات ارمنیاست.دارن دروغ میگن که ما بیگناهیم.نزدیک یک میلیون مین در مناطق اشغالی که ازاد شده کار گذاشته بودن و هنوزم نقسه اونا رو نمیدن .

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۲ ۱۳:۱۸

واقعا متاسفم براتون لطفا کمی تاریخ را مطالعه کنیدجمهوری خود خوانده آرتساخ که بخشی از خاک آذربایجان میباشد توسط ارمنستان اشغال شده بود و نه تنها از طریق جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشد بلکه ارمنسان در قطعنامه های سازمان

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۲ ۱۳:۲۲

فردا غربی ها به دفاع از صلح بین ارمنستان و باکو نیروی نظامی میفرستند تو منطقه و روسیه را از جنوب و ایران را ازسمت شمال تحت فشار قرار خواهند گرفت.

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۲ ۱۴:۴۵

خدا کند جنگ جدیدی در منطقه شکل نگیرد. زیرا تجربه نشان داده است در صورت وقوع جنگ. همسایگان نیز به نحوی در گیر خواهند شد. البته ابرقدرت ها گاها بر اساس منافع خود. به بروز جنگ ها دامن می زنند.