• یکشنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401062015103
  • خبرنگار : 71039

گزارش ایسنا از حال و هوای کاظمین و سامرا در آستانه اربعین

گزارش ایسنا از حال و هوای کاظمین و سامرا در آستانه اربعین
سامرا، عراق/ عکس‌ها از علیرضا بهرامی خبرنگار اعزامی ایسنا به عراق

علاوه بر نجف اشرف و کربلای معلی این روزها شهرهای سامرا و کاظمین عراق نیز اوقات پرشور و پرازدحامی را می‌گذرانند.

به گزارش خبرنگار ایسنا از عراق، آیین معنوی پیاده‌روی اربعین این روزها علاوه‌بر حضور زائران حسینی در مسیر نجف به کربلا، تعداد زیارت‌کنندگان مزار امامان جوادین و عسکریین (ع) در شهرهای کاظمین و سامرا را نیز به شکل چشمگیری افزایش داده است.

در این میان، شهر سامرا به شکل بی‌سابقه‌ای شاهد حضور شیعیان مشتاق به زیارت آرامگاه علی‌بن محمد (ع) امام دهم و حسن عسکری (ع) امام یازدهم شیعیان است که پیش یا پس از زیارت کربلا یا حتی نجف، خود را به این شهر به نسبت دور با جاده‌های نه چندان مطلوب رسانده‌اند.

ازدحام جمعیت در حرم شریف سامرا و اطراف آن به گونه‌ای است که هر چند تمامی ظرفیت آن تکمیل شده، اما ترافیک انسانی آن روان است.

البته تجربه نشان داده که در یکی دو روز مانده به اربعین و روزهای پس از آن، جمعیت زائران حاضر در سامرا رو به کاهش می‌رود. با این حال، با توجه به بی‌سابقه بودن میزان حضور امسال زائران، گروهی هم بر این اعتقادند که وضعیت سامرا در روزهای آتی ازدحام بیشتری را تجربه خواهد کرد.

این درحالی است که موکب‌های ایرانی مختلف، به ویژه شهرداری تهران به شکل مؤثر و قابل ملاحظه‌ای سعی در ارائه خدمات تغذیه و اسکان موقت به زائران دارند؛ مخصوصا که برخلاف نجف و کربلا، وضعیت حرم امامین عسکریین و جوادین(ع) در شهرهای سامرا و کاظمین به گونه‌ای نیست که گزینه‌های جایگزین در شهر برای موارد یادشده وجود داشته باشد.

حرم عسکریین، آرامگاه علی‌بن محمد، امام دهم و حسن عسکری (ع)، امام یازدهم شیعیان در سامرا

این در حالی است که حرم امام هفتم شیعیان، موسی‌کاظم (ع) و امام نهم شیعیان، محمدتقی معروف به محمدجواد (ع) در شهر کاظمین هرچند از حضور زائران به مراتب کمتری در این روزها برخوردار است، از نظر امکانات و تسهیلات، در شرایط و مراتبی ضعیف‌تر از سامرا قرار دارد. ضمن آن‌که تدابیر امنیتی سفت و سختی حین زیارت حرم امامین جوادین (ع) در کاظمین برقرار است که اجازه همراه داشتن تلفن همراه به داخل صحن و شبستان و حتا کفش زائران را به داخل شبستان نمی‌دهد که با وجود تعبیه شدن کانکس‌های به امانت‌گیرنده تلفن‌های همراه و دیگر وسایل مشابه زائران، مسأله پیدا کردن یکدیگر در صورت مفقودی در ازدحام جمعیت، به دلیل دور شدن از تلفن‌های همراه را ایجاد می‌کند.

علاوه‌بر این، عمده دغدغه زائران شیعه که به نحوی خود را به کاظمین و سامرا می‌رسانند؛ در زمینه حمل و نقل رفت و برگشت است که بیشتر به وسیله خودروهای ون کرایه عراقی صورت می‌گیرد اما تعداد آن‌ها هم با جمعیت زائران متناسب نیست.

حرم امامین جوادین (ع)، کاظمین، عراق

این درحالی است که جمعیت شیعیان حاضر در شهرهای کربلای معلی و نجف اشرف نیز برای شرکت در آیین اربعین امسال، پس از وقفه‌های دو ساله ناشی از شیوع ویروس جدید کرونا، روز به روز افزایش می‌یابد.

هم‌اکنون با وجود بسته ماندن مرزهای زمینی کشورمان به دلیل نامتوازنی خدمات خروجی در ایران و خدمات ورودی در عراق، عمده افزایش حضور زائران در نجف و کربلا از طریق مرز هوایی است یا به واسطه زائرانی که پیش از بسته شدن مرزها به داخل خاک عراق وارد شده بودند و به هر ترتیب خود را به نجف و سپس کربلا رسانده‌اند. ضمن آن‌که حضور شیعیان دیگر کشورها را نیز به جمعیت زائران مشتاق امسال باید افزود.

در این زمینه بخوانید: 

گزارش ایسنا از حال و هوای عتبات یک هفته مانده به اربعین 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha