• سه‌شنبه / ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۷:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401061512116
  • خبرنگار : 50509

رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد:

امروزه دروس تئوری دیگر تامین کننده نیازهای ما نیست

امروزه دروس تئوری دیگر تامین کننده نیازهای ما نیست

ایسنا/خراسان رضوی رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: امروزه دروس تئوری دیگر تامین کننده نیازهای ما نیست بلکه باید در یک مسیر مهارت محور و کاربردی بودن حرکت کنیم.

سیداحسان رضوی امروز ۱۵ شهریورماه در همایش توجیحی و آشنایی با تحصیل همزمان ۲ رشته و طرح پویش در دانشگاه آزاد خراسان رضوی اظهار کرد:امروزه دروس تئوری دیگر تامین کننده نیازهای ما نیست و در همین راستا دانشگاه آزاد به عنوان دانشگاه پیشرو در این زمینه، دانشکده تخصصی مهارت و کارآفرینی را با رویکرد مهارت محور ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: در این راستا با ادارات و صنایع مختلف قرارداد و تفاهم‌نامه نیز منعقد کرده که اگر در برخی موارد امکانات دانشگاه کمتر است و دانشجویان باید از امکانات به‌روز استفاده کنند.

رضوی از افزایش رشته‌های تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی خبرداد و گفت: برای اولین بار در شرق کشور رشته‌های سینما، بازیگری، فیلم سازی، کارگردانی، صنایع دارویی، هتلداری و بسیاری از رشته‌‎های دیگر را در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد ایجاد کردیم و با انعقاد قرارداد میان صنایع و ادارات امکان سپری کردن دوران مهارتی برای دانشجویان فراهم شده است؛ بنابراین باید در یک مسیر مهارت محور و کاربردی بودن حرکت کنیم.

محدودیت انتخاب واحد دانشجویان در تحصیل همزمان ۲ رشته

همچنین علی ابهری مدیر برنامه‌ریزی آموزشی دانشگاه آزاد خراسان رضوی در این همایش گفت: دانشجویانی که در ۲ رشته همزمان تحصیل می‌کنند برای انتخاب واحد با محدودیت روبه‌رو هستند که این محدودیت به دلیل تداخل کلاس‌ها است. 

ابهری اظهار کرد: تمام دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، دانشجویانی که مشکل نظام وظیفه ندارند و سایر موسسات آموزش عالی در مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد مجاز هستند در کنار رشته فعلی خود در رشته دیگری نیز تحصیل کنند.

وی در خصوص برخی محدودیت‌‍‌ها در این طرح خاطرنشان کرد: تنها مانع پیش‌رو، سنوات آموزشی دانشجویان پسر در مقطع کارشناسی پیوسته است، دانشجویی که در مقطع کارشناسی پیوسته به او سنوات تعلق می‌گیرد نظام وظیفه ۵ سال معافیت تحصیلی به او اختصاص می‌دهد، اگر ۳ یا ۴ سال در رشته دیگری تحصیل کند تنها  ۲سال برای اتمام مقطع کاردانی رشته دوم خود فرصت دارد این در حالی که سنوات فرد به پایان رسیده است و حل این مشکل در دست بررسی است.

ابهری با اشاره به محدودیت انتخاب واحد دانشجویان در تحصیل همزمان ۲ رشته تصریح کرد: دانشجویان در مقطع دکتری تخصصی و مقطع کارشناسی ارشد ۲۸واحد، مقطع کارشناسی و کاردانی ۳۰ واحد مجاز به انتخاب واحد هستند. این محدودیت به دلیل تداخل کلاس‌ها است ضمن اینکه دانشجو باید فرصت حضور در کلاس هر ۲ رشته را داشته باشد.

مدیر برنامه‌ریزی آموزشی دانشگاه آزاد خراسان رضوی در خصوص نگرانی‌های دانشجویان اذعان کرد: در هر مقطعی که درس دانشجو تمام شود دانشگاه مدرک را صادر می‌کند و هر ۲ مدرک مورد تایید است ضمن اینکه دروس مشترک که تعداد واحد آن‌ها یکسان است تطبیق و در کارنامه جدید دانشجو ثبت می‌شود. اگر دانشجوی دانشگاه‌های دولتی برای تحصیل در رشته دیگر به دانشگاه آزاد مراجعه کنند پذیرای آنان هستیم.

مسیر تحصیل در ۲ رشته برای دانشجویان هموار است

در ادامه علی اصغر یساقی معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان‌رضوی در خصوص تحصیل همزمان ۲ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: برای دانشجویانی که تمایل دارند در ۲ رشته مشغول به تحصیل شوند، امروز مسیر برای آنان هموار است.

وی افزود: اگر دانشجو در یک رشته تئوری مشغول به تحصیل است می‌تواند تحصیل در یک رشته مهارتی را نیز آغاز کند و مدارک تحصیلی این قبیل دانشجویان علاوه بر اینکه مورد تایید دانشگاه آزاد بوده و بین‌المللی است، مدرک فنی و حرفه‌ای نیز محسوب می‌شود.

یساقی با اشاره به کاهش هزینه‌ها برای تحصیل در ۲ رشته همزمان، خاطرنشان کرد: برای اینکه با تحصیل در ۲ رشته دانشجویان هزینه‌های زیادی پرداخت نکنند، پرداخت یک شهریه ثابت برای آنان لحاظ شده و تنها شهریه متغیر را پرداخت می‌کنند و دروس مشترک ۲ رشته که تعداد واحد آن‌ها یکسان باشد تطبیق شده و ظرف ۳ الی ۴ ترم می‌توانند رشته تحصیلی دوم خود را به پایان برسانند ضمن اینکه دانشجویان مسیر مطلوبی را برای اشتغال به تحصیل طی می‌کنند.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان‌رضوی در خصوص اجرای طرح پویش در دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: در این طرح دانشگاه با صنایع و ادارات وارد بحث و تبادل نظر می‌شود و ادارات برای جذب نیروی کار اعلام می‌کنند که به تعدادی نیرو نیاز دارند و دانشگاه دانشجویان را با توجه به میزان تخصص آن‌ها معرفی می‌کند که دانشجویان با طی کردن یک فرایند و شرکت در آزمون ساده وارد آن صنعت یا اداره می‌شوند.

وی افزود: دانشجو در طول ترم تحصیلی ۲۴۰ ساعت در این صنعت یا اداره تخصص را فرامی‌گیرد و پس از پایان دوره مهارت آموزی با توجه به تخصص فراگرفته توسط دانشجو وی را استخدام می‌کند، درصورتی که دانشجو خواهان استخدام در آن مجموعه نباشد علاوه بر مدرک تئوری مدرک مهارتی نیز اخذ کرده که در اشتغال وی بسیار موثر و مفید است.

یساقی ادامه داد: با صنایع مختلف رایزنی کرده و همزمان با معرفی دانشجویان به صنعت درصدد دریافت حقوق و دستمزد دانشجو از آن صنعت هستیم البته این حقوق مستقیم نبوده و از شهریه دانشجو کسر خواهد شد.

وی افزود: با صنایع و اداراتی مانند شرکت ایران خودرو، اداره کل وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی، هتل‌ها، مجموعه پدیده شاندیز، اتحادیه چاپ و نشر، اتحادیه املاک و ... قرارداد و تفاهم نامه منعقد و با اتاق اصناف نیز رایزنی شد که بسیاری از اصناف و سایر اتحادیه‌ها از جمله اتحادیه طلا و جواهر و سنگ‌های زینتی قراردادی منعقد خواهد شد.


انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha