به گزارش ایسنا و به نقل از ستاد خبری جشنواره، بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان یکشنبه ۶ شهریورماه با حضور مدیران هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اساتید و هنرجویان جشنواره، پس از ادای دین به شهدا و حضور بر سر مزار شهدای گمنام اردوگاه شهید باهنر، آغاز به کار کرد.
در این مراسم، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالرضا سهرابی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، محمد حبیبی مدیر مرکز هنرهای تجسمی بنیاد فرهنگی روایت فتح، محمدمهدی رحیمیان دبیر جشنواره، عبدالرحیم سیاهکارزاده دبیر اجرایی جشنواره، علیاشرف صندوق آبادی، عبدالله محرمی، صدیقه احمدی، جمشید حقیقتشناس و... حضور داشتند.
مراسم، با قرائت کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
سپس، محمدمهدی رحیمیان دبیر هنری جشنواره تجسمی جوانان ایران ضمن خیرمقدم به حضار، با اشاره به واژه مهربان در کلامالله مجید، در سخنانی گفت: به نظر میآید واژه مهربان که در برگردان فارسی کلام خدا وجود دارد، بسیار قابل تامل است. بحث و گفتگوی دهساله من با جمشید حقیقتشناس نیز بر همین مبنا است و وقتی با هم گفتگو میکنیم، او هم روی واژه مهربان تاکید دارد که به معنی نگهبان مهر است. شاید قدرتمندترین انگیزهای که مرا بر آن داشت تا دعوت آقایان سهرابی و سیاهکارزاده را برای دبیری این جشنواره لبیک گویم، این بود که بنا داشتیم محور کار را بر عطوفت و ایجاد مهربانی بین گروهی از هنرمندان جوان و آیندهدار فرهنگ و هنر ایران قرار دهیم.
وی بیان کرد: از ابتدا که مسیر را شروع کردیم، قرار بود امانتدار جشنواره در برگزاری باشیم و نقطه قوت، ایجاد مودت و مهربانی و همچنین برگزاری کارگاههای تعاملی و هنرمندانه بود.
رحیمیان با بیان اینکه وجه تمایز مردم و فرهنگ ایران به ۷هزار سال پیش برمیگردد، عنوان کرد: پیش از آغاز مراسم، وقتی بر سر مزار شهدای گمنام حضور پیدا کردیم، به این فکر کردم که بخش عمدهای از شهدایی که برای این مرزوبوم جانشان را فدا کردند، گمنام هستند. هنرمندان نیز طی سالیان سال، گمنام بودند و کسی آنها را نمیشناخت. مطابق آخرین مطالعات، از ده هزار سال پیش در ایران مسیر یکتاپرستی وجود داشت و ما در اقلیم گسترده فرهنگیمان همواره از سرچشمههای عرفانی مایه گرفتهایم.
امیدوارم با برگزاری این دوره از جشنواره که با اصلاحاتی هم همراه بوده است، بتوانیم در مسیر افزایش اثربخشی پیش برویم.
رحیمیان با اشاره به کارگاههای تعاملی ۱۱ گانه رشتههای مختلف، بیان کرد: بار اصلی جشنواره پس از پایان این مراسم بر دوش دانشجویان و اساتید خواهد بود تا اهداف جشنواره را به سرمنزل مقصود برسانیم.
محمد خراسانیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان تهران نیز در این مراسم گفت: دیروز جلسه دفاع یکی از دانشجویانم بود و من به این فکر میکردم که باید روی تلاش دانشجو نسبت به خروجی کار او تاکید بیشتری شود. به اعتقاد من، نقطهای مغفول در سیستم آموزشی ما وجود دارد که معمولا به تلاش دانشجویان نگاهی نداریم و تفاوت این جشنواره با دیگر جشنوارهها از همین نقطه آغاز میشود که بیش از اینکه یک جشنواره باشد، یک رویداد و فرصتی برای تلاش کردن است.
وی بیان کرد: تلاش برای خلق اثر از مهمترین اهداف این رویداد است و اینکه باید مسیر یادگیری با حضور اساتید طی شود. امروز در دنیا، فرق بزرگی بین آموزش و یادگیری وجود دارد که این نکته، همان تفاوت است. فرصت همجوشی با اساتید، امکانی است که در هر رویدادی به دست نمیآید و این همان فرصتی است که شما هنرجویان باید آن را از دست ندهید.
عبدالرضا سهرابی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی در ادامه مراسم ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان باهنر و رجایی، اظهار کرد: سرمایه جوانی، نعمتی است که خداوند به همه عطا کرده است و اگر قدر این نعمتها را بدانیم قطعا چهل سال دوم انقلاب اسلامی به خوبی و کیفیت چهل سال اول سپری خواهد شد.
وی بیان کرد: قبل از اینکه مراسم را آغاز کنیم، عرض ارادتی بر مزار شهدای گمنامی که در این فضا مدفون هستند، داشتیم. این جوانان، قدر جوانی خود را دانستند و از جان خود برای این مرزوبوم مایه گذاشتند و افتخار بزرگی را برای ما رقم زدند؛ افتخار، امنیت و آرامشی که اکنون در کشور داریم، مرهون جانفشانی همین شهدا است.
سهرابی تصریح کرد: اگر ما در حوزههای مختلف عرصه فرهنگ و هنر، قدر جوانان را بدانیم، میتوانیم نیروهای خوب جوان را کادرسازی کنیم. رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه گام دوم، برنامه چهل ساله دوم انقلاب را به دست شما جوانان میسپارند. باید توجه داشت که هنر رساترین زبان برای پیشرفت و طرح موضوعات مختلف است.
وی به زحمات پنج ماهه جهت برگزاری بیست و نهمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان ایران اشاره کرد و گفت: با توجه به تغییر رویکرد برگزاری جشنواره، برخی نوآوریها پیشبینی شده است که در آینده تکمیل میشوند. این جشنواره رقابتی نیست و آموزشمحور و پژوهشمحور است و اتمام این دوره، آغازی برای حرکتهای بعدی است. برنامههای مفصلی تا جشنواره بعدی داریم که در جای خود به آنها خواهیم پرداخت.
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی در پایان ابراز امیدواری کرد که هنرجویان به خلق آثاری بپردازند که برای آینده باقی بماند و ظرفیتهای خوبی را ایجاد کند.
در بخش دیگری از این مراسم، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی بیان کرد: برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران وظیفه ما و حضور اساتید و هنرمندان در این جشنواره مزید افتخارمان است. ما ناز اساتید را به خاطر شما هنرجویان عزیز کشیدیم و از تک تک بزرگوارانی که برای حضور در جشنواره قبول زحمت کردند، تشکر میکنم.
وی افزود: امیدوارم شما هنرجویان عزیز از این فرصت بهرهبرداری لازم را انجام دهید.
سالاری با اشاره به حدیث لا یحصل العلم إلّا بخمسة ، أوّلها: بکثرة السّؤال و الثّانی: بکثرة الاشتغال و الثّالث: بتطهیر الأفعال و الرّابع: بخدمة الرجال و الخامس: باستعانة ذی الجلال در خصوص ویژگیهای هنرمند واقعی برای بروز و ظهور کیفیتر آثار، بیان کرد: هنرمند با تزکیه، تلاش و آینه شدن برای مردم، میتواند جایگاه واقعی خود را بیابد. مادامی که هنرمند، پاک و زلال نشود، حتی اگر به خلق اثر هنری بپردازد، دربین مخاطبان جایگاهی نمییابد. البته که برخی ویژگیها تابع متغیرهایی است که در دست هنرمند نیست اما قابل تغییر است.
در پایان این مراسم، پنل تخصصی با موضوع تبیین رویکرد جدید بیست و نهمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان توسط محمد مهدی رحیمیان دبیر هنری و نگار نادریپور داور و استاد رشته مجسمهسازی جشنواره بیست و نهم برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات