• چهارشنبه / ۲ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401060201324
  • خبرنگار : 71573

حسین محمّدزاده صدیق درگذشت

حسین محمّدزاده صدیق درگذشت

حسین محمدزاده صدیق، شاعر، نویسنده و مترجم در ۷۷ سالگی درگذشت.

الدار محمدزاده صدیق، فرزند این شاعر، مترجم و مصحح و مدیر مسئول نشریه قلم صدیق  با تایید این خبر به ایسنا گفت: پدرم بامداد چهارشنبه، دوم شهریور ماه بعد از مدتی تحمل بیماری به علت سکته قلبی در بیمارستان فیروزگر تهران درگذشت.


به گفته او پیکر محمدزاده صدیق امروز به تبریز منتقل شده و مراسم تشییع و خاکسپاری او از ساعت ۱۲ فردا(پنجشنبه، سوم شهریور ماه) در قطعه نام‌آوران آرامستان وادی رحمت تبریز برگزار خواهد شد. ‌

فرزند صدیق درباره پدرش گفت: پدرم نویسنده، ادیب، استاد دانشگاه و چهره ماندگار کشور، مترجم رسمی دادگستری بود. او ۳۰۰ عنوان کتاب در کارنامه خود دارد از جمله تصحیح آثار شاعر بزرگ محمد فضولی، ملا علی پناه واقف، عمادالدین نسیمی و مصحح آثار امیر علی شیر نوایی شاعر ایرانی_ازبکستانی بود و به همین دلیل مدال دوستی از رئیس جمهور ازبکستان دریافت کرده بود.

حسین محمدزاده صدیق(تخلّص دۆزگۆن)، زاده ۱۳۲۴ در تبریز فعال سیاسی، نویسنده و مترجم ایرانی بود.
از کارهای او می‌توان به نشر ترجمه دیوان لغات الترک اثر محمود کاشغری، خلاصه عباسی (خلاصه شده‌ای از سنگلاخ اثر میرزا مهدی استرآبادی)، مجموعه آثار ملا محمد فضولی، مجموعه دیوان‌های شاعران کلاسیک آذربایجان و قارا مجموعه (که محمدزاده صدیق آن را منتسب به شیخ صفی‌الدین اردبیلی می داند) اشاره نمود. صدیق، دیوان سید روح‌الله خمینی را به صورت منظوم به زبان ترکی ترجمه کرده‌است. همچنین وصیت‌نامه سید روح‌الله خمینی را تحت عنوان «سون سؤز» و نامه به گورباچف، منشور روحانیت و سخنان کوتاه (امام) خمینی (قیساسؤزلر) را نیز ترجمه و چاپ کرده و این آثار در هفته‌نامۀ سهند و نیز از سوی دفتر تنظیم و نشر آثار امام (ره) به صورت مستقل چاپ شده است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۳ ۱۴:۲۴

آدم متوسطی بود با مطالب عوامانه و تهی از پژوهش

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۸ ۱۳:۵۶

بنظر بنده ای ایشان در استفاده از مطالب دیگران و استخراج مستندات در جهت بهره گیری از احساسات هموطنان ترک زبان، مهارت بسیاری داشت و نکته جالب اینکه آثار تاریخی کاملا معتبر را انکار میکرد. در جمع مشاهیر ادب این کشور، هیچ جایگاهی ندارد و این موضوع با فراموش شدنش تا کمتر از یک دهه دیگر ثابت خواهد شد