• شنبه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1401052215921
  • خبرنگار : 71625

در تاریکی نشستیم تا موسیقی و عروسک‌ها برایمان عاشورا را روایت کنند

در تاریکی نشستیم تا موسیقی و عروسک‌ها برایمان عاشورا را روایت کنند

هر کدام از ما شاید بارها به واسطه‌ی تعزیه، نمایشی کوچک از آنچه بر امام حسین (ع) و یارانش گذشت را نظاره کرده‌ایم و فیلم‌ها و سریال‌هایی درباره واقعه تاریخی عاشورا دیده باشیم؛ اما چند بار برایمان پیش آمده که این واقعه را به روایت عروسک‌ها در قالب یک اُپرا به تماشا بنشینیم؟

به گزارش ایسنا، با آغاز ایام محرم، اعلام شد که اپرای عروسکی «عاشورا» در تالار وحدت به روی صحنه می‌رود تا به سهم خود گریزی نمایشی موسیقایی داشته باشد، بر آنچه در واقعه کربلا گذشت.

پس از اینکه تماشاگرها در جایگاه خود قرار گرفتند که البته عده‌ای هم با وجود آغاز موج دیگری از کرونا در کشور، ماسک نداشتند، اعلام شد که از ثبت هرگونه تصویر در حین اجرا خودداری شود.

در تاریکی نشستیم تا موسیقی و عروسک‌ها عاشورا را برایمان روایت کنند

لحظاتی بعد، سالن به طور کلی خاموش و ستاره‌های نمایش که عروسک‌ها بودند، روی صحنه قرار گرفتند و اجرا آغاز شد.

در این اجرا که در قالب اُپرا روی صحنه رفت، موسیقی، حرف اول را می‌زد؛ تا جایی که اگر به هر دلیلی نمی‌توانستید اتفاقات روی صحنه را به درستی ببینید، کافی بود گوش خود را به صداها بسپارید و از آنچه در جریان بود، مطلع شوید.

در تاریکی نشستیم تا موسیقی و عروسک‌ها عاشورا را برایمان روایت کنند

فضای سالن به طور کلی عاری از هرگونه نور اضافی بود و اگر هر کدام از تماشاگرها با نور گوشی خود فضا را بر هم می‌زدند، سریعا با واکنش مسئولان سالن مواجه می‌شدند.

عروسک‌های این نمایش، هر کدام نقش‌های متفاوتی را برعهده داشتند و همچون یک نمایش واقعی برخی از آنها نقش اصلی و برخی هم در قالب سیاهی لشکر عمل می‌کردند.

در این زمینه تماشا کنید:

اجرای اپرای«عاشورا» در تالار وحدت

در تاریکی نشستیم تا موسیقی و عروسک‌ها عاشورا را برایمان روایت کنند

در موسیقی کار که منطبق با اَکت هر عروسک اجرا می‌شد، برای هر کدام از نقش‌ها فرد متفاوتی اجرا را برعهده گرفته بود و در مابقی زمان‌بندی صدای از پیش ضبط شده پخش می‌شد.

در این نمایش خبری از موسیقی زنده نبود و عمل اصلی که در لحظه و زنده اجرا می‌شد، مربوط به عروسک‌گردانی و صحنه‌پردازی بود. با این همه موسیقی تولیدی مشکلی در کار ایجاد نمی‌کرد اما اگر انتظار یک نمایش تماما زنده را داشته باشید، این اجرا شاید مناسب شما نباشد.

در تاریکی نشستیم تا موسیقی و عروسک‌ها عاشورا را برایمان روایت کنند

حین اجرا هر صدا در قالب آواز و شعر و هر عروسک که در نقش یکی از یاران حسینی یا کوفه‌ای بود، روایت می‌کرد آنچه را که در کربلا گذشته و اینکه چگونه شد که آن واقعه بزرگ تاریخی پیش آمد.

به هر جهت با وجود زنده نبودن اجرای موسیقی کار، به واسطه کیفیت کلی اثر، چیزی از ارزش‌های آن کم نمی‌شد و کاری متفاوت را در زمینه عاشورا به نمایش می‌گذاشت؛ چه بسا که به واسطه محوریت عروسکی کار، این نمایش برای گروه سنی کودک و نوجوان هم جذابیت داشت و البته که کم نبودند کودکان حاضر در سالن.

در تاریکی نشستیم تا موسیقی و عروسک‌ها عاشورا را برایمان روایت کنند

این اثر با خوانندگی محمد معتمدی، آهنگسازی بهزاد عبدی و کارگردانی بهروز غریب‌پور به روی صحنه رفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha