• پنجشنبه / ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401052014327
  • خبرنگار : 71631

پالت نقاشی ۳۰۰۰ ساله که هنوز رنگ دارد!

پالت نقاشی ۳۰۰۰ ساله که هنوز رنگ دارد!

عبارت «اثر باستانی»، اغلب مجسمه، کتبیه یا ظروف سفالین را در ذهن تداعی می‌کند، اما آثار تاریخی که از دوره‌های مختلف و تمدن‌های گوناگون تا به امروز باقی مانده‌اند، فقط به سردیس یا سلاح محدود نمی‌شوند. باستان‌شناسان موفق‌شده‌اند اشیاء تخصصی‌تری همچون ابزار نقاشی را کشف کنند؛ یک پالت نقاشی چند هزار ساله که از مصر باستان باقی مانده است.

به گزارش ایسنا به نقل از مدرن نت، هزاران سال پیش از امپراتوری روم، این تمدن آفریقای شمالی مصر باستان بود که پرچمدار حوزه هنر، معماری و مهندسی محسوب می‌شد. بسیاری از اشیائی که آن‌ها مورد استفاده قرار می‌دادند تا امروز سالم باقی مانده‌اند و در بسیاری از موزه‌های جهان به نمایش گذاشته شده‌اند.

علاوه بر مجسمه، جواهرات و کتیبه، اشیاء معمولی‌تری نیز به عنوان آثار تاریخی ارزشمند به جای مانده از مصر باستان در موزه‌ها نگهداری می‌شوند. موزه هنر متروپولیتن از یک پالت نقاشی زیبا نگهداری می‌کند که به حوالی ۱۳۹۰ تا ۱۳۵۲ پیش از میلاد تعلق دارد.

این پالت از یک تکه عاج ساخته شده و در آن شش قسمت برای قرار دادن رنگ تعبیه شده است. نکته قابل توجه درباره این پالت نقاشی ۳۴۰۰ ساله اینجاست که هنوز رنگ‌های خشکیده آبی، سبز، قهوه‌ای، زرد، قرمز و مشکی در آن وجود دارد.

پالت نقاشی ۳۰۰۰ ساله که هنوز رنگ دارد!

در انتهای این پالت نقاشی نام «آمنهوتپ سوم» نهمین فرعون از هجدهمین دودمان مصر باستان به خط هیروگلیف در کنار عبارت «محبوب رع» (رَع یا را خدای آفتاب یا خدای خورشید در مصر باستان) حکاکی شده است. دوران حکومت «آمنهوتپ سوم» یکی از موفق‌ترین دوره‌های مصر باستان بود که طی آن مصر دستاوردهای متعددی در هنر و فرهنگ کسب کرد.

پالت نقاشی ۳۰۰۰ ساله که هنوز رنگ دارد!

با این‌که قدمت این اثر تاریخی به هزاران سال پیش بازمی‌گردد، اما طراحی آن بسیار شبیه به ابزارهای هنری است که امروزه توسط هنرمندان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۶

سلام چرا در بین این همه سنگ نوشته ها و تمدن پیچیده مصر هیچ اشاره ای به یوسف پیامبر نشده