• پنجشنبه / ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401051310219
  • منبع : نمایندگی همدان

اعلام آمادگی تعاونی سیب‌زمینی‌کاران بهار برای عرضه مستقیم

اعلام آمادگی تعاونی سیب‌زمینی‌کاران بهار برای عرضه مستقیم

ایسنا/همدان مدیرعامل شرکت تعاونی سیب زمینی کاران شهرستان بهار با بیان اینکه سیب‌زمینی تا زمانی که به دست مصرف‌کنند برسد چندین واسطه را طی می‌کند، از آمادگی این تعاونی برای عرضه مستقیم سیب‌زمینی با قیمت مناسب خبرداد.

مجید ریحانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه یک ماهی است که برداشت سیب‌زمینی در مزارع بهار آغاز شده است، اظهارکرد: برداشت سیب‌زمینی به دلیل تعدد ارقام به صورت تدریجی صورت می‌گیرد و نوسانات برداشت که در سال‌های گذشته وجود داشت، کنترل شده است.

هزینه‌های تولید سیب‌زمینی بالا رفته است

وی درباره بالا بودن قیمت سیب‌زمینی در بازار همدان، تصریح کرد: برای تعیین قیمت سیب‌زمینی باید معیاری داشته باشیم که متأسفانه هنوز به یک عدد ثابت نرسیده‌ایم، البته قیمت ۷۵۰۰ تومان قیمت تمام شده سیب‌زمینی درنظر گرفته شده اما امسال به دلیل خشکسالی عملکرد سیب‌زمینی در واحد سطح کاهش یافته که همین موضوع باعث افزایش هزینه‌های تولید شده است.

ریحانی با تأکید براینکه در تعیین قیمت باید سود سرمایه‌گذاری کشاورز نیز درنظر گرفته شود، اظهار کرد: کشاورز زمانی که وارد بحث کاشت محصولی می‌شود و سرمایه‌گذاری می‌کند باید ۲۰ تا ۳۰ درصد سود کند و با توجه به اینکه هزینه‌های تولید افزایش یافته است باید برای محاسبه قیمت نهایی سیب‌زمینی قیمت تمام شده و سود کشاورز نیز درنظر گرفته شود.

تعدد واسطه‌ها درخرید و فروش سیب‌زمینی

مدیرعامل شرکت تعاونی سیب زمینی کاران شهرستان بهار با بیان اینکه درهمدان به عنوان بارانداز سیب‌زمینی، نباید تفاوت قیمتی زیادی وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: درحال حاضر کشاورزان سیب‌زمینی را ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان می‌‎فروشند اما تا به دست مصرف‌کننده برسد به قیمت ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان می‌رسد که لازم است سیستم‌های نظارتی در این زمینه ورود کنند چرا که کنترل این موضوع از عهده تعاونی خارج است.

وی با بیان اینکه نباید کشاورزی که سرمایه‌گذاری و زحمات شبانه‌روزی در تولید محصول دارد کیلویی ۲۰۰۰ تومان سود کند اما یک واسطه ۶۰۰۰ تومان سود داشته باشد، یکی از دلایل افزایش قیمت سیب‌زمینی را تعدد واسطه‌ها دانست و ادامه داد: برای کم کردن واسطه‌ها باید عرضه مستقیم داشته باشیم که البته در سال گذشته که قیمت سیب‌زمینی افزایش داشت، تعاونی سیب‌زمینی کاران بهار اقدام به عرضه مستقیم این محصول کرد که با استقبال خوبی نیز روبرو شد و امسال نیز این آمادگی را داریم برای رفاه حال مردم و مصرف‌کنندگان، عرضه مستقیم سیب‌زمینی را داشته باشیم.

ریحانی با تأکید براینکه برای کوتاه کردن دست واسطه‌ها همه باید پای کار بیایند، بیان کرد: با عرضه مستقیم حداقل دو تا سه واسطه حذف می‌شود و مصرف‌کننده می‌تواند با قیمت مناسبی محصول مورد نیاز خود را تهیه کند چرا که تعاونی به دنبال سودهای بالا نیست و فقط هزینه کشاورز و بارگیری را مدنظر قرار خواهد داد.

برای رضایت مصرف‌کننده نباید از جیب کشاورز هزینه کرد

مدیرعامل شرکت تعاونی سیب زمینی کاران شهرستان بهار با اشاره به اینکه زمانی که قیمت سیب‌زمینی پایین بود و کشاورزان سیب‎‌زمینی‌ها را دور می‌ریختند هیچ کس توجهی نداشت، خاطرنشان کرد: سال‌های قبل سیب‌زمینی مفت فروش می‌رفت به همین دلیل قیمت‌های فعلی را نامتعارف می‌دانیم درحالیکه قیمت تمام شده و هزینه‌های تولید افزایش داشته است، در سال‌های گذشته عملکرد در واحد سطح بسیار بالا بود اما امسال به دلیل خشکسالی عملکرد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه وقتی قیمت سیب‌زمینی بالا می‌رود همه ارگان‌ها ورود می‌کنند اما زمانی که قیمت نزولی بود کسی توجهی به کشاورز نداشت، یادآور شد: زمانی تولید بالا بود به‌طوریکه مجبور بودیم خرید تضمینی داشته باشیم و یا حتی امحاء کنیم، از سال ۹۲ به بعد همه کشاورزان ما در ضرر و زیان بودند ولی هیچکس صدای کشاورز را نشنید.

ریحانی تأکید کرد: وقتی قیمت بالا می‌رود برای اینکه مصرف کننده را راضی نگه‌دارند از جیب کشاورز هزینه می‌کنند درحالیکه باید برای کنترل قیمت از راه‌های دیگر وارد شد و دست واسطه‌ها را کوتاه کرد.

کاهش ۲۵درصدی تولید سیب‌زمینی در بهار

 مدیرعامل شرکت تعاونی سیب زمینی کاران شهرستان بهار تصریح کرد: با توجه به اینکه مصرف سیب‌زمینی در اقشار کم درآمد جامعه افزایش یافته است و کشاورزان نیز درمیان همین قشر هستند به دنبال سود عادلانه‌تری هستند تا به مصرف‌کننده نیز آسیبی نرسد.

وی در پایان با اشاره به اینکه تاکنون ۳۰ درصد از مزارع سیب‌زمنی شهرستان بهار برداشت شده است، خاطرنشان کرد: در شهرستان بهار ۶۰۰۰ هکتار سیب‌زمینی کشت شده که ۱۵۰ هزار تن محصول از این سطح برداشت شده است که نسبت به سال گذشته کاهش ۲۰تا ۲۵درصدی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha