• سه‌شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403090604094
  • خبرنگار : 50037

رئیس دانشگاه بوعلی سینا:

پژوهش تعیین‌کننده پیشرفت جامعه است

پژوهش تعیین‌کننده پیشرفت جامعه است

ایسنا/همدان رئیس دانشگاه بوعلی سینا گفت: مسئله پژوهش و انجام پژوهش و استفاده از پژوهش‌های انجام شده موضوعی است که تعیین کننده پیشرفت جامعه است.

حسین رضوان سه‌شنبه ششم آذرماه در نشست دبیران کمیته‌های اجرایی هفته پژوهش و فناوری استان همدان، اظهار کرد: هر جامعه‌ای نسبت به هدف‌گذاری باید به موضوع پژوهش حساس باشد و قدم بردارد چرا که با پژوهش می‌شود اهداف متعالی جامعه را دست یافتنی و مشکلات جامعه را مرتفع کرد.

وی با اشاره به مهم بودن هفته پژوهش، افزود: هر جامعه‌ای که نتواند تحقیق کند یعنی نمی‌تواند مشکلات خود را بشناسد و جامعه که مشکلات خود را نشناسد به‌طور قطع می‌تواند بدون نیاز به بیگانه به نقاط تعالی خودش دست پیدا کند.

رضوان گفت: بحث پژوهش این نیست که در دانشگاه و مرکز تحقیقات پژوهش انجام شود بحث پژوهش موجب پیشرفت و تعالی کشور بوده و اگر نتوانیم در حوزه پژوهش به جمع‌بندی برسیم به‌طور قطع در آینده پیشرفتی نخواهیم داشت ولی اگر در مسیر قرار بگیریم آینده خوبی برای ما قابل تصور خواهد بود.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا تصریح کرد: در جمهوری اسلامی  از ۲۳ تا ۲۹ آذر ماه به عنوان هفته ملی پژوهش در نظرگرفته شده که در خطوط و ضوابط کلی به تصویب رسیده و به دنبال آن کمیته‌های مختلفی تشکیل خواهد شد.

رضوان با اشاره به اینکه امیدواریم برگزاری این هفته در استان همدان بتواند مراکز فناوری ما در رابطه با حل مسائل جامعه را در مسیر هر چه بیشتر پیشرفت قرار دهد، گفت: با انجام پژوهش‌های بنیادی باید بدنه علمی کشور به بلوغ برسد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه کشور ما بیشترین پیشرفت را داشته و استفاده از تحقیقاتی که برای به کار گرفتن مسائل جامعه است در کشور ما هم بسیار موفق بوده است.

این مقام مسئول اشاره کرد: دانشگاه‌های همدان در این حوزه‌ها بسیار خوب عمل کرده‌اند و  بسیاری از مسائل علوم انسانی، معماری، میراث فرهنگی، دانشگاه وارد بحث شده و پروژه‌های مختلفی داشته است.

رضوان در رابطه با انجام تحقیقات، افزود: انجام یک تحقیق کاربردی و ارائه راه حل، یک مسئله است ولی استفاده از تحقیق یک مسئله دیگر است، هر چقدر دستگاه‌های اجرایی مسئولین و حوزه‌های مختلف به این نتیجه برسند که برای حل مشکل باید یک کار علمی انجام شده و از نتیجه آن استفاده شود به‌طور قطع مشکلات بیشتر به مراکز تحقیقاتی ارجاع خواهد شد و محققین  بیشتر تشویق خواهند شد که برای حل مسائل تلاش کنند.

وی تاکید کرد: در بحث پژوهش مسائل را به پژوهشگاه‌های علمی ارجاع دهیم و از نتایجی که به دست می‌آورند استفاده کنیم.

رضوان اشاره کرد: اصحاب رسانه را به عنوان یک بازوی بسیار مهم در حوزه علمی و پژوهشی می‌بینیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha