به گزارش ایسنا به نقل از انتخاب نو، اگر شما نیز با اطلاعات بدست آمده از مشاوره روانشناسی و تحقیقات؛ همسو هستید و میدانید که تغذیه سالم بر سلامت ذهن و روان موثر است، این متن میتواند برای شما بسیار سودمند باشد پس تا انتهای آن، همراه ما باشید.
*با یک برنامه غذایی سالم استرس را کاهش دهید و سالمتر بمانید
آشپزی ارتباط اجتماعی را افزایش میدهد
اشتباه نکنید، یک وعدهی غذایی تنها یک وعده ساده نیست؛ بلکه میتواند ارتباطات بسیاری را برای شما بسازد. میتوانید در مورد دستور غذا با اطرافیانتان صحبت کنید و نظر آنها را بپرسید و تغییراتی را ایجاد کنید یا اینکه با پختن یک وعده لذیذ، به آسانی به اطرافیانتان؛ ابراز محبت و دوست داشتن کنید.
آشپزی باعث افزایش عزت نفس میشود
وقتی سلامت روانی ما در رنج و آسیب است، از احساسی که نسبت به خودمان داریم رنج میبریم. اگر فکر میکنیم که ذهنمان خسته است و به درستی کار نمی کند، این باور اغلب باعث میشود که بپذیریم که نمی توانیم کاری را به درستی انجام دهیم و کنار میکشیم. پختن یک غذا و وقت گذاشتن برای شروع و پایان آن، میتواند عزت نفس شما را به میزان قابل توجهی تقویت کند؛ حتی اگر آن وعده ساده باشد. پخت و پز از نظر بالینی ثابت شده است که اعتماد به نفس را به صورت قابل توجهی تقویت میکند. این موضوع به این دلیل است که خوشحال کردن دیگران بر مسرت و شادی خودمان بسیار اثر میگذارد.
آشپزی میتواند به شما در ایجاد یک روتین کمک کند
روتین آنقدر برای مغز ما مفید است که نوعی روان درمانی پیرامون آن شکل گرفته است. ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی (IPSRT) شکلی از روان درمانی است که بیشتر برای افرادی که اختلال دوقطبی را تجربه می کنند استفاده میشود. براساس نظر خانم دکتر نسرین باقری دکتر روانشناس ازدواج و مطالعات مشاوره، این درمان تاکید میکند که چگونه رویدادهای استرسزای زندگی و تغییرات در روتین روزانه فرد میتواند باعث ایجاد نگرانیها و مشکلاتی در سلامت روان شود و زمینه بروز اختلال دوقطبی را فراهم کند و در شروع یک دوره افسردگی-شیدایی نقش داشته باشد. این نوع درمان به افراد دستور میدهد که برنامهای برای زمانهایی که به رختخواب میروند، بیدار میشوند و غذا میخورند، در کنار سایر فعالیتهای روزانه ایجاد کنند. چرخه عادت آشپزی میتواند به یک ستون در روتین شما تبدیل شود، بنابراین به افزایش رفاه و سلامت کلی شما کمک میکند.
آشپزی خلاقیت را گسترش میدهد
یک مطالعه که اخیرا اجرا شده است، بیان می کند که گنجاندن فعالیتهای خلاقانه در زندگی روزمره میتواند به طور قابل توجهی خلق و خوی و رفاه را افزایش دهد. مطالعه دیگری آشپزی را به عنوان یک فعالیت خلاق واجد شرایط می داند و تا آنجا پیش میرود که ارتباط بین آشپزی و بهبود خلق و خو را برجسته میکند. بنابراین ما نمیتوانیم این علم را انکار کنیم که گذاشتن کلاه آشپزی بر سر و کاوش شجاعانه در آشپزخانه میتواند به احساس بهتر منجر شود.
خوردن آگاهانه چیست و چطور باید شروع کرد؟
کلاس آشپزی شرکت کنید. بودن در کنار افرادی که به آشپزی علاقه دارند، میتواند بسیار اعتماد به نفس شما را بالا ببرد و تجربه کمک میکند که استرس کمتری داشته باشد. براساس نظر آقای دکتر محمدرضا تابع جماعت و نظر مشاوران خانواده همانطور که درون آدمی مهم است، محیط بیرون نیز مهم و تاثیرگذار است. بودن کنار افرادی که اهداف مشترکی با ما دارند، میتواند بسیار کمک کننده و مفید باشد.
به این فکر کنید که از خوردن کدام غذاها لذت می برید. شاید شما غذاهایی را دوست داشته باشید که بسیار ریسکی هستند؛ مانند سوشی یا خیلی از غذاهای دریایی. اگر اینگونه است؛ اشکالی ندارد چرا که شما هنوز هم میتوانید از آنها به عنوان ایدهای در مورد طعمهایی که احتمالا دوست دارید استفاده کنید.
سخن پایانی
امیدواریم که مطالب این متن برای شما مفید بوده باشد، آشپزی و توجه به عادات غذایی را جدی بگیرید چرا که همانطور که در بالا اشاره کردیم، غذا تنها یک وعده غذایی نیست و میتواند معانی بسیاری داشته باشد. اگر احساس می کنید که در مورد موضوعات و مسائلی نیاز به کمک دارید، یکی از بهترین و امن ترین کارها، مراجعه به مراکز مشاوره خوب است که بسیار کمک کننده هستند. یکی از کلینیکهای روانشناسی خوب؛ مرکز مشاوره انتخاب نو است که با داشتن درمانگرانی علمی و متخصص؛ به شما در این زمینه بسیار کمک میکند. طبیعتا زندگی هیچ گاه آسان نخواهد بود اما با کار کردن روی خود و مهارتهای خویش، میتوانیم شرایط بهتری را برای خود رقم بزنیم و با امید و اشتیاق، به سمت آینده قدم برداریم. شروع روان درمانی و شرکت در جلسات درمانی، مانند نوری خواهد بود که شما را از تاریکی بیرون میآورد و به سمت روشنایی میبرد. اگر از شروع درمان ترس دارید، بدانید که طبیعی است و اجازه ندهید که این ترس، شما را تحت تاثیر قرار دهد.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات