• جمعه / ۷ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۸:۵۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401050705137
  • خبرنگار : 30163

اثر لیزرتراپی با نور قرمز بر جوان‌سازی پوست

اثر لیزرتراپی با نور قرمز بر جوان‌سازی پوست

در یک پژوهش جدید، محققان کشورمان با استفاده از نوعی لیزر نور قرمز، موفق شده‌اند به جوان‌سازی پوست افراد دارای چین و چروک بپردازند.

به گزارش ایسنا، پیری پوست، یک فرایند پیش‌رونده است که طی آن، آسیب‌های محیطی و افزایش سن می‌توانند تأثیر خود را بر روی پوست افراد به‌جای بگذارند و ازلحاظ بالینی به‌صورت چروک‌های خش، زبری، شل شدن و تغییرات پیگمنتاسیون ظاهر شوند. علاوه بر آن چنین آسیب‌هایی می‌توانند منجر به بروز نئوپلاسم های خوش خیم یا بدخیم شوند. جوان ماندن و جوان‌سازی پوست از دیرباز مورد توجه انسان‌ها بوده و در طول تاریخ، روش‌های مختلفی برای جوان‌سازی و کاهش اثر افزایش سن بر پوست یا اثرات مخرب آفتاب بر آن، مورد استفاده قرارگرفته‌اند.

در این راستا، متخصصان پوست یا درماتولوژیست‌ها همواره به دنبال روش‌هایی با کارایی بالاتر و اثرات جانبی کمتر برای برطرف کردن چین و چروک‌ها و جوان‌سازی پوست بوده‌اند. این روش‌ها به‌صورت تهاجمی و غیرتهاجمی هستند. از روش‌های غیرتهاجمی می‌توان از لیزرهای تابش نور از قبیل IPL و PDL برای جوان‌سازی پوست نام برد. درواقع روش‌های غیرتهاجی به روش‌هایی گفته می‌شود که برای لایه سازی مجدد پوست به‌صورت غیرتهاجمی و با ایجاد تغییر در ریزمحیط سلول‌ها و اطراف سلول‌ها عمل می‌کنند.

در رابطه با این موضوع بسیار پرطرفدار، گروهی از پژوهشگران کشور از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با همکاری دانشگاه کلن آلمان پژوهشی را انجام داده‌اند که در آن، اثر لیزرتراپی با نور قرمز بر جوان‌سازی پوست بررسی شده است.

در این تحقیق، ۱۰ بیمار مبتلابه علائم بالینی پیری خفیف تا متوسط پوست که توسط درماتولوژیست ویزیت شده بودند، وارد مطالعه شدند. برای این بیماران از دستگاه لیزر PDT که قادر به تولید طول موج ۶۳۳ نانومتر است، استفاده شد.

در مطالعه فوق، بیماران مدت ۳۶ ساعت بعد از هر جلسه درمانی از یک مرطوب‌کننده و یک پاک‌کننده هیپوآلرژیک ملایم استفاده کردند و به‌منظور پرهیز از نور UVA و UVB نیز از یک ضد آفتاب مناسب با عدد SPF بالا استفاده کردند. همچنین از بیماران خواسته شد تا در طول درمان از مصرف کرم و سایر محصولات ضدچروک خودداری کنند. سپس در ماه چهارم بعد از درمان، درجه بهبودی آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج این بررسی‌ها نشان داد که درمان چین و چروک‌های صورت با استفاده از تابش نور قرمز، روشی مناسب برای برطرف‌کردن آثار استرس‌های فیزیکی و شیمیایی وارد شده بر سلول‌های پوستی است و می‌تواند با تحریک تولید بافت‌های الاستیک، باعث بهبود قوام و به دنبال آن کاهش چروک‌های پوست شود.

زهره تهرانچی‌نیا، پژوهشگر مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دو همکار دیگرش دراین‌باره می‌گویند: «فتوگراف‌های بیماران قبل و بعد از درمان براساس میزان چروک‌های صورت در ناحیه پیشانی، دور چشم، پل بینی، دور لب و گونه و با استفاده از معیاری علمی به نام فیتزپاتریک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آماری حاکی از کاهش میزان چین و چروک‌های صورت با استفاده از دستگاه PDT نور قرمز بود».‌

آن‌ها افزوده‌اند: «پیش‌تر نشان داده شده بود که استفاده از نور قرمز به همراه چای سبز به‌صورت موضعی آثار بیوفیزیکی و فیزیکوشیمیایی مناسبی روی پوست چروک دارد. اما حالا در روش ما، نور لیزر قرمز به‌تنهایی نیز اثرات قابل توجهی را نشان داده است».

این یافته‌ها که روشی مناسب و کم‌خطر را برای جوان‌سازی پوست ارائه می‌دهند، در فصل‌نامه «لیزر در پزشکی» وابسته به مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی منتشر شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha