به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز، بررسیهای "کاترینا جانسون"(Katerina Johnson) و "لورا استینبرگن"(Laura Steenbergen)، پژوهشگران "دانشگاه لیدن"(Leiden University) هلند نشان میدهد افرادی که طی سه ماه پیش از آزمایش آنتیبیوتیک مصرف کردهاند، توجه بیشتری به حالات منفی چهره دارند. این موضوع ممکن است توضیح دهد که آنتیبیوتیکها چگونه خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهند.
پژوهشهای پیشین نشان دادهاند که استفاده از آنتیبیوتیکها بر جمعیت میکروبی روده تأثیر منفی میگذارد. جانسون گفت: استفاده از آنتیبیوتیکها میتواند اثرات بدی بر سلامتی ما داشته باشد. ما میدانیم که میکروبیوم روده در حیوانات و انسانها نه تنها بر سلامت جسمانی تأثیر میگذارد، بلکه با مغز نیز در تعامل است و بر احساسات و شناخت تأثیر دارد.
جانسون و استینبرگن به بررسی این موضوع پرداختند که آیا با توجه به این که شرکتکنندگان اخیرا یک دوره آنتیبیوتیک مصرف کردهاند، تفاوتهایی در نحوه پردازش محرکهای عاطفی آنها وجود دارد یا خیر.
شرکتکنندگان، دانشجویان جوان و سالمی بودند که برای بیماریهای نسبتا جزئی تحت درمان قرار داشتند. زمانی که آنها برای این پژوهش انتخاب شدند، عفونت بهبود یافته بود.
این پژوهش نشان داد افرادی که آنتیبیوتیک مصرف کردهاند، توجه بیشتری به حالات منفی چهره دارند. شرکتکنندگان به ویژه به حالات غمگین چهره توجه بیشتری داشتند.
استینبرگن گفت: این یک روش رایج در روانشناسی برای اندازهگیری میزان توجه افراد به بیانهای احساسی مختلف است. این موضوع به ما امکان میدهد تا تغییرات ظریف را در نحوه پردازش محرکهای عاطفی افراد تشخیص دهیم. ما میدانیم افرادی که بیشتر به احساسات منفی توجه میکنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای روانی مانند افسردگی و اضطراب هستند.
افزایش خطر افسردگی
پژوهشهای پیشین نشان دادهاند که حتی مصرف یک دوره آنتیبیوتیک میتواند خطر افسردگی و اضطراب را افزایش دهد. استینبرگن گفت: ما میدانیم که التهاب ناشی از عفونت، علاوه بر اختلال در میکروبیوم ناشی از مصرف آنتیبیوتیکها میتواند بر مغز نیز تأثیر بگذارد.
وی افزود: با وجود این، پژوهشها نشان دادهاند که خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که عفونت آنها تحت درمان با داروهای ضد قارچی یا ضد ویروسی است، افزایش نمییابد. این موضوع نشان میدهد که آنتیبیوتیکها ممکن است یکی از علتهای مرتبط با خلق منفی باشند. علاوه بر این، ما از آزمایشهای حیوانی به این نتیجه رسیدهایم که آنتیبیوتیکها میتوانند نشانههای افسردگی را ایجاد کنند.
جانسون گفت: این ارتباط بین درمان آنتیبیوتیکی و افزایش سوگیری منفی، نشاندهنده رابطه قوی بین سلامت جسمی و روانی است. آنتیبیوتیکها معمولا تجویز میشوند و برای درمان عفونتهای باکتریایی مهم هستند.
وی افزود: یافتههای ما بر نیاز به بررسی بیشتر اثرات روانی بالقوه آنتیبیوتیکها، به ویژه با توجه به تأثیر شناخته شده آنها بر میکروبیوم تأکید میکنند.
این پژوهش، در مجله "Physiology & Behavior" به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات