• یکشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۱ / ۰۱:۳۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401041912666
  • خبرنگار : 80001

نرخ‌های روز اجاره مسکن در تهران و حومه

نرخ‌های روز اجاره مسکن در تهران و حومه

پس از آنکه نرخ‌های اجاره مسکن در شهر تهران از توان بسیاری از مستاجران فراتر رفت، قیمت‌ها در شهرهای اطراف نیز به تدریج در حال افزایش است؛ رهن کامل یک آپارتمان ۸۰ متری نوساز در مهرشهر کرج به حدود ۴۵۰ میلیون تومان، در پردیس حدود ۲۰۰ میلیون و در پرند به ۱۶۰ میلیون تومان می‌رسد.

به گزارش ایسنا، فصل داغ بازار اجاره از ۱۸ روز قبل آغاز شده و نوسانات این بازار، مستاجران را شوکه کرده است. طبق آمار رسمی در یک سال اخیر نرخ رشد اجاره بها در شهر تهران ۴۶.۵ درصد بوده است. طبق آمار اردیبهشت ۱۴۰۱ نرخ اجاره هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران ۱۲۶ هزار و ۹۰۰ تومان است.

با توجه به آمارهای موجود به طور میانگین اجاره ماهیانه یک واحد ۵۰ متری در شهر تهران  ۶ میلیون و ۳۴۵ هزار تومان و یک آپارتمان ۷۰ متری ۸ میلیون و ۸۸۳ هزار تومان است. اگر این ارقام را به ودیعه تبدیل کنیم، به طور متوسط رهن کامل یک واحد ۵۰ متری در بازار اجاره شهر تهران ۲۱۱ میلیون و یک واحد ۷۰ متری ۲۹۶ میلین تومان خواهد بود.

همانطور که گفته شد ارقام مذکور، میانگین نرخ اجاره در شهر تهران را نشان می‌دهد اما اجاره بها در مناطق شمالی و حتی میانی شهر تهران بیش از این مقدار است و بعضا تا دو برابر اعداد فوق می‌رسد.

متغیرهای بیرونی و درونی همچون نرخ تورم، انتظارات تورمی، رشد نقدینگی و میزان ساخت و ساز بر بازار مسکن تاثیرگذار است و اجاره بها به عنوان تابعی از بازار مسکن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این شرایط بسیاری از مستاجران با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند. فروش خودرو و حتی اثاثیه خانه به منظور فراهم کردن ودیعه و کوچ طبقاتی از تبعات رشد قیمتها در بازار اجاره است که در سالهای اخیر بخصوص از سال ۱۳۹۸تا کنون مشکلاتی را برای اجاره‌نشین‌ها ایجاد کرده است.

سالهای قبل عنوان می شد که اجاره بها در برخی موارد تا ۸۰ درصد هزینه های خانوارها در تهران را به خود اختصاص می‌دهد. در حال حاضر بعضی کارشناسان می‌گویند که این رقم به ۱۰۰ درصد رسیده است. یعنی تمامی درآمد یک خانواده به اجاره اختصاص می‌یابد.

نرخ‌های روز اجاره مسکن در تهران و حومه

گزارشهای میدانی حاکی از آن است که بسیاری از مستاجران تهرانی، حومه را به عنوان گزینه جایگزین پایتخت انتخاب کرده‌اند. کرج، گرمدره، شهر قدس، هشتگرد، پردیس، پرند، پاکدشت، رباط کریم و بسیار دیگر از شهرهای حومه تهران به محل مهاجرت ساکنان تهران تبدیل شده و همین مساله به رشد اجاره بها در این مناطق دامن زده است. در آگهی‌ها نرخ رهن یک آپارتمان ۸۰ متری نوساز در مهرشهر کرج ۴۶۰ میلیون تومان، واحد ۸۷ متری مسکن مهر در پردیس ۲۰۰ میلیون تومان، واحد ۸۷ متری مسکن مهر هفت سال ساخت در شهر جدید پرند ۱۴۰ میلیون تومان و واحد نوساز حدود ۱۶۰ میلیون درج شده است.

آنچه دولت به عنوان بسته حمایت از مستاجران پایتخت در نظر گرفته تعیین سقف مجاز برای اجاره بها به میزان ۲۵ درصد و پرداخت تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان است. رشد ۴۶ درصدی اجاره بها از عدم توفیق سیاست اول و عدم تناسب بین تعداد مستاجران و نرخهای اجاره با وامهای پرداختی از ناکارآمدی سیاست دوم حکایت دارد.

در شرایطی که حدود ۹ میلیون خانوار مستاجر در کشور وجود دارد طی دو سال گذشته جمعا ۴۵۰ هزار فقره تسهیلات کمک ودیعه پرداخت شده است. این در حالی است که نیمی از جمعیت تهران در خانه‌های اجاره‌ای سکونت دارند و فقط در این شهر بیش از ۱.۵ میلیون خانوار مستاجر زندگی می‌کند.

در دو سال گذشته بسیاری از مستاجران که درخواست وام ودیعه خود را در سامانه طرحهای حمایتی وزارت راه و شهرسازی به ثبت رساندند موفق به دریافت تسهیلات نشدند. ایراداتی که سیستم بانکی به وثیقه و ضامن مستاجران می‌گرفت و بسیاری افراد را به نوعی دست به سر می‌کرد، صورت ماجرا بود اما در واقع مشکل اصلی به نبود منابع کافی برمی گردد. مقدار اعتباری که سال گذشته برای وام ودیعه در نظر گرفته شده بود ۱۰ هزار میلیارد تومان بود که امسال به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده اما این عدد هم نمی‌تواند مرهمی بر زخمهای بازار اجاره باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۹ ۰۸:۵۰

صاحب خانه تو مازندران روستای سنگ وارث ۳ ملیون دریافت کرد بعد ۵ ملیون کرد الان میگه ۸ ملیون میگه خونه من بیشتر از این هاس با پول پیش ۲۰۰ ملیون برا ی خونه کلنگی تو مازندران بدون کولر بدون پکیج بدون آیفون بدون توری برای درب و پنجره بدون موکت و پرده فقط میگه دولت برا خودش میگه من که بلند میشم امسال ولی تو رو خدا خیلی سخت و جدی برخورد کنید من و همسرم ب خاطر کرایه خونه همش بحث داریم همسرم میگه بیا جدا بشیم من زندگیمو دوست دارم😔

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۹ ۱۰:۰۹

سلام واقعا صاحب خونه ها در حال قتل عام مستاجرها هستند صاحب خونه ی ما یک میلیون و دویست روی کرایه ی ما آورده من و همسرم دو روز هست که با هم دعوای شدید داریم و زندگی به کاممون تلخ شده طفل معصوم پسر ۱۰ ساله ام مرتب در حال استرس هست فقط می تونم بگم خدا لعنتشون کنه

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۹ ۱۰:۴۹

اولا قیمت ها متغیر است و شما دست بالا را گرفتید و این خبر خودش دامن میزند به گرانی بیشتر. ضمنا شما یک کلمه مصوبه مثلا دولت و مجلس در مورد درصد مجاز گرانی حرفی نمیزنید. همه چیز مافیایی شده.

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۹ ۱۰:۵۲

.هر کسی هر کاری دلش بخواد انجام میده ،کسی به کسی نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۹ ۱۲:۴۰

میگم اینا از کجا درآمد دارند که پرداخت میکنن

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۹ ۱۲:۴۸

... چه پدرانی که شرمنده خانواده میشن. مالکانی که هم سرمایه گذاری میکنن هم با اجاره سنگین درآمد کامل یک کارگرو ازش میگیرن تا به خانوادش ظلم بش و دولت هم...حامی مالکان هست

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۹ ۱۵:۱۶

مالک کافر نیست بلکه علتش تورم روزانه و هفتگی شدید در کشوره که باعث میشه صاحب خانه ها با درصد بالا کرایه را افزایش بدن

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۹ ۱۴:۳۲

این روزها تموم می‌شود و روزی مالکان دربه در دنبال مستاجر می‌گردند دولت سریع باید فقط زمین رایگان به تمام مستاجرها بدهد که خودشان شروع کنند همین ۹ دهک را فعلا که شناسایی شدند زمین بدهند

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۰ ۰۹:۳۲

املاکی که متعلق به بانکها و بنگاه های اقتصادی هستند باید توسط دولت به قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد. اما به نظر نمی رسد زور دولت به بانکها بچربد! بخش زیادی از مشکلات بازار اجاره، تملک و تسلط اختاپوسی بانکها روی املاک است.

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۱ ۱۵:۴۱

اینکه از مالک ها یه آدم های سنگدل می‌سازید و مردم را به جون هم میندازید درست نیست. توی تمام دنیا و در تمام اقتصاد عرضه و تقاضا قیمت را مشخص میکنه.

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۱ ۲۱:۴۵

حتی در کشورهای سرمایه داری دولت در مواقع لازم اقدام میکنه از سرمایه گزاری در ساخت تا محدودیت افزایش قیمتها

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۲ ۰۹:۳۴

تو هیچ کشوری به اندازه ایران دلالی و واسطه گری رونق نداره یکی از عوامل گرانی اجاره بها و قیمت ملک بعضی املاکی های از خدا بی خبر هستن که برای کمسیون بیشتر مالک ها رو تحریک به افزایش قیمت می کنند. همچین هم میگن قیمت کارشناسی شده ادم فکر میکنه یارو phd داره

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۸:۱۷

تو رو خدا قوانینی در مورد رهن و اجاره وضع کنید چرا باید هرکس بنا به سلیقه شخصی ملک رو اجاره بده...مگه میشه مستاجری سالیانه بالای صد میلیون پس انداز کنه....بخدا هرچی صبوری میکنم باز نمیشه...دلم برای بچه هام میسوزه که هی اینطرف اونطرف میشن