• شنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401030705033
  • خبرنگار : 71588

افزایش شانس نتانیاهو برای بازگشت به قدرت در میان تقلای بنت برای حفظ دولت

افزایش شانس نتانیاهو برای بازگشت به قدرت در میان تقلای بنت برای حفظ دولت

همزمان با اینکه رهبران هشت حزب کابینه شکننده اسرائیل برای ابقا در حال نزاع هستند، نتایج یک نظرسنجی جدید که به تازگی انجام شد، نشان می‌دهد بنیامین نتانیاهو، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به کسب اکثریت آرا نزدیک است و در صورت برگزاری انتخابات احزاب دولتی ضربه محکمی خواهند خورد و هشت کرسی (۱۳ درصد) از قدرت خود را از دست می‌دهند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد، ۶۹ درصد شرکت کنندگان، ورود یک جریان اسلامی به رهبری منصور عباس به دولت را تجربه‌ای ناکام می‌دانند و مخالف چنین مشارکتی هستند. این افراد همچنین معتقدند که اگر انتخابات در شرایط فعلی برگزار شود، احزاب اپوزیسیون که متشکل از چهار حزب لیکود، شاس، یهودیت تورات و حزب صهیونیسم مذهبی است، ممکن است که ۵۹ و حتی ۶۰ کرسی را به خود اختصاص دهند اما اکثریت کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) را به دست نخواهند آورد.

با انتشار این نتایج، دیوید بیتان، یکی از نمایندگان حزب لیکود اعلام کرد، آماده است شرط ببندد که بنیامین نتانیاهو خیلی زود به قدرت بازمی‌گردد و نتایج نظرسنجی‌های داخلی انجام شده توسط لیکود متفاوت از نتایج نظرسنجی‌های رسانه‌ای است و طبق این نتایج لیکود قطع به یقین اکثریت را با ۶۱ کرسی تشکیل خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد، تمامی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که نتانیاهو سیاستمدار ارجح برای اسرائیلی‌ها است و تحت رهبری او تعداد کرسی‌های حزب لیکود از ۳۰ کرسی به ۳۵ یا ۳۶ کرسی افزایش یافته است.

این نظرسنجی روز گذشته در روزنامه‌های "اورشلیم پست" و "معاریو" و همزمان با جدی‌تر شدن موضوع سقوط دولت نفتالی بنت منتشر شد.

بر اساس این نظرسنجی، ۶۵ درصد از شرکت کنندگان گفته‌اند که از عملکرد نفتالی بنت راضی نیستند و در مقابل ۳۰ درصد گفته‌اند که از عملکرد وی راضی هستند.

کارشناسان اتفاق نظر دارند که این دولت نمی‌تواند تا پایان دوره خود دوام بیاورد. اگرچه اپوزیسیون نیز با بحران مواجه است و در چهار انتخاباتی که طی دو سال گذشته برگزار شد، در کسب اکثریت موفق نبود، اما نتایج نظرسنجی‌های اخیر آن را امیدوارکرده که قدرت بیشتری به دست آورد تا بتواند به قدرت بازگردد.

حزب لیکود ورود "فهرست یکپارچه" جنبش اسلامی به رهبری منصور عباس به دولت تحت رهبری نتانیاهو را بعید نمی‌داند، زیرا می‌داند که او اولین کسی بود که وارد مذاکرات با این فراکسیون جهت ورود به این ائتلاف در یک سال قبل شد و این حزب معتقد است که هدف عباس این است که از نظر سیاسی در حاشیه قرار نگیرد و با انگیزه زنده کردن حقوق شهروندان عرب ساکن اراضی اشغالی، مشارکت در حکومت و تاثیر بر تصمیمات، به هر ائتلاف دولتی بپیوندد.

 با این حال، این نظرسنجی نشان می‌دهد که پیوستن یک حزب عربی به این ائتلاف مشکل ساز خواهد بود، چراکه تنها ۲۲ درصد از مردم از این ایده حمایت کرده‌اند و ۶۹ درصد با آن مخالف بودند و ۹ درصد نیز نظر خود را در خصوص آن اعلام نکرده اند.

علی‌رغم این مسائل، اما این نظرسنجی نشان می‌دهد که قدرت نمایندگان عرب در کنست در حال افزایش است و هر دولتی مجبور است از نادیده گرفتن آنها خودداری کند. فهرست یکپارچه می‌تواند در نبرد به نفع نتانیاهو پیروز شود. در مقابل "فهرست مشترک" وجود دارد که شامل سه حزب عربی به رهبری ایمن عوده است که بر اساس نظرسنجی به یک حزب مهم تبدیل شده است.

انتهای پیام‌

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha